Efter et besøg hos restaurant ”Kul” i Kødbyen er man ikke i tvivl: Glæden ved at lave mad, og drømmen om at åbne sit eget sted smitter af på stemningen i din restaurant.  

For makkerparret og chefkokkene Henrik Jyrk og Christian Mortensen har drømmen om at blive herre i eget hus eksisteret lige så længe, som de har lavet mad. I mere end 4 år har de gået med konkrete tanker om et koncept og en stil, der repræsenterede deres helt egen personlige smag:
”Det kan lyde som en kliché, men vi har ønsket at åbne et sted, hvor vi selv gerne ville være gæst. Det har betydet, at atmosfæren og kærligheden til dét som smager godt har været styrende for alt, som vi har gjort her i restauranten” 

Kul _DSC8827 01_DSC0197

Råt og uforsødet.

En gennemført, simpel og rå stil er tydelige lige fra man træder ind af døren, hvor restaurant Kul nærmest suger stemningen med ind fra miljøet omkring den gamle Kødby i København. Et centralt placeret og åbent show-køkken udgør hjertet for indramningen, og den karakteristiske grillduft og de sydende gryder præger hele den ukomplicerede atmosfære. Makkerparret er enige om at projektet har været det hele værd:

”Selvom al opstart er travl, hård, og til tider presset, så føler vi, at vi har skabt et sted med lækre og unikke madoplevelser, og med et menukort hvor vi ikke kan sættes i bås” Et internationalt koncept med aner i både Danmark, Asien og USA er kommet til verden som resultat af over 30 års erfaring og inspiration sammenlagt mellem de to chefkokke.   

Josper ovnen er det vildeste gadget.

Det siges, at kokkens fortrukne værktøj er hans knive, men hos Kul har knivene fået en ligeværdig konkurrent i den kulfyrede Josper-broiler ovn. Denne spanskproducerede ovn, kan nå utrolig høje varmegrader, og bringer kreativiteten ind i køkkenet. ”Den giver os fantastiske muligheder for at eksperimentere og højne smagsoplevelsen. Man brænder sig lidt i starten, men den er sgu sjov at lege med”, siger Henrik Jyrk med et kæmpe smil på læben.   

Lige nu fyrer Kul med CO2-neutrale kokosbrikketter, men overvejer at prøve original spansk trækul, i ønsket om hele tiden at teste om aroma- og smagsoplevelse kan forstærkes yderligere.

Henrik _DSC0154 1 01_DSC0193


Særlige krav kun en udfordring.

Ethvert nyt restaurationsprojekt er unikt og kræver skræddersyede løsninger. Både når det gælder udstyr og set-up. Et samarbejde mellem restaurant Kuls indehavere, H.W.Larsen, L'easy Business og Electrolux gjorde det muligt at levere en færdig totalløsning på kun 4 uger.- og det var selvom det grill-orienterede koncept stillede helt særlige krav: ”Det er klart, at når hovedkonceptet består af grill-tilberedt mad, så er der en del varmeudvikling at tage hensyn til. Faktisk var der et behov for dobbelt så meget udsugningskraft end normalt til et åbent
og funktionelt køkken af den størrelse” udtaler projektleder Kenneth Steinmetz fra H.W.Larsen. Derudover var det også en unik opgave at levere en af de eneste Josper-ovne på hele det danske marked.

Udfordringerne blev løst, og Henrik Jyrk og Christian Mortensen fik i november 2013 mulighed for åbne dørene til deres egen, komplette restaurant. 

Kul er det det nye sort.

"Drømmen har været at kunne servicere mange gæster med lækker mad, som vi selv sætter pris på. Det har vi fået mulighed for nu. Hvis vi selv skal sige det, er vi sluppet rigtig godt fra det, og skabt noget unikt her i København”, slutter Henrik Jyrk.

Kuls egne ord bliver bakket op af en stribe gode anmeldelser og en kalender fyldt med reservationer måneder frem. Atmosfæren er god, cool og moderne, og man kan tydeligt mærke, at Kul har ramt den helt rigtige nerve hele vejen rundt.

01_DSC0223 02_DSC0111


Lyden hos Kul sikrer den fuldendte oplevelse.

Opskriften på Kuls succes er fokus på detaljen. Den samlede oplevelse i restauranten er gennemtænkt, og lydsiden spiller her en central rolle.  A/V-udstyr i den professionelle klasse er prikken over i’et, der løfter totaloplevelsen som gæst.

Indbyggede højtalere i loft og alle rum er justeret så lydniveauet kan kontrolleres og er ensartet. Med kontrolstation bag baren, kan musikken på badeværelser og i restauranten styres og tilpasses efter behov. Fx er det muligt at spille forskellig musik på samme tid i de forskellige lokaler, og lydkvaliteten sikrer at Kul kan skifte til en mere festlig klubatmosfære senere på aften.    

”Lydsiden er utrolig vigtig at tænke med i starten af et projekt. Jeg ser desværre mange sidste-øjebliks løsninger rundt omkring, og det er synd, når nu kvaliteten på maden og kokkene her i Danmark ellers er så høj. Lyd og madoplevelse bør gå hånd i hånd,” fortæller salgschef fra LeasyBusiness, Jens Brøchner Jensen, der har udarbejdet løsningen til Kul. En løsning som indeholder alt fra opmåling og montage til drift og serviceaftale i en fast, lav og månedlig ydelse.

Hos Kul har man allerede udnyttet den komplette lydløsning til at definere en markant stil og stemning - igen med udgangspunkt i egen personlig smag. Christian Mortensen er udover chefkok også Kuls egen musik connoisseur, og det er ofte funk- og soul-genren, der tilsætter det lydmæssig krydderi på oplevelsen i restauranten.

Dessert _DSC0129 01_DSC0158



Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Ved brug af webshoppen, accepteres benyttelsen cookies. Læs mere her