Alle knive
Popularitet
Tournierkniv, 6 cm, Victorinox
Spar 25%
67503
Før DKK 54,00
DKK 40,50 / stk inkl. moms
DKK 32,40 ekskl. moms
Urtekniv, 8 cm, Victorinox
Spar 25%
67603
Før DKK 69,00
DKK 51,75 / stk inkl. moms
DKK 41,40 ekskl. moms
Østerskniv, Fransk 6,5 cm
Spar 51%
7269
Før DKK 73,75
DKK 36,25 / stk inkl. moms
DKK 29,00 ekskl. moms
Rullemappe uden indhold, 6 rum, Icel, Sort
Spar 38%
900BOLS06
Før DKK 299,00
DKK 186,25 / stk inkl. moms
DKK 149,00 ekskl. moms
Keramisk strygestål 28 cm Sieger
Spar 35%
721928
Før DKK 1.736,50
DKK 1.123,75 / stk inkl. moms
DKK 899,00 ekskl. moms
Urtekniv, 8 cm, Victorinox, med bølgeskær
Spar 25%
67633
Før DKK 69,00
DKK 51,75 / stk inkl. moms
DKK 41,40 ekskl. moms
Universalkniv, 26 cm, Victorinox, Træskæfte
Spar 38%
293026
Før DKK 809,00
DKK 498,75 / stk inkl. moms
DKK 399,00 ekskl. moms
Tournierkniv, 6 cm, Icel Junior
Spar 25%
241321406
Før DKK 44,00
DKK 33,00 / stk inkl. moms
DKK 26,40 ekskl. moms
Urtekniv, 10 cm, Victorinox, med bølgeskær
Spar 25%
67733
Før DKK 79,00
DKK 59,25 / stk inkl. moms
DKK 47,40 ekskl. moms
Strygestål rundt hvidt keramisk 25 cm
Spar 34%
5025
Før DKK 569,00
DKK 373,75 / stk inkl. moms
DKK 299,00 ekskl. moms
Urtekniv med bølgeskær, 8 cm, Victorinox
Spar 25%
67433
Før DKK 69,00
DKK 51,75 / stk inkl. moms
DKK 41,40 ekskl. moms
Keramisk Strygestål 25 cm blåt Solidt
Spar 34%
941982025
Før DKK 469,00
DKK 311,25 / stk inkl. moms
DKK 249,00 ekskl. moms
Urtekniv, 8 cm, Victorinox
Spar 25%
67403
Før DKK 69,00
DKK 51,75 / stk inkl. moms
DKK 41,40 ekskl. moms
Urtekniv 6 cm Victorinox
Spar 25%
67303
Før DKK 54,00
DKK 40,50 / stk inkl. moms
DKK 32,40 ekskl. moms
Universalkniv, 26 cm, Victorinox Fibrox
Spar 29%
293326
Før DKK 529,00
DKK 373,75 / stk inkl. moms
DKK 299,00 ekskl. moms
Urtekniv, 10 cm, Victorinox
Spar 25%
67703
Før DKK 79,00
DKK 59,25 / stk inkl. moms
DKK 47,40 ekskl. moms
Østerskniv 8 cm sort Icel
Spar 34%
271900008
Før DKK 149,00
DKK 98,75 / stk inkl. moms
DKK 79,00 ekskl. moms
Brødkniv, 20 cm, Icel Nature
Spar 35%
2370920
Før DKK 249,00
DKK 161,25 / stk inkl. moms
DKK 129,00 ekskl. moms
Keramisk Strygestål 20 cm Rød Sieger
Spar 33%
197120
Før DKK 1.299,00
DKK 873,75 / stk inkl. moms
DKK 699,00 ekskl. moms
Strygestål, 30 cm, Victorinox, Stål, Rundt
Spar 40%
851330
Før DKK 329,00
DKK 198,75 / stk inkl. moms
DKK 159,00 ekskl. moms
Tojiro Pro DP Kokkekniv, 21 cm, 37 lag
Spar 30%
F655
Før DKK 1.599,00
DKK 1.123,75 / stk inkl. moms
DKK 899,00 ekskl. moms
Østerskniv, 5 cm, træskæfte, med fingerbeskytter
Spar 38%
233993305
Før DKK 139,00
DKK 86,25 / stk inkl. moms
DKK 69,00 ekskl. moms
Kokkekniv, Senjen Pro, 20 cm
Spar 42%
909200
Før DKK 1.499,00
DKK 873,75 / stk inkl. moms
DKK 699,00 ekskl. moms
Strygestål, 25 cm, keramisk, grov, hvidt skæfte
Spar 36%
78698
Før DKK 449,00
DKK 286,25 / stk inkl. moms
DKK 229,00 ekskl. moms
Tournierkniv, 5 cm, F. Dick ProDynamic
Spar 25%
260505
Før DKK 48,75
DKK 36,56 / stk inkl. moms
DKK 29,25 ekskl. moms
Santokukniv, Senjen Pro, 18 cm, med luftskær
Spar 42%
909180
Før DKK 1.499,00
DKK 873,75 / stk inkl. moms
DKK 699,00 ekskl. moms
Pyntekniv, 12,5 cm, Senjen Hammer
Spar 25%
901125
Før DKK 499,00
DKK 374,25 / stk inkl. moms
DKK 299,40 ekskl. moms
Urtekniv, 8 cm, Icel Junior
Spar 25%
241303808
Før DKK 56,00
DKK 42,00 / stk inkl. moms
DKK 33,60 ekskl. moms
Mini Santoku, 13 cm, Senjen 24/7
Spar 51%
924713
Før DKK 329,00
DKK 161,25 / stk inkl. moms
DKK 129,00 ekskl. moms
Kokkekniv 21 cm 73 lag Ryda Knives
Spar 36%
147701
Før DKK 1.949,00
DKK 1.248,75 / stk inkl. moms
DKK 999,00 ekskl. moms
Kokkekniv, 234 mm, Senjen Pro
Spar 45%
909234
Før DKK 1.699,00
DKK 936,25 / stk inkl. moms
DKK 749,00 ekskl. moms
Santokukniv, 17,5 cm, Senjen Hammer
Spar 38%
901175
Før DKK 999,00
DKK 623,75 / stk inkl. moms
DKK 499,00 ekskl. moms
Strygestål, 25 cm, Victorinox, Stål, Rundt
Spar 35%
830325
Før DKK 249,00
DKK 161,25 / stk inkl. moms
DKK 129,00 ekskl. moms
Urtekniv, 10 cm, F. Dick Superior
Spar 25%
405010
Før DKK 179,00
DKK 134,25 / stk inkl. moms
DKK 107,40 ekskl. moms
Pyntekniv, 12,5 cm, Senjen Single
Spar 25%
904125
Før DKK 299,00
DKK 224,25 / stk inkl. moms
DKK 179,40 ekskl. moms
Pyntekniv, 12,5 cm, Senjen Black
Spar 25%
905125
Før DKK 249,00
DKK 186,75 / stk inkl. moms
DKK 149,40 ekskl. moms
Pyntekniv, 12,5 cm, Senjen VG10
Spar 25%
902125
Før DKK 499,00
DKK 374,25 / stk inkl. moms
DKK 299,40 ekskl. moms
Kokkekniv, 22 cm, Victorinox, Træskæfte
Spar 38%
200022
Før DKK 809,00
DKK 498,75 / stk inkl. moms
DKK 399,00 ekskl. moms
Urtekniv, Senjen Pro, 12,6 cm
Spar 25%
909126
Før DKK 699,00
DKK 524,25 / stk inkl. moms
DKK 419,40 ekskl. moms
Santokukniv, 13,1 cm, Senjen Pro
Spar 38%
909131
Før DKK 899,00
DKK 561,25 / stk inkl. moms
DKK 449,00 ekskl. moms

Sådan vælger du knive

De tre nødvendige 

  • Kokkekniv: En kokkekniv er den vigtigste kniv i køkkenet takket være sin alsidighed. Kniven skal være udstyret med et højt og kraftigt blad, der helst er over 21 cm langt. Længden er nemlig afgørende for at kunne skære tynde, flotte skiver af fx steg. Hvis man kun skal have én kokkekniv, så er det sikreste valg en smedet kokkekniv, da kniven skal være stærk nok til at skære gennem fx rygbenet på en stor fisk eller et kyllingeben eller til at dele et hvidkålshoved.  
  • Urtekniv: Den næste kniv, der er svær at leve uden, er den lille urtekniv. En god urtekniv kan med fordel bruges til alt fra at pille løg til at skære frugt og hakke grøntsager som fx gulerødder. Håndtaget må ikke være for lille. Selvom det er en lille kniv, så skal håndtaget ligge godt i hånden. 
  • Brødkniv/Universalkniv: Den sidste af de tre must-haves er en kniv med bølgeskær, og gerne med et blad på 23 cm eller længere, eksempelvis en universalkniv. En brødkniv er selvfølgelig eminent til at skære brød, men en universalkniv - som er kraftigere, har mere 'aggressive' bølger end en brødkniv og har et svaj på bladet - er også rigtig god til andre opgaver, fx til at hakke chokolade, nødder og andre ikke-saftholdige emner på en ensartet måde.

Måske kan man klare sig med blot tre knive i sit arsenal, men går du op i madlavning, så vil du naturligvis gerne have lidt mere at lege med end de tre nødvendige, især til det grønne køkken. 

Fire knive til den passionerede hjemmekok

  • Tomatkniv: Selvfølgelig kan du skære dine tomater med en almindelig urtekniv, men det bliver en udfordring, så snart kniven ikke længere er helt skarp. Så klarer den ikke længere at skære gennem tomatens lidt seje skal. Den udfordring kan du vinke farvel til med en tomatkniv, der takket være bølgeskæret indfører en helt ny fornemmelse af akkuratesse i din madlavning. P.S. Husk også, at du kan få slebet dine knive professionelt på H.W.Larsens eget sliberi. Læs mere om slibning hos H.W.Larsen >>
  • Filetkniv: Hvis du holder af at fiske, eller bare kan lide at købe din fisk hel, så vil du have stor gavn af en filetkniv, der med dens tynde, let bøjelige blad gør arbejdet til en leg for dig. 
  • Slagterkniv: Den tredje kniv, vi regner med at finde i køkkenet hos den passionerede, kødspisende, hjemmekok er en slagterkniv, der har en rundet, let opadgående spids, der kan følge ben og hinder. Hvis man håndterer større kødstykker, så vil man i tillæg til slagterkniven desuden have stor gavn af en spidsudbener. Den er eminent til at udbene lammekøller, tilvirke kødstykker til pålæg og meget mere. 
  • Santokukniv: Santokukniven er blevet særdeles populær i de seneste år. Den er kendt for sin uovertrufne evne til at skære løg, porre og salat, fordi det brede, lidt kortere blad gør den stabil og præcis. Det kan tage lidt tid og træning at blive vant til en santoku. Men den tålmodige bliver belønnet; da kniven er både let og smidig, og har en facon der helt naturligt fremmer den gode ergonomi når man snitter/hakker i det grønne køkken. Santokukniven har meget til fælles med bunkakniven (nævnt nedenfor): Bladets facon gør den særdeles god til præcisionsarbejde med grøntsager og frugt, men den kan også bruges til mindre kødstykker og fisk. Æggen på udgaver med hårdtstålsblad kan dog ikke kan holde til at skære gennem hårde emner. 

Fire knive til feinschmeckerne

Bunkakniv

Hvis du ofte strimler grøntsager - eller vil gøre det noget mere, så vil denne japanske kokkekniv gøre det til en leg for dig. Bunkaknivens skær har en let krumning fra hæl til spids, der gør den rigtig god til at skære og grøntsager og frugt. Bunka-kniven er en all-round kniv, der fungerer som en mellemting mellem en kort kokkekniv og en santokukniv. Den kan med fordel bruges til kød og fisk, hvor den skarpe spids på knivbladet er fænomenal til detaljer og pudsning. Bemærk dog, at æggen på udgaver med hårdtstålsblad ikke kan holde til at skære gennem hårde emner, fx ben.

Sashimikniv

Kniv nummer to, en sashimikniv, er i den specifikke ende, men står der ofte sushi på menuen, i det professionelle køkken eller derhjemme, så er det naturligvis på sin plads at eje denne kniv. Den er særlig udviklet til at skære sushi i smukke, velafmålte stykker – blandt andet takket være den asymmetriske facetslibning.  

Laksekniv 

På samme måde er en lang og lækker laksekniv et must, hvis du vil servere gravad eller koldrøget laks skåret ud i elegante, tynde skiver. Især en model med luftskær, som Granton eller SENJEN slicer, er oplagt. Luftskæret gør at bladet lettere ’slipper’ fisken.

Ostekniv

Sidst, men ikke mindst skal og må vi ikke glemme alle jer, der elsker ost. Særlige osteknive er naturligvis ikke en nødvendighed – en almindelig kniv klarer jo jobbet ganske fint, men hvis tanken om at have de helt rigtige knive til yndlingsostene virker tiltalende, så er mulighederne mange. Uanset om favoritten er blød eller hård, om den hedder Brie, Primadonna eller Roquefort, har vi mange modeller af knive (og høvle) til din yndlingsost. 

Pas godt på din kniv 

En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.

Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W. Larsen >>

Rengør og opbevar dine knive med respekt

Opbevar dine knive med respekt. En af de bedste måder er ved at sætte en magnetisk skinne op på køkkenvæggen. Husk bare at tage fat i knivene sådan, at den skarpe æg ikke rammer skinnen, især hvis denne er lavet af metal. Hvis du vil opbevare dine knive i en skuffe, skal de ligge i en knivindsats. De må aldrig ligge løst i skuffen. Så risikerer de at skure mod hinanden, hvorved æggen ødelægges. Faste knivblokke, der står på køkkenbordet er et andet godt alternativ.

Sidst, men bestemt ikke mindst: Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

H.W. Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>