Bocuse d'Or - Smag for Mad og informationer om finalen

Kenneth Toft-Hansen vandt en flot tredjeplads ved de europæiske Bocuse d'Or mesterskaber i Torino i juni 2018. Og til februar skal han til Lyon for at konkurrere med de bedste kokke fra verden. Forberedelserne er så småt ved at blive skudt i gang, men Kenneth har ikke ligget på den lade side de sidste par måneder.

 

Siden sidst – Smag for livet

Kenneth og Christian har haft travlt i den seneste måned, og nedtællingen til Lyon er i fuld gang. De har arbejdet meget med garniturer og råvarer, der passer til vinterperioden, men de har også haft aktiviteter uden for huset. Blandt andet har teamet over to weekender været i henholdsvis Aarhus og Odense for at lære unge i alderen 13-18 om kokketeknikker og smag. Det er foregået ved eventen Skærp dine kokkeskills, arrangeret i samarbejde med projektet Smag for livet, som er støttet af Nordeafonden.

Kenneth og Christian havde en gruppe specialtrænede kokkeelever med sig, som var med til at hjælpe de unge med at lave mad og til at minde dem om at smage på kartoffelpuréen og på de to saucer undervejs. Der var supergod stemning til arrangementerne, og man kunne jævnligt høre de unge tale med kokkene om mundfylde, og om hvorvidt saucen skulle have mere salt eller syre.

”Før ville man læse opskriften og så tænke, at det kommer jeg aldrig til at lave,” sagde en af pigerne ved workshoppen, men hun og veninden var enige om, at når man først kom i gang, så kunne det jo godt lade sig gøre, og nu ville de godt turde kaste sig ud i opskriften derhjemme. Børnene gik allesammen til opgaven med stor indlevelse og koncentration – både når der skulle piskes, koges, røres, smages og anrettes. Og retten smagte rigtig godt, lød det hele vejen rundt om bordene.

Ingredienser til finalen

I sidste uge fik teamet besked fra Frankrig om, hvilke bundne ingredienser, der skal indgå i kødretten, så nu kan Kenneth og Christian endelig give den fuld gas med at udvikle og teste fadretten. Den bundne ingrediens er kalvekam af fransk sødmælkskalv, og derudover må der vælges imellem lever, nyre, brisler, mave eller tæer fra kalven. Teamet er allerede gået i gang med at eksperimentere med tilberedningen af det lyse kalvekød, og de tager imod opgaven og udfordringen med oprejst pande, ligesom de gjorde til EM.

Den 31. oktober 2018, får de nyheden om hvilke råvarer, der bliver hovedemner i tallerkenretten.