Det er sjældent, at man som dansker føler sig helt hjemme i en fremmed storby!

På trods af, at Londons pubkultur måske nok har væsentlige ligheder med vores "bodegakultur" (og i øvrigt er ganske charmerende), er det svært at føle sig som andet end en vildfaren turist i mængden på pladsen foran det velkendte SANYO skilt - midt i Piccadilly Circus' skærende neonlys. Hvordan skal det dog gå for en dansk restaurant i det her sceneri?!

Det var i baren på Le Sommelier, at jeg mødte Christian Thorsholdt Jacobsen - nordens bedste sommelier - som på daværende tidspunkt var floormanager og sommelier hos MASH i Bredgade.

Et efterfølgende interview på MASH - med væsentlig flere glas fantastisk vin - førte til, at Christian lettede sløret for MASH's nyeste eventyr: MASH London.

Og der gik ikke lang tid, før der kom en invitation til åbningen ind ad døren!

Der er uden tvivl en charme forbundet med at være 'fashionably late' ved glamourøse events - som en overraskende velklædt og velargumenterende mand på en pub havde forsikret mig om tidligere på dagen - men når man ankommer på gåben, og den røde løber virkelig ligger flot rullet ud på Brewer Street, kildrer det alligevel lidt i håndfladerne.

Man kunne tydeligt mærke champagneboblerne i luften, da jeg blev guidet igennem garderoben og ned ad vindeltrappen, for det skulle vise sig, at den nye MASH ligger under jorden - ja lige under Soho!

Jeg blev mødt af kameralinse, flash og fyldte champagneglas! Og jeg må indrømme, at det lige tog mig et par minutter at få tørret blitzen ud af øjnene og forstået sceneriet, for: WOW!

Christian, som står for hele vinsiden af Londoneventyret rækker mig et glas champagne og smiler! "Rundvisning?!", spørger han.

Stilen i restauranten er "MASH"! Ingen overraskelse her. Hvis man har været i Århus, på Skovriderkroen, i Bredgade eller i lufthavnen, har man en god fornemmelse af indretningen i restauranten London: rødt, spejle, hængende kød, velklædte og servicemindede tjenere, vinflasker osv.

Til gengæld er rammerne blevet opdimensioneret til et ekstrem! Christian fortæller, hvordan restauranten i Bredgade kan ligge tre til fire gange inde i den nye.

Og det virker virkelig sådan, for rundvisningen bød på op til flere privatrum af den slags som Bredgaderestauranten har i kælderen. Tre vinkældre, et gigantisk køkken og en bar, som i hvert fald er fire gange så stor som den i Bredgade.

Langt før vi var nået hele vejen rundt, var jeg fuldstændig overvældet af indtryk. Der var allerede forsvundet et par glas champagne og pindemadder, som i MASH's relativt blærede, men gode stil, selvfølgelig var et ekstremt saftigt stykke bøf på pind!

Den hyggelige og indbydende stemning, som MASH har vundet succes ved herhjemme, er i den grad rykket med til London! Og det yderst kompetente personale indgyder igen i London en øjeblikkelig autoritet.

Der er nu gået to måneder siden åbningen, og Christian fortæller, at "hypen" er drevet over, men at det dermed nu er muligt at se, at det går godt for MASH i London. Det er de rigtige mennesker, der kommer ind og spiser, og regnestykket holder.

Om MASH London bliver en succes er ikke til at vide endnu, men der er ingen tvivl om, at restauranten har fået den bedst tænkelige start og at det bliver spændende at følge med i, hvad der sker på Brewer Street i de kommende år.

Tekst: Mathias Kjær Probst

Foto: Michael Holst



Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Ved brug af webshoppen, accepteres benyttelsen cookies. Læs mere her