Det nye køkken er Stort og lækkert

TEKST: BETTINA HØIBY FOTO: ROBIN NEIL HART OG PR FOTOS

Der er fuld skrue på i køkkenet, når der skal diskes op med lækker mad til
hotellets mange business og konference gæster. Køkkenet fik derfor en seriøs opgradering og er nu helt optimalt for at First Hotel Copenhagen kan give deres gæster en madoplevelse, der stemmer overens med det tjekkede hotel.

First Hotel _side 20_TOP

Når man ankommer til hotellet fører den knald pink løber én op til receptionen, hvor man bliver modtaget af store smil, der straks får en til at føle sig velkommen. Der er en uformel tone og god service i øjenhøjde.

Foyeren er lys og åben, med reception og poolbord i den ene ende. I den anden ende ligger en flot bar og deres á la carte restaurant, med udsigt til en lækker træterrasse, som indbyder til lange sommeraftener og lækkerier fra grillen.

Bag aftenrestauranten ligger morgenmads og frokost-restauranten, med den klassiske buffet i midten.

Herfra går vi ind i det nu dejligt store køkken, med god plads til både kokke og opvaskere.

 First Hotel _side 23_top

 

Flere gæster og mere mad

Som First Hotel Copenhagens succes vokser, bliver der mere tryk på i køkkenet. Hotellet er ekstremt populært til konferencer og business gæster i al almindelighed, hvilket vil sige at de i modsætning til turist hoteller har mest travlhed mandag-torsdag, lidt fredag og så er der stort set stille lørdag og søndag.

Morgenmaden kommer op på 150 til 200 gæster og hertil maden i konference afdelingen, så der er fuld skrue på om morgenen. Frokosten vil typisk ligge på omkring 150 gæster og op til hele 300 til 400 gæster ved større konferencer.

Derfor har de behov for at få startet op på frokosten allerede inden morgenmaden er slut og det kræver masser af god bordplads i køkkenet.

À la carte restauranten har omkring 40 til 60 gæster. Men udover det driver First større business arrangementer med tema middage, vin- og ølsmagninger, samt andre events.

Hos First Hotel kan du stort set få det som du vil ha det!

 

Fleksibilitet undervejs

Eftersom at det var så stort et projekt, ville det for en kort periode være nødvendigt at lukke køkkenet ned, hvilket ville være uheldigt for hotellet, også selvom det ikke var midt i højsæsonen. Det fandt H.W.Larsen dog en løsning på. I tre uger blev der stillet et mobilt køkken op i to vogne udenfor restauranten. En opvaske- og en køkkenvogn.
Nok var det koldt for personalet, men forventningerne til det kommende nye køkken holdt dem varme og igang!

First Hotel _side 20_bund

 

Fra mini til maxi køkken

Da Kim Christensen startede som køkkenchef for godt og vel 3 år siden, var det i et noget mindre køkken. De stod nærmest ovenpå hinanden, mens hotellet fik flere og flere gæster.

Til at begynde med leverede H.W.Larsen i foråret 2014 en stor tunnelopvaskemaskine, som simpelthen var en nødvendighed for et hotel af den størrelse, men den fyldte godt op, så det var helt tydeligt at der skulle plads til. Det blev besluttet at der skulle inddrages et større mødelokale til køkkenet og så skulle det hele naturligvis renoveres fra bunden.

First Hotel valgte at samarbejde med H.W.Larsen, som grundet stor erfaring med lignende opgave kunne guide og vejlede ud fra det behov og de ønsker som køkkenet havde.

Det drejede sig i særdeleshed om et næsten 5 meter langt anretterbord, med varme over, så de nu kan anrette op til 110 tallerkner, uden at noget står og bliver koldt, hvilket var et virkeligt stort ønske fra køkkenet. De er også helt utroligt glade for deres kipgryde, hvor de kan koge store mængder fond og hummerbisque, uden at de samtidig må afsætte 4 blus til formålet.

Emhætten lever nu op til alle krav og går godt udover den nye friture, så de undgår fedt der ødelægger loftet.

 

Optimale miljø og arbejdsforhold

First Hotels går op i miljøet og alle deres hoteller er derfor Green Key hoteller. Det er derfor en vigtig del for First Hotel Copenhagen at leve op til Green Keys kriterier. Derfor skulle de have alle de mest energioptimale maskiner, hvilket bl.a. tunnelopvaskemaskinen også er, da den genbruger varmen, samt måler og vurderer mængden af vand/sæbe for hver enkelt vask.

Der er taget højde for det hele i det nye køkken. Bordene kan hæves og sænkes, så alle, høje som lave, kan arbejde i optimal arbejdsstilling.

Gulvet har naturligvis også fået ny belægning og er nu skridsikkert. Køkkenelementerne er kommet op på sokler for at få de mest optimale hygiejne forhold. Der har været fokus på at der ikke er revner og sprækker, hvor snavs kan gemme sig. Alt er fuget og køkkenvaskene kan knæbetjenes, så der har virkelig været gigantisk fokus på fødevaresikkerheden.

Det, nu store og fremtidssikrede køkken, fungerer præcist som ønsket og virker både til hverdag og til de større arrangementer, så som koncerter, julefrokoster eller temafester, for op til 500 gæster.

 



Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Ved brug af webshoppen, accepteres benyttelsen cookies. Læs mere her