Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122

Hvorfor købe en stavblender?

 

Svaret er helt enkelt: For nemhedens skyld...

 

Mange har allerede en traditionel blender og de findes derfor i de flestes køkkener. Hvis din blender er i god kvalitet, så burde den være i stand til at klare de allervigtigste blenderopgaver, såsom purering af grøntsager og knusning af frosne emner. Den bør også være rimelig til emulgere sauces og dips, såsom hjemmelavet mayonnaise. Så hvorfor skulle du købe endnu en køkkenmaskine, som du alligevel ikke har plads til i dit allerede tilproppede køkken?

En stavblender er lille og kan nemt opbevares i en skuffe eller på en hylde, og sammenlignet med en traditionel blender, vejer den næste ingenting. Stavblenderens enkle design og dennes evne til at blende direkte i en gryde, i et målebæger eller i en skål, gør den efterfølgende rengøring legende let.

Se en stavblender som et praktisk alternativ til en traditionel blender og en fantastisk udvidelse af køkkengrejet for dem der endnu ikke har en. Ønsker du et værktøj, der kan udføre 90 % af hvad en traditionel blender, blot med mindre slid og slæb, så er dette pladsbesparende stykke køkkenudstyr præcis det du leder efter.

Hvad er er stavblendere gode til?

Cremet suppe, gjort lettere

Hvis du elsker fløjlsblød supper, som f.eks. en cremet tomat- eller butternut/squashsuppe, er der absolut ingen lettere måde at få den helt rigtige luksuriøst cremede konsistens på, end med en stavblender. Mange suppeopskrifter kræver sautering af krydderier i en gryde, hvorefter de primære ingredienser og bouillon eller anden væske tilsættes til den samme gryde og simrer, før det blendes. En stavblender giver dig mulighed for at purere suppen lige i gryden. Du nedsænker blot blenderens kniv direkte i suppen mens den stadig er i gryden og blender løs. Altså meget nemmere arbejdsproces end med en traditionel blender.

Vær opmærksom på at når du purerer varme væsker i en traditionel blender, så risikerer du at låget ”blæser” af, da varm damp stiger op under forarbejdningen. Vi anbefaler derfor at kun fylder kanden halvt og derefter kun tildækker kanden med en f.eks., så har dampen mulighed for at undslippe. Selvom der slet ikke er noget galt med denne fremgangsmåde, er processen langt mere tidskrævende en med en stavblender.

 

Mayonnaise og emulgerede sauces uden en eneste sveddråbe

Det er muligt at lave mayonnaise på mange forskellige måder – F.eks. med en blender, foodprocessor eller endda i hånden ved hjælp af et piskeris (øh nej tak).

Men disse fremgangsmåder kan have betydelige ulemper. De større apparater fungerer ikke end optimalt, medmindre du har gang i store portioner mayonnaise. Kommer du en mindre mængde ingredienser i en blenderkande, vil du sandsynligvis opleve, at din æggeblommer og citronsaft sprøjter op mod væggene i kanden, i stedet for at blive i nærheden af knivene. 

En stavblender er ikke bare i stand til at lave lækker mayonaise, men man skulle nærmest tro den var opfundet til det. Med nemhed, laver den cremet og delikat mayonnaise, og lige så meget eller lige så lidt du vil have, og endda på rekordtid. Du behøver heller ikke at tilføje olien i en langsom "slow-mo-dryp-dryp". Du kan bare dumpe olien i kanden sammen med resten af dine ingredienser og "WUPTI" så har du frisklavet mayo. Ligeledes er en stavblender fantastisk til at lave Hollandaise og Bearnaise og endda ved hjælp af en alternativ og ”fejlsikret” metode, som giver dig en smuk sauce der ikke skille, på bare fem-minutter.

Vælg dog din beholder/skål/kande med omhu. Størrelsen er nemlig afgørende: Kanden bør lige akkurat være større end stavblenderens hoved, som skal placeres tæt mod bunden af kanden, så knivene skaber en hvirvel/”vortex” som trækker olie ind og spreder den jævnt blandt de vandbaserede ingredienser. 

 

Smoothies direkte i glasset

Skal din morgensmoothierutine optimeres? Bare kast ingredienser såsom frossen frugt, yoghurt, spinat, ingefær ellers hvad ellers kvikker dig op om morgenen direkte i et glas. Sænk stavblenderen ned i glasset: Tænd, blend og drik…Easy peasy! Der er Ingen blenderkande eller –knive at rengøring bagefter. Det eneste du skal gøre er at afmontere staven og vaske den med en hurtig afskylning/vask i hånden. Nogle modeller tåler også opvaskemaskinen.

Hvis du drømmer om at vinde prisen for Årets morgenmåltid, så kan du f.eks. nemt at pifte dit morgenbord op med individuelle og personlige smoothies til hver af dine gæster? Det kan umiddelbart lyde som meget arbejde, men med en stavblender er det nemt og hurtigt at lave mange forskellige smoothies, for den er nem at rengøre mellem hver smoothie. Prisen for ”Årets morgenmåltid” er så godt som sikkert din – Wuhu!

Elsker du frostkolde smoothies, så vil vi gerne gøre dig opmærksom på at nogle stavblendere ikke er effektive til at knuse frosne emner, og andre modeller står helt af ved så krævende opgaver. Nedenfor finder du et udvalg af stavblendere som kan klare det hele.

 

Er det flødeskum eller blødt smør – hvad er det?

Fløde bliver aldrig til flødeskum, medmindre du pisker luft i det via et piskeris. Flødeskum kan piskes i hånden (favorit blandt mange), nogen bruger en stavblender med piskeris eller en håndmixer. Pisker du flødeskum med en stavblender (uden piskeris), kommer resultatet til at minde mere om smør end flødeskum grundet stavblenderknivenes flade udformning.

Alligevel, kan det være lækkert med en ”blød og smøragtig” flødeskum, og der er nogle fordele ved en meget tættere og mindre luftig creme-topping. En af fordele er en mere stabil masse end den ”ægte vare”, der hurtigere falder sammen og derfor skal bruges lige efter oppiskning. Skal du blot bruge en smule flødeskum, kan du også med fordel bruge en stavblender. du skla bare smide en lille sjat fløde i et glas, og få sekunder efter har du pisket fløden op, og også uden en masse oprydning efterfølgende. Derudover, anerkender vi at hastigheden og letheden hvormed at en stavblender pisker flødeskum. Nogle modeller, herunder modeller fra Dynamic, kan også udstyres med et piskerisudstyr til flødeskum eller æggehvider, enten som en del af deres standard sæt tilbehør eller mod en ekstra omkostning.

 

Stærkt alternativ på de små opgaver

På små blenderopgaver er ikke bare mere bekvemt med en stavblender, du får ofte også et bedre slutresultat. En stavblender er altså rigtigt god, når alt hvad du behøver, er f.eks. en smule puré.

En anden fordel ved stavblendere er den nemt flyttes rundt hvor der er behov for den. Uanset om du bare skal friske en cremet suppe, der ikke blev helt cremet nok, eller hurtigt skal purere til babymos så familien nyste medlem også kan få noget godt at spise. Ja, så er stavblenderen din bedste ven som gør opgaven nem hurtigt og overskuelig.