600 likes og drømmen om LEI:K blev til virkelighed

Et nej fra otte banker kunne ikke stoppe Kim Lei-Jensens drøm om at åbne restaurant nr. 2 - et amerikansk spisested i Brandts Klædefabrik i Odense. Den driftige kok tog de sociale medier i brug og konverterede bankernes nej og 600 ”likes” på Facebook til en finasiering af drømmen. Først i maj blev LEI:K en realitet og kokken kan nu lange svulstige steaks over disken fra sit nye drømmekøkken.

”Det at være selvstændig er det, der driver mig. Jeg elsker at lave mad, men jeg er lige så vild med det administrative, markedsføringen af virksomheden, og det at bygge noget nyt op”, siger Kim på syngende fynsk og tørrer sveden af panden. Han lægger ikke skjul på, at der har været fart på de sidste mange måneder. Ikke mindst med at få det helt rigtige køkken på plads i restauranten.

Finansieret af fans på Facebook

Kims sans for markedsføring på de sociale medier gav forbavsende hurtig pote, og hans usædvanlige måde at forsøge at rejse penge på gav også omtale i 19-nyhederne, og så rullede bolden. ”Det var aldrig min mening at hele finansieringen skulle ske via Facebook, men i det øjeblik, du siger ”restaurant” er kassen lukket alle steder”, smiler Kim. Og det er der god grund til. Det lykkedes ham nemlig at skaffe 500.000 kr. fordelt på 50 investorer, over hele landet, der smed fra 1000 til 100.000 kr. i projektet.

Hov, vi mangler da lige en hylde her…

Kim er også glad for sit nye køkken.  ”Jeg synes vi har fået det indrettet hensigtsmæssigt på forholdsvis lidt plads og fået dagligdagen til at køre fornuftigt. Der er selvfølgelig mange ting, man opdager, man har glemt, når man først er i gang. Men der har Christian fra H.W.Larsen været fantastisk og helt uundværlig. Han har stået til rådighed hele tiden og skaffet de ting og hylder, vi pludselig opdager, vi har glemt at tænke på. Christian har været god sparring, og det har været en stor hjælp hele tiden at have H.W.Larsen tæt på og indover det hele”, siger Kim.

Leasingaftale skaber ro og tryghed

De 500.000 kr. fra Facebook var dog ikke nok til at finansiere drømmekøkkenet, så Kim var glad for muligheden for at lease sit køkken gennem L’EASY Business med en fuld serviceaftale. Aftalen betyder, at LEI:K betaler en fast månedlig ydelse, uanset hvor mange servicebesøg eller reparationer, der bliver på restaurantens udstyr.

”Der var INGENTING i lokalet, da vi overtog det. Vi skulle bryde gulvet op helt ned til jorden. Vi måtte bogstaveligt talt starte helt fra bunden, og det ville have været en for stor mundfuld af skaffe alle pengene fra dag 1.

Med leasing- og serviceaftalen ved vi, hvad vi har af udgifter og kan budgettere med det de næste år. Alternativt kunne jeg selv have bygget køkkenet op fra bunden af brugte elementer. Men der ville være alt for meget usikkerhed omkring driften. Virker maskinerne? Hvad hvis noget går i stykker? osv. Og det ville jo stadig have været en stor udgift, selvom jeg købte brugt. Med denne model får jeg et nyt og velfungerende køkken, som jeg vil have det, og med vores begrænsede plads har det været vigtigt at have én leverandør, der kunne levere det hele til et modulopbygget køkken”,
slutter Kim Lei-Jensen.

Social dining

Et besøg hos Lei:K [udtales like] må gerne opleves som et afslappende besøg hos gode venner. Her hygges omkring mad med et godt glas vin til, eller folk hænger ud over en kold øl eller en lækker cocktail. Menuerne består af små uformelle retter, serveret på fade og i skåle, der rækkes rundt og deles.  Mange vælger dog en bøf  af enten mørt irsk oksekød eller det ultimative amerikanske oksekød fra Greater Omaha, kombineret med de små retter.



Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Ved brug af webshoppen, accepteres benyttelsen cookies. Læs mere her