Opråb: Til alle øl-elskere og kød-fanatister, meld jer under fanen for landet nye legion af Warpigs.

En særlig og usædvanlig restaurant er i midt april åbnet på Flæsketorvet i Kødbyen, København. Warpigs er navnet, og konceptet er en sammensmeltning af bryggerierne Mikkeller og 3Floyds i kombination med Texas Style BBQ. Et dansk-amerikansk projekt som tester grænserne af for manuelt
og lokalt produceret øl, og om danskerne er klar til en uformel og forsimplet restaurantkultur.  

Kanonerne er kørt i stilling.

Ca. et halvt års forberedelse har stået på inden Warpigs kunne åbne som selvstændigt projekt under vingerne på danske Mikkeller og amerikanske 3Floyds. Restauranten er opbygget fra grunden, en amerikansk duo bestående af brygmester Kyle Wolak og køkkenchef Andrew Hroza er fløjet ind som eksperterne, og naturligvis er Warpigs selvforsynende med komplet bryggeri, som over tid vil have mere end 20 forskellige øl på tap.

Som sidste del af det store artillery er europas måske største smoker blevet installeret. Den gigantiske rygeovn kører i døgndrift på hvid eg fra fynsk skovbrug, og sikrer at kødet får den helt rigtige røgsmag under tilberedning:

En god smoker bliver kun bedre med tiden. Allerede nu kan vi skabe fantastisk, velsmagende BBQ, men når den med tiden bliver røget til, så vil kødet få en ekstra karakteristika, forklarer Andrew Hroza.

Af specialiteter på kortet er både den slow-cooked brisket af oksekød, samt de traditionelt røgede spareribs, et besøg hver i sig selv.            

Warpigs _artikel Warpigs _artikel2



Øl til folket.

Warpigs er på ingen måde en traditionel brew pub efter danske og europæiske standarder. Stilen i restauranten er præget af en uformel tone, rockmusik, rå fliser og bestilling direkte ved køkkendisken. Til gengæld lever stedet fuldstændig op til forventningerne når det kommer til hjemmebrygget øl - frisk fra fad.

De store cylindere troner stolt bagerst i lokalet, og året rundt skiftes der ud på kortet med nye eksperimenter. Det er dog altid muligt at prøve en af husets fem faste øl, som er brygget med stor inspiration fra den amerikanske midt-vests pale ale og IPA’er.

Vi ønsker hos Warpigs at føre traditionen videre med eksperimenterende brygger-samarbejder på kryds af verden, og forhåbentlig skabe noget helt unik øl. Men friskheden på den særlige, vestamerikanske humle er blot et af de punkter, hvor vi skiller os ud fra mængden, fortæller Kyle Wolak.        

Sergent, løjtnant eller måske general?  

En særlig del af konceptet hos Warpigs er muligheden og opfordringen til medlemskab af forskellig rang. Med stærk inspiration fra militæret kan man melde sig ind i klubben af Warpigs, og f.eks. modtage særlig leverance af nye ølproduktioner, personlige øl-krus i restauranten, t-shirts med logo, og invitation til VIP arrangementer.

Vi har allerede modtaget masser af tilmeldinger, også helt fra både Tokyo og USA, og det er altid godt med en trofast hær af fans, fortæller Andrew Hroza, som samtidig understreger, at selvom stilen på mad og drikke er simpel og uformel, så er der lagt masser af timer i udvikling og alle detaljer.     
Vi ønsker, at et besøg her skal være en oplevelse, både for ganen og smagsløgene, men også selve stemningen. Vi gør meget ud af at være tæt på vores gæster, og at de hurtigt skal føle sig hjemme, tilføjer Kyle Wolak.

Warpigs er kampklar, og med grillsæsonen in mente, så kunne lanceringen ikke times bedre. Der er saftigt kød i smokeren, og unik øl i hanerne, så danskerne overgiver sig nok hurtigt til Kødbyens nye kriger!   

Warpigs _artikel4



H.W.Larsen Montage hos Warpigs.

Fra ide og design til murearbejde og hasteprojekt har H.W.Larsen Montage omdannet gammelt slagterhus til moderne restaurantlokaler.   

Opgaven var bestemt ikke lige til, da Montagechef Henrik Terkelsen blev kontaktet om etablering af en moderne brew pub i gamle, forladte lokaler i Kødbyen i København. Området og bygningerne var yderst velkendte, da de som naboer ligger blot et stenkast fra H.W.Larsens hovedkvarter og butik, men lokalerne bød på flere overraskelser og modifikationer undervejs i de ca. 4 måneder byggeriet stod på.

Pilotering 12 meter ned i jorden.

Den første udfordring var at understøtte og sikre de tunge betonelementer i loftet, som kom til at hænge frit med nedrivning af flere vægge. Faktisk skulle der 12 meter dyb pilotering til gennem gulvet flere steder.
Væggene blev revet ned for at skabe det åbne restaurantlokale, men faktisk måtte der også åbnes i facadevæggen, for at en særlig smoker kunne leveres i sit helt eget rum.

Rygeovn fra Texas, bryggeri fra Bayern.

Da installation og montage af køkken skulle klares, var det Ikke alle elementer, der lige var på lager. Warpigs havde udset sig særlige smokere, en lille og en stor, som begge blev produceret i Texas. Også bryggeriet krævede transport fra udlandet, da tanke, rørsystemer og maltmølle kom direkte fra Bayern i Sydtyskland.

Det er klart, at vi har prøvet det meste i forhold til professionelt køkkendesign her i H.W.Larsen, men det er sjovt at vi stadig kan finde nye typer af maskiner og elementer, som skal tilpasses det mere traditionelle design, fortæller montagechef Henrik Terkelsen.

Det meste af køkkenet er udført i rustfrit stål, og de fleste elementer er af mærket Zanussi-Electrolux, men en stor BBQ-restaurant med ejet bryggeri kræver naturligvis også mange kreative løsninger.

Warpigs _artikel5



Fuld power på ventilationen.

Når konceptet er røget og grillet kød, og restauranten er fyldt med langborder samt masser af fadølshaner, så kan man med garanti forvente en del varmeudvikling. Hvad enten det er en glad, øldrikkende og festende menneskeskare, eller det er en flere tons tung rygeovn og et professionelt køkken, så kræver det ca. et anlæg der kan udskifte 5000 kubikmeter luft i timen. I hvertfald er der blevet installeret to anlæg med udsug og ventilation - et til at klare køkkenområdet og et til restaurantlokalerne.

Vi har været virkelig glade for samarbejdet med H.W.Larsen, som frem til åbningen har knoklet for at gøre stedet klar. De fixer alt, og deres viden er stor, og de er generelt bare gode håndværkere. F.eks. hjalp de os med at ombygge vores maltmølle, der ellers var færdigkonstrueret, udtaler brygmester hos Warpigs, Kyle Wolak. Møllen skulle have flyttet motoren til pumpen, så den sad højere over jorden. Dette krævede en smule tilpasning og ny støttekonstruktion, men nu fungerer det perfekt.  

Warpigs slog dørene op for gæster i april, og H.W.Larsen er stolte af resultatet og byder velkommen til den nye nabo. Gode madoplevelser og god øl er altid en vinder i vores bog.



Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Ved brug af webshoppen, accepteres benyttelsen cookies. Læs mere her