Alle knive
Popularitet
Knivsliber, manuel, 23x6x5 cm, Arcos
Spar 34%
610600
Før DKK 186,25
DKK 123,75 / stk inkl. moms
DKK 99,00 ekskl. moms
Brødkniv, 20 cm, Icel Nature
Spar 35%
2370920
Før DKK 249,00
DKK 161,25 / stk inkl. moms
DKK 129,00 ekskl. moms
Kokkekniv, 24 cm, Senjen ONE
Spar 38%
911240
Før DKK 799,00
DKK 498,75 / stk inkl. moms
DKK 399,00 ekskl. moms
Santokukniv, 17,5 cm, Senjen Black
Spar 31%
905175
Før DKK 449,00
DKK 311,25 / stk inkl. moms
DKK 249,00 ekskl. moms
Rullemappe uden indhold, 7 rum, F. Dick, Stof, Sort
Spar 46%
107601
Før DKK 461,25
DKK 248,75 / stk inkl. moms
DKK 199,00 ekskl. moms
Tojiro Knivaftrækker, bordmodel
Spar 28%
F641
Før DKK 399,00
DKK 286,25 / stk inkl. moms
DKK 229,00 ekskl. moms
Urtekniv 7,5 cm Asketræ
Spar 36%
LB9014
Før DKK 14,00
DKK 9,00 / stk inkl. moms
DKK 7,20 ekskl. moms
Kokkekniv, 24 cm, Endeavour 67 lag
Spar 14%
4004
Før DKK 1.599,00
DKK 1.373,75 / stk inkl. moms
DKK 1.099,00 ekskl. moms
Santokukniv, 18 cm, Endeavour, 67 lag
Spar 18%
40160
Før DKK 1.299,00
DKK 1.061,25 / stk inkl. moms
DKK 849,00 ekskl. moms
Grøntsagskniv (Nakiri), 16,5 cm, Senjen ONE
Spar 33%
911165
Før DKK 649,00
DKK 436,25 / stk inkl. moms
DKK 349,00 ekskl. moms
Pyntekniv, 12,5 cm, Senjen Black
Spar 25%
905125
Før DKK 249,00
DKK 186,25 / stk inkl. moms
DKK 149,00 ekskl. moms
Knivskærper, stor, Victorinox, ergonomisk, mobil
Spar 36%
78715
Før DKK 369,00
DKK 236,25 / stk inkl. moms
DKK 189,00 ekskl. moms
Pyntekniv, 12 cm, Senjen ONE
Spar 29%
911120
Før DKK 349,00
DKK 248,75 / stk inkl. moms
DKK 199,00 ekskl. moms
Kokkekniv, 20 cm, Senjen Black
Spar 31%
905200
Før DKK 449,00
DKK 311,25 / stk inkl. moms
DKK 249,00 ekskl. moms
Universalkniv, 26 cm, Senjen ONE
Spar 38%
911260
Før DKK 799,00
DKK 498,75 / stk inkl. moms
DKK 399,00 ekskl. moms
Kokkekniv, 22 cm, Victorinox, Træskæfte
Spar 38%
200022
Før DKK 809,00
DKK 498,75 / stk inkl. moms
DKK 399,00 ekskl. moms
Kokkekniv, 21 cm, Senjen ONE
Spar 37%
911210
Før DKK 749,00
DKK 473,75 / stk inkl. moms
DKK 379,00 ekskl. moms
Santokukniv, F. Dick Premier Plus, 18 cm, med luftskær
Spar 35%
144218K
Før DKK 1.173,74
DKK 762,93 / stk inkl. moms
DKK 610,34 ekskl. moms
Santokukniv, 19 cm, Arcos Nordika
Spar 34%
166600
Før DKK 436,25
DKK 286,25 / stk inkl. moms
DKK 229,00 ekskl. moms
Kokkekniv, 18 cm, Senjen ONE
Spar 32%
911180
Før DKK 699,00
DKK 473,75 / stk inkl. moms
DKK 379,00 ekskl. moms
Rullemappe uden indhold, 12 rum, F. Dick, Stof, Blød, Sort
Spar 44%
107701
Før DKK 669,00
DKK 373,75 / stk inkl. moms
DKK 299,00 ekskl. moms
Urtekniv, 8,5 cm, Endeavour, 67 lag
Spar 21%
4008
Før DKK 549,00
DKK 436,25 / stk inkl. moms
DKK 349,00 ekskl. moms
Kokkekniv, F. Dick Premier Plus, 21 cm
Spar 35%
144721
Før DKK 1.111,25
DKK 722,31 / stk inkl. moms
DKK 577,85 ekskl. moms
Universalkniv, 22 cm, Victorinox, Træskæfte
Spar 37%
203022
Før DKK 889,00
DKK 561,25 / stk inkl. moms
DKK 449,00 ekskl. moms
Kokkekniv, F. Dick Premier Plus, 26 cm
Spar 54%
144726
Før DKK 1.348,75
DKK 623,75 / stk inkl. moms
DKK 499,00 ekskl. moms
Kokkekniv, 20 cm, Icel Nature
Spar 38%
2371020
Før DKK 299,00
DKK 186,25 / stk inkl. moms
DKK 149,00 ekskl. moms
Santokukniv, 17 cm, Senjen ONE
Spar 52%
911170
Før DKK 649,00
DKK 311,25 / stk inkl. moms
DKK 249,00 ekskl. moms
Santokukniv, 18 cm, Icel Nature, med luftskær
Spar 38%
2378518
Før DKK 399,00
DKK 248,75 / stk inkl. moms
DKK 199,00 ekskl. moms
Knivaftrækker ERGO II  m. Holder
LARSEN PRIS
65221
 
DKK 799,00 / stk inkl. moms
DKK 639,20 ekskl. moms
Kniv løs til MKST5
Outlet
Spar 50%
MKST5-KNIVLOES
Før DKK 372,50
DKK 186,25 / stk inkl. moms
DKK 149,00 ekskl. moms
Knivmagnet 1000x45x25 mm Valnød
Outlet
Spar 30%
100600012
Før DKK 1.399,00
DKK 979,30 / stk inkl. moms
DKK 783,44 ekskl. moms
Steakkniv Ultracorte 12,5 sort m. 2nitte
Outlet
Spar 50%
23854005
Før DKK 30,00
DKK 15,00 / stk inkl. moms
DKK 12,00 ekskl. moms
Pyntekniv 9 cm 61 Lag VG-10 Ibenholt 8
Outlet
Spar 50%
TK11HA4801
Før DKK 5.737,50
DKK 2.868,75 /  inkl. moms
DKK 2.295,00 ekskl. moms
Krog t/magnet single Sort
Outlet
Spar 71%
10070084
Før DKK 23,75
DKK 6,89 / stk inkl. moms
DKK 5,51 ekskl. moms
Krog t/magnet dobbel Sort
Outlet
Spar 50%
10070086
Før DKK 32,50
DKK 16,25 / stk inkl. moms
DKK 13,00 ekskl. moms
Knivmagnet 4 knive 40x4x4 cm Eg
Outlet
Spar 30%
10070001
Før DKK 1.499,00
DKK 1.049,30 / stk inkl. moms
DKK 839,44 ekskl. moms
Knivmagnet 4 knive 40x4x4 cm Røget Eg
Outlet
Spar 30%
10070002
Før DKK 1.499,00
DKK 1.049,30 / stk inkl. moms
DKK 839,44 ekskl. moms
Knivmagnet 4 knive 40x4x4 cm Valnød
Outlet
Spar 30%
10070003
Før DKK 1.499,00
DKK 1.049,30 / stk inkl. moms
DKK 839,44 ekskl. moms
Knivmagnet 6 knive 60x4x4 cm Eg
Outlet
Spar 30%
10070004
Før DKK 1.999,00
DKK 1.399,30 / stk inkl. moms
DKK 1.119,44 ekskl. moms
Knivmagnet 8 knive 75x4x4 cm Eg
Outlet
Spar 30%
10070007
Før DKK 2.499,00
DKK 1.749,30 / stk inkl. moms
DKK 1.399,44 ekskl. moms

Sådan vælger du knive

De tre nødvendige 

  • Kokkekniv: En kokkekniv er den vigtigste kniv i køkkenet takket være sin alsidighed. Kniven skal være udstyret med et højt og kraftigt blad, der helst er over 21 cm langt. Længden er nemlig afgørende for at kunne skære tynde, flotte skiver af fx steg. Hvis man kun skal have én kokkekniv, så er det sikreste valg en smedet kokkekniv, da kniven skal være stærk nok til at skære gennem fx rygbenet på en stor fisk eller et kyllingeben eller til at dele et hvidkålshoved.  
  • Urtekniv: Den næste kniv, der er svær at leve uden, er den lille urtekniv. En god urtekniv kan med fordel bruges til alt fra at pille løg til at skære frugt og hakke grøntsager som fx gulerødder. Håndtaget må ikke være for lille. Selvom det er en lille kniv, så skal håndtaget ligge godt i hånden. 
  • Brødkniv/Universalkniv: Den sidste af de tre must-haves er en kniv med bølgeskær, og gerne med et blad på 23 cm eller længere, eksempelvis en universalkniv. En brødkniv er selvfølgelig eminent til at skære brød, men en universalkniv - som er kraftigere, har mere 'aggressive' bølger end en brødkniv og har et svaj på bladet - er også rigtig god til andre opgaver, fx til at hakke chokolade, nødder og andre ikke-saftholdige emner på en ensartet måde.

Måske kan man klare sig med blot tre knive i sit arsenal, men går du op i madlavning, så vil du naturligvis gerne have lidt mere at lege med end de tre nødvendige, især til det grønne køkken. 

Fire knive til den passionerede hjemmekok

  • Tomatkniv: Selvfølgelig kan du skære dine tomater med en almindelig urtekniv, men det bliver en udfordring, så snart kniven ikke længere er helt skarp. Så klarer den ikke længere at skære gennem tomatens lidt seje skal. Den udfordring kan du vinke farvel til med en tomatkniv, der takket være bølgeskæret indfører en helt ny fornemmelse af akkuratesse i din madlavning. P.S. Husk også, at du kan få slebet dine knive professionelt på H.W.Larsens eget sliberi. Læs mere om slibning hos H.W.Larsen >>
  • Filetkniv: Hvis du holder af at fiske, eller bare kan lide at købe din fisk hel, så vil du have stor gavn af en filetkniv, der med dens tynde, let bøjelige blad gør arbejdet til en leg for dig. 
  • Slagterkniv: Den tredje kniv, vi regner med at finde i køkkenet hos den passionerede, kødspisende, hjemmekok er en slagterkniv, der har en rundet, let opadgående spids, der kan følge ben og hinder. Hvis man håndterer større kødstykker, så vil man i tillæg til slagterkniven desuden have stor gavn af en spidsudbener. Den er eminent til at udbene lammekøller, tilvirke kødstykker til pålæg og meget mere. 
  • Santokukniv: Santokukniven er blevet særdeles populær i de seneste år. Den er kendt for sin uovertrufne evne til at skære løg, porre og salat, fordi det brede, lidt kortere blad gør den stabil og præcis. Det kan tage lidt tid og træning at blive vant til en santoku. Men den tålmodige bliver belønnet; da kniven er både let og smidig, og har en facon der helt naturligt fremmer den gode ergonomi når man snitter/hakker i det grønne køkken. Santokukniven har meget til fælles med bunkakniven (nævnt nedenfor): Bladets facon gør den særdeles god til præcisionsarbejde med grøntsager og frugt, men den kan også bruges til mindre kødstykker og fisk. Æggen på udgaver med hårdtstålsblad kan dog ikke kan holde til at skære gennem hårde emner. 

Fire knive til feinschmeckerne

Bunkakniv

Hvis du ofte strimler grøntsager - eller vil gøre det noget mere, så vil denne japanske kokkekniv gøre det til en leg for dig. Bunkaknivens skær har en let krumning fra hæl til spids, der gør den rigtig god til at skære og grøntsager og frugt. Bunka-kniven er en all-round kniv, der fungerer som en mellemting mellem en kort kokkekniv og en santokukniv. Den kan med fordel bruges til kød og fisk, hvor den skarpe spids på knivbladet er fænomenal til detaljer og pudsning. Bemærk dog, at æggen på udgaver med hårdtstålsblad ikke kan holde til at skære gennem hårde emner, fx ben.

Sashimikniv

Kniv nummer to, en sashimikniv, er i den specifikke ende, men står der ofte sushi på menuen, i det professionelle køkken eller derhjemme, så er det naturligvis på sin plads at eje denne kniv. Den er særlig udviklet til at skære sushi i smukke, velafmålte stykker – blandt andet takket være den asymmetriske facetslibning.  

Laksekniv 

På samme måde er en lang og lækker laksekniv et must, hvis du vil servere gravad eller koldrøget laks skåret ud i elegante, tynde skiver. Især en model med luftskær, som Granton eller SENJEN slicer, er oplagt. Luftskæret gør at bladet lettere ’slipper’ fisken.

Ostekniv

Sidst, men ikke mindst skal og må vi ikke glemme alle jer, der elsker ost. Særlige osteknive er naturligvis ikke en nødvendighed – en almindelig kniv klarer jo jobbet ganske fint, men hvis tanken om at have de helt rigtige knive til yndlingsostene virker tiltalende, så er mulighederne mange. Uanset om favoritten er blød eller hård, om den hedder Brie, Primadonna eller Roquefort, har vi mange modeller af knive (og høvle) til din yndlingsost. 

Pas godt på din kniv 

En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.

Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W. Larsen >>

Rengør og opbevar dine knive med respekt

Opbevar dine knive med respekt. En af de bedste måder er ved at sætte en magnetisk skinne op på køkkenvæggen. Husk bare at tage fat i knivene sådan, at den skarpe æg ikke rammer skinnen, især hvis denne er lavet af metal. Hvis du vil opbevare dine knive i en skuffe, skal de ligge i en knivindsats. De må aldrig ligge løst i skuffen. Så risikerer de at skure mod hinanden, hvorved æggen ødelægges. Faste knivblokke, der står på køkkenbordet er et andet godt alternativ.

Sidst, men bestemt ikke mindst: Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

H.W. Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>