– Slagter med kød på!

Tune _slagter _4

I Tune nær Roskilde ligger en slagter, som kan tilbyde mere end det sædvanelige. Der er på mange måder tale om en stolt og gammeldags tilgang til erhvervet, men også et ønske om at omfavne de nye tider og måder at markedsføre sig selv på. Her er historien om Tuneslagteren. Egentlig har Tuneslagteren altid ligget i Tune, med et opland på ca. 6000 mennesker og nabobyer som Greve og Roskilde, men i 2011 flyttede man adresse lidt længere ned af vejen – faktisk til lokaler i den anden ende af Tune Center. Her er det til dagligt de to Slagtermestre, Kim Kristensen og Brian Knudsen, som svinger kniven og sørger for, at de stolte traditioner bliver holdt ved lige. 

Kød af første klasse

I de 40 år, som slagteren har eksisteret, har der altid været fokus på råvarer og tilberedning fra bunden. Så længe det er muligt, har man også forsøgt at købe danske produkter, som har betydet, at kvaliteten altid har været høj: "Egentlig er det meget simpelt – hvis man ønsker at sælge kvalitetsprodukter, så må man også arbejde med høj kvalitet af råvarer. De to ting går hånd i hånd," forklarer Kim Kristensen. Hos Tuneslagteren gøres en stor dyd ud af, at alle retter, pølser og salater laves af dem selv, og at folk forhåbentlig kan smage forskellen fra masseproducerede færdigretter og supermarkedets kølediske.

Tune _slagter _3

Gammel slagter i nye klæder

Som del af markedsføringen har man hos Tuneslagteren valgt at gå i samarbejde med "mad med mere", som er en kæde af 46 selvstændige slagtere på landsplan. Samarbejdet sikrer dels gode indkøbsaftaler, men også assistance til at kommunikere om tilbud og sæsonbetonede koncepter. "Mad med mere giver os mulighed for at koncentrere os, om det vi er bedst til. Vi bruger vores egne opskrifter, men får for eksempel også inspiration til nye menuer," fortæller Brian Knudsen. På den måde er der frihed til at drive slagterforretning, som man har lyst til, men samtidig nyde fordelene ved at være i fællesskab med andre slagtere. Kim og Brian er ikke i tvivl om, "at sammen er man stærkere." 

Stå ved hvad du gør!

Et stærkt fællesskab kan være nødvendigt, når man som ene slagter kæmper mod tiden og større konkurrenter. Finanskrise og dalende antal kunder kan måske få nogle slagtere til at skifte kurs, men ikke hos Kim og Brian: "Vi har valgt, at holde fast i vores koncept, og ikke tage nogle smutveje. Gode råvarer og godt håndværk har altid været vores geschäft, og det vil det blive ved med." Traditionerne bliver holdt i hævd, opskrifterne bliver fulgt og håndværket bliver respekteret. For eksempel giver man sig tid til at modne kødet på krog i kølerum, så smagen får lov at udvikle sig i takt med at det optager ilt. Alt tilbehør bliver også håndlavet, hvilket kræver ekstra tid og forberedelse. 

Tune _slagter _5

TV køkken og mad ud af huset

Selv om Tune-slagteren på mange områder er meget gammeldags, så vidner hjemmesiden også om nytænkning og tilpasning til moderne medier. Et online TV-køkken er en af tiltagene, som gennemgår tilberedning af alt fra rødvinssauce til selskabsmad til nytårsfesten. Idéen er udviklet af "mad med mere", som også står for produktionen, men videoerne kan bruges frit af kunder og andre madglade som inspiration til madlavningen derhjemme. Et andet succesfuldt tiltag, som flere og flere benytter sig af, er tilberedning af menuer, som folk kan få leveret eller afhente i butikken til større selskaber. Selvom indpakningen, og inspiration til menuer er leveret af "mad med mere", så er det Tuneslagterne selv, der laver al maden fra bunden. "Vi er stolte af vores koncept, og vi glæder os til denne vinter, som vi forventer bliver travl – især Juletid er en fantastisk tid for gode, gedigne slagtervarer," fortæller Kim med et lækkersultent smil på læben. Tuneslagteren forsætter som en god blanding af traditionelt håndværk og moderne markedsføring, og mon ikke der bliver langet en del hjemmelavede Tune-pølser over disken fremover også.

Tuneslagteren tester Günter saltlagesprøjte

Saltlage og saltindsprøjtning bruges for at øge holdbarheden af kødprodukter. Henover sommeren har Tuneslagteren haft en professionel "Günter Saltlage sprøjte" til test, for at tjekke kvalitet og brugervenlighed. Her er resultatet: "Det er vores vurderering, at sprøjtesystemet fungerer optimalt. Et typisk problem ved denne slags udstyr, er at kødets struktur og muskelfibre bliver ødelagt ved for hård indpumpning. Saltvandssprøjten fra Günter har ikke dette problem, da lagen mere roligt og præcist tilføres med de små pumpeanordninger. Vi salter typisk en til to gange om ugen, og har afprøvet metoden i forbindelse med efterfølgende saltbad, så kødet bliver behandlet både indvendigt og udvendigt. Både smag og holdbarhed holder en rigtig høj standard." Saltlagetilførelsen sker udelukkende som hold barhedssikring, da den naturlige væske fra kødet trækkes ud med saltet, mens kødet beholder den saftige konsistens. Konklusion: "Nem at arbejde med, nem at rengøre – fantastisk resultat på færdigt produkt. Og så kræver den næsten ingen tilvending" - Kim Kristensen, Tuneslagteren.

Tune _slagter _2



Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Ved brug af webshoppen, accepteres benyttelsen cookies. Læs mere her