Stærk ånd i Absalon

Ikke -navngivet -1

I sommer blev Absalons Kirke til Absalon, nu som moderne forsamlingshus for alle Københavns beboere med sociale arrangementer og fællesspisning for børn og voksne i alle aldre, og det er allerede blevet en stor succes.

Absalons Kirke er ikke, som kirker er flest. Faktisk fungerer den gamle kirkebygning slet ikke som kirke længere, for I 2014 blev den købt af Lennart Lajboschitz, stifter af butikskæden Tiger, med henblik på at lave bygningen om til et moderne for-
samlingshus, hvor folk i nabolaget kunne mødes. Og tilbuddene er mange. Der er daglige aktiviteter, som varierer fra dag til dag, heriblandt bordtennisturneringer, yogaundervisning og skriveværksteder, og desuden er der jævnligt koncerter.

”Ønsket har været at skabe et sted, hvor folk kunne være sammen på
en ny måde, mødes og skabe nye relationer. Absalon er et sted, hvor
du frit kan være den, du er, og træde ind i sjove aktiviteter, som bringer folk sammen,” fortæller Martin
Lærkesen, daglig leder hos Absalon, der åbnede som forsamlingshus d. 20. august i fjor.

Et af de helt store tilløbsstykker er fællesspisning, som koster 50 kroner og finder sted hver dag klokken 18, og det er blevet en langt større succes, end Absalon havde turdet håbe på.

Ikke -navngivet -3

”Vi havde ikke fra starten troet, at
det ville så stor en attraktion, og vi har 150-200 gæster hver dag. Alting
bliver serveret på fade, så folk naturligt kommer til at dele med hinanden, og vi sørger for, at folk bliver placeret med nogle mennesker, de ikke kender. En del af eksistensgrundlaget for Absalon er, at folk møder hinanden og danner nye relationer.
Et sjovt eksempel er, at vi jævnligt har besøg af folk fra en andelsforening i nærheden, hvor beboerne ikke tidligere havde så meget at gøre med hinanden, men efter de har mødt hinanden hernede, har det styrket deres relation i foreningen,” siger Martin Lærkesen, der fortæller, at alle typer i alle aldre gør brug af Absalon. 

God mad og stemning

Det er H.W. Larsen, der har bygget køkkenet, hvor kokkene til daglig tilbereder maden til fællesspisningen. Her arbejder de især på at skabe et socialt måltid, som gæsterne kan være fælles om at opleve. Tilmed koster maden blot 50 kroner per snude, hvilket dog ikke går ud over kvaliteten.

”Vi stræber efter at lave så meget som muligt fra bunden, og vi fokuserer på lokale råvarer fra sæsonen, og vi forsøger at få så meget økologi, som budgettet tillader, fortæller Martin Lærkesen, der gør opmærksom på, at man også kan komme at spise morgenmad og frokost i Absalon.

For Martin Lærkesen er noget af det særlige ved Absalon den stemning, som er i huset.

”Der er en særlig stemning, når man træder ind, og det hele er meget afslappet og nede på jorden. Der er plads til, at børn kan og lege, og man kan spille spil. Det er rørende for mig at se to bedsteforældre spille et spil og spise en kanelsnegl sammen med deres barnebarn, og det glæder mig meget, at vi kan skabe gode oplevelser i Absalon,” siger han.

Ikke -navngivet -2



Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Ved brug af webshoppen, accepteres benyttelsen cookies. Læs mere her