Giovanni og Mikele Volpi satser med deres nye La Cantina i kælderen på at nå en gastronomisk kvalitet på niveau med Nordjyllands 3-4 bedst bedømte restauranter - samtidig er den oprindelige SanGiovanni i stueetagen genåbnet som mere folkeligt trattoria, nu igen med bl.a. pizzaer på menuen.

Allerede det nye markante indgangsparti fra Vingårdsgade udsteder - med sin spektakulære front opbygget af eksklusive italienske trævinkasser - store løfter for kvaliteten i Aalborgs nye gourmetrestaurant La Cantina. Den er netop færdigetableret og åbnet i kælderen under det kendte Ristorante SanGiovanni på hjørnet af Vesterbro.

_DSC8847 _DSC8947



Indehaverne af begge, far og søn, Giovanni og Mikele Volpi, har med satsningen valgt at træde direkte op mod strømmen af truede kvalitetsrestauranter, hvoraf beklageligt mange landet over i denne tid må dreje nøglen om presset af den økonomiske afmatning. De to, der har drevet italiensk ristorante i Aalborg siden 1988, mener tværtimod at have stukket fingrene rigtigt i jorden og har fundet, at etableringen af en decideret gourmetrestaurant vil være et perfekt delelement i familiens restaurationskoncept anno 2012. Det vil fremover indeholde hele tre italienske spisemuligheder for hver sin pengepung i samme hus.

Det er den mindste og absolut mest eksklusive, La Cantina, der for nyligt nyåbnede midt nede i en af Danmarks fineste italienske vinkældre med ægte slowfood i menuer fra tre og op til den store syvretters gourmetmenu, selvfølgelig benævnt Giro d'Italia. Alle gæster i SanGiovannis kælderregioner vil opleve en rendyrket, enkel stil med råt murværk, tunge buer og murstensgulve, der leder tanken hen på det lille kulinariske paradis, som sommerturisten pludselig støder på i den italienske sidegade. Og ambitionerne i den kryptlignede kælder er tårnhøje. For far og søn satser bl.a. på, at den nye gourmetrestaurant skal rykke helt op i Nordjyllands gourmetsuperliga, der sædvanligvis tæller de 3-4 regionale restauranter, der også opnår topanmeldelser nationalt.

Vi ved, at vi og vores kokke og personale godt kan. Den nye La Cantina bliver en fusion mellem de eksklusive kældermenuer, som vi hidtil har tilberedt for lukkede selskaber, og det bedste i stil med det gamle à la cartekort oppe fra den hidtidige SanGiovanni-restaurant i stueetagen.

_DSC8923 _DSC8931



Pizzaens genkomst

Men også i hovedrestauranten ovenpå er man indenfor de seneste par uger blevet færdig med en grundig ombygning. Mens det nye La Cantina nedenunder har fået en tand eller to mere på kvalitetsbevidstheden, så er den store oprindelige lidt fine a la carte restaurant i stueetagen til gengæld blevet folkeliggjort i overensstemmelse med sin fremtidige benævnelse Trattoria Pizzeria. Blandt det mest synlige er de hvide duge blevet erstattet med rødhvidternede op mod de nymalede nu grønne vægge. Her skal alle prismæssigt kunne være med.

_DSC8787_DSC8794


Ombygningen i stueplan skal markere den nye, mere afslappede og uformelle stil, som nu også igen bl.a. inkluderer pizza - oveni udvalget af spagetti, lasagner, grydekyllinger og osso buco, som vor Mamma lavede den. Men også med lækre kød- og fiskeretter, antipasti og børnemenuer. Pizzaerne fremstilles selvfølgelig med ægte italienske råvarer: Italiensk mel, italienske solmodne tomater, italiensk mozzarella og peperonien er selvfølgelig også den ægte italienske Salsiccia Forte - fra Napoli. Ikke noget med ananas og kebab i pizzaen her, pointerer Mikele. Det er i øvrigt mere end 12 år siden, at SanGiovanni sidst havde pizza på menukortet. Men genkomsten siger også en del om, hvordan familien ser samfundsudviklingen de næste år:

Vi fornemmer klart, at nordjyderne på den ene side meget gerne vil ud og spise ægte italiensk mad med deres familier, men også at pengene specielt blandt vores erhvervskunder ikke længere sidder så løst som tidligere, forklarer Mikele og fortsætter: Vores svar er delingen af SanGiovanni i trattoriaet som den store familierestaurant med ambitionen om ærlig mad på rimelig tid til rimelige penge - f.eks. før en biograftur eller teaterforestilling, og så La Cantina nede i vinkælderen: Gourmetrestauranten til det helt særlige for dem, der nyder at sidde hele aftenen, som der heldigvis stadig er et marked for. Omend et mere begrænset marked, som Mikele Volpi siger.

_DSC8785_DSC8805


SanGiovannis pizzaer blev da også noget af en lokal medieevent, da genåbningen i stuetagen blev fejret. Onsdag den 14. marts var der nemlig gennem store annoncer inviteret til gratis pizza og lidt at drikke for alle der lagde vejen forbi i hele åbningstiden. I øvrigt bagt i en ægte Tagliavini-ovn - af Volpi og andre kendere udnævnt til verdens bedste pizzaovn, selvfølgelig leveret helt fra Noceto i Norditalien gennem H.W.Larsen.

Tredje ben i det nye SanGiovanni bliver en takeawayforretning, som åbner til sommer.



Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Ved brug af webshoppen, accepteres benyttelsen cookies. Læs mere her