Knive og strygestål
Fyld skuffen med de bedste køkkenknive. Du finder også knivmagneter, knivblokke, knivbeskyttere, strygestål og meget andet i vores sortiment. Læs mere nederst på denne side.
Popularitet
Vådslibning og specialpolering
SH12
 
DKK 100,00 / stk inkl. moms
DKK 80,00 ekskl. moms
Saks, adskilt og slebet
SX2
 
DKK 120,00 / stk inkl. moms
DKK 96,00 ekskl. moms
Østersåbner, 5 cm, træskæfte, med fingerbeskytter
233993305
 
DKK 139,00 / stk inkl. moms
DKK 111,20 ekskl. moms
Sauce- og serveringsske 30 cm Cookline
22024
 
DKK 169,00 / stk inkl. moms
DKK 135,20 ekskl. moms
Mandolinjern m/2 skær Microplane Gourmet
347400
 
DKK 459,00 / stk inkl. moms
DKK 367,20 ekskl. moms
Bivoks til skærebrætter og skæfter
LARSEN PRIS
40700
 
DKK 149,00 / stk inkl. moms
DKK 119,20 ekskl. moms
Røre- og serveringsske junior 20 cm Cook
22935
 
DKK 89,00 / stk inkl. moms
DKK 71,20 ekskl. moms
Østersåbner 5 cm med plade og sort plast
271993305
 
DKK 149,00 / stk inkl. moms
DKK 119,20 ekskl. moms
Gasbrænder med låsfunktion, stor flamme
2122
 
DKK 536,25 / stk inkl. moms
DKK 429,00 ekskl. moms
Røgpistol m. Klokke og Røgpistol Stativ
LARSEN PRIS
3012000
 
DKK 299,00 / stk inkl. moms
DKK 239,20 ekskl. moms
Salt og peber sæt m. holder
600804002
 
DKK 123,75 / stk inkl. moms
DKK 99,00 ekskl. moms
Piskeris og grydeske m/Kant i Oliventræ
LARSEN PRIS
10047
 
DKK 99,00 / stk inkl. moms
DKK 79,20 ekskl. moms
Ilter m. filter og prop BOJ
1222304
 
DKK 236,25 / stk inkl. moms
DKK 189,00 ekskl. moms
Beholder med 4 rum og låg sort
146410
 
DKK 311,25 / stk inkl. moms
DKK 249,00 ekskl. moms
Salt og peberkværn Sort 13 cm Peugeot
15951
 
DKK 798,75 / stk inkl. moms
DKK 639,00 ekskl. moms
Pizza grillbørste m. skrabekant og skaft
2295150
 
DKK 361,25 / stk inkl. moms
DKK 289,00 ekskl. moms
Østersåbner m. træskaft og 2 nitter
Spar 42%
512
Før DKK 136,25
DKK 79,00 / stk inkl. moms
DKK 63,20 ekskl. moms
Hældeprop m. klap og luftindtag 12 stk
53250
 
DKK 411,25 / stk inkl. moms
DKK 329,00 ekskl. moms
Salt og peberkværn i Bøg
Outlet
58718
 
DKK 361,25 / stk inkl. moms
DKK 289,00 ekskl. moms
Salt og peber sæt 10 cm Lyon Brun Bøg
LARSEN PRIS
7038086
 
DKK 249,00 / stk inkl. moms
DKK 199,20 ekskl. moms
Pickle og cornichon skærer
8008
 
DKK 161,25 / stk inkl. moms
DKK 129,00 ekskl. moms
Skraber til grill og pande LODGE
LARSEN PRIS
86304
 
DKK 74,00 / stk inkl. moms
DKK 59,20 ekskl. moms
Barbecue kylling roaster og grillwok
891560
 
DKK 569,00 / stk inkl. moms
DKK 455,20 ekskl. moms
HW Ovn- og Grill-rens 5 ltr.
HW1775
 
DKK 261,25 / stk inkl. moms
DKK 209,00 ekskl. moms
Iconic La Boule Sort og Hvid 7 dele
LARSEN PRIS
VB16659095
 
DKK 2.399,00 / stk inkl. moms
DKK 1.919,20 ekskl. moms
Universal Tekande m/Låg og Filter 0,45 L
LARSEN PRIS
VB20400630
 
DKK 379,00 / stk inkl. moms
DKK 303,20 ekskl. moms
Universal Tekande m/Låg og Filter 1 L
LARSEN PRIS
VB20400465
 
DKK 439,00 / stk inkl. moms
DKK 351,20 ekskl. moms
Septfontaines Sukkerskål m/Hank og Låg
LARSEN PRIS
VB46610930
 
DKK 399,00 / stk inkl. moms
DKK 319,20 ekskl. moms
Hjul køleskab 400,600 og 1300 ltr
Spar 50%
Z880539
Før DKK 781,25
DKK 390,63 / sæt inkl. moms
DKK 312,50 ekskl. moms
Skab - skydelåger og gennemræk 1600 mm
Z132784
 
DKK 20.200,00 / stk inkl. moms
DKK 16.160,00 ekskl. moms
Vådslibning og specialpolering
Nyhed
WSH12
 
DKK 100,00 / stk inkl. moms
DKK 80,00 ekskl. moms
Fodpedal til Zan Nau køl og frost
Z880324
 
DKK 1.123,75 / stk inkl. moms
DKK 899,00 ekskl. moms
Komfur 4 blus og elovn gas 800 mm 700
LARSEN PRIS
Z372003
 
DKK 38.255,00 / stk inkl. moms
DKK 30.604,00 ekskl. moms
Komfur 4 blus og gasovn gas 800 mm 700
LARSEN PRIS
Z372002
 
DKK 33.905,00 / stk inkl. moms
DKK 27.124,00 ekskl. moms
Komfur 4 plader og elovn el 800 mm 700
LARSEN PRIS
Z372016
 
DKK 34.351,25 / stk inkl. moms
DKK 27.481,00 ekskl. moms
Saks, adskilt og slebet
Nyhed
WSX2
 
DKK 120,00 / stk inkl. moms
DKK 96,00 ekskl. moms
Salt og peberkværn i glas m stål låg
58712
 
DKK 211,25 / stk inkl. moms
DKK 169,00 ekskl. moms
Salt og peber sæt 10 cm Lyon Bøg
LARSEN PRIS
7038009
 
DKK 249,00 / stk inkl. moms
DKK 199,20 ekskl. moms
Salt og peber sæt 10 cm Lyon Sort Bøg
Outlet
Spar 50%
7038099
Før DKK 249,00
DKK 124,50 / stk inkl. moms
DKK 99,60 ekskl. moms
Bestik og Redskabskrukke Sort 15 cm 1 l
LARSEN PRIS
71501111400
 
DKK 299,00 / stk inkl. moms
DKK 239,20 ekskl. moms
Viser 1 til 40 af 71

Kniv - sådan vælger du!

De tre nødvendige knive

  • Kokkekniv: En kokkekniv er den vigtigste kniv i køkkenet takket være sin alsidighed. Kniven skal være udstyret med et højt og kraftigt blad, der helst er over 21 cm langt. Længden er nemlig afgørende for at kunne skære tynde, flotte skiver af fx steg. Hvis man kun skal have én kokkekniv, så er det sikreste valg en smedet kokkekniv, da kniven skal være stærk nok til at skære gennem fx rygbenet på en stor fisk eller et kyllingeben eller til at dele et hvidkålshoved.  
  • Urtekniv: Den næste kniv, der er svær at leve uden, er den lille urtekniv. En god urtekniv kan med fordel bruges til alt fra at pille løg til at skære frugt og hakke grøntsager som fx gulerødder. Håndtaget må ikke være for lille. Selvom det er en lille kniv, så skal håndtaget ligge godt i hånden. 
  • Brødkniv/Universalkniv: Den sidste af de tre must-haves er en kniv med bølgeskær, og gerne med et blad på 23 cm eller længere, eksempelvis en universalkniv. En brødkniv er selvfølgelig eminent til at skære brød, men en universalkniv - som er kraftigere, har mere 'aggressive' bølger end en brødkniv og har et svaj på bladet - er også rigtig god til andre opgaver, fx til at hakke chokolade, nødder og andre ikke-saftholdige emner på en ensartet måde.

Måske kan man klare sig med blot tre knive i sit arsenal, men går du op i madlavning, så vil du naturligvis gerne have lidt mere at lege med end de tre nødvendige, især til det grønne køkken. 

Fire knive til den passionerede hjemmekok

  • Tomatkniv: Selvfølgelig kan du skære dine tomater med en almindelig urtekniv, men det bliver en udfordring, så snart kniven ikke længere er helt skarp. Så klarer den ikke længere at skære gennem tomatens lidt seje skal. Den udfordring kan du vinke farvel til med en tomatkniv, der takket være bølgeskæret indfører en helt ny fornemmelse af akkuratesse i din madlavning. P.S. Husk også, at du kan få slebet dine knive professionelt på H.W.Larsens eget sliberi. Læs mere om slibning hos H.W.Larsen >>
  • Filetkniv: Hvis du holder af at fiske, eller bare kan lide at købe din fisk hel, så vil du have stor gavn af en filetkniv, der med dens tynde, let bøjelige blad gør arbejdet til en leg for dig. 
  • Slagterkniv: Den tredje kniv, vi regner med at finde i køkkenet hos den passionerede, kødspisende, hjemmekok er en slagterkniv, der har en rundet, let opadgående spids, der kan følge ben og hinder. Hvis man håndterer større kødstykker, så vil man i tillæg til slagterkniven desuden have stor gavn af en spidsudbener. Den er eminent til at udbene lammekøller, tilvirke kødstykker til pålæg og meget mere. 
  • Santokukniv: Santokukniven er blevet særdeles populær i de seneste år. Den er kendt for sin uovertrufne evne til at skære løg, porre og salat, fordi det brede, lidt kortere blad gør den stabil og præcis. Det kan tage lidt tid og træning at blive vant til en santoku. Men den tålmodige bliver belønnet; da kniven er både let og smidig, og har en facon der helt naturligt fremmer den gode ergonomi når man snitter/hakker i det grønne køkken. Santokukniven har meget til fælles med bunkakniven (nævnt nedenfor): Bladets facon gør den særdeles god til præcisionsarbejde med grøntsager og frugt, men den kan også bruges til mindre kødstykker og fisk. Æggen på udgaver med hårdtstålsblad kan dog ikke kan holde til at skære gennem hårde emner. 

Fire knive til feinschmeckerne

Bunkakniv

Hvis du ofte strimler grøntsager - eller vil gøre det noget mere, så vil denne japanske kokkekniv gøre det til en leg for dig. Bunkaknivens skær har en let krumning fra hæl til spids, der gør den rigtig god til at skære og grøntsager og frugt. Bunka-kniven er en all-round kniv, der fungerer som en mellemting mellem en kort kokkekniv og en santokukniv. Den kan med fordel bruges til kød og fisk, hvor den skarpe spids på knivbladet er fænomenal til detaljer og pudsning. Bemærk dog, at æggen på udgaver med hårdtstålsblad ikke kan holde til at skære gennem hårde emner, fx ben.

Sashimikniv

Kniv nummer to, en sashimikniv, er i den specifikke ende, men står der ofte sushi på menuen, i det professionelle køkken eller derhjemme, så er det naturligvis på sin plads at eje denne kniv. Den er særlig udviklet til at skære sushi i smukke, velafmålte stykker – blandt andet takket være den asymmetriske facetslibning.  

Laksekniv 

På samme måde er en lang og lækker laksekniv et must, hvis du vil servere gravad eller koldrøget laks skåret ud i elegante, tynde skiver. Især en model med luftskær, som Granton eller SENJEN slicer, er oplagt. Luftskæret gør at bladet lettere ’slipper’ fisken.

Ostekniv

Sidst, men ikke mindst skal og må vi ikke glemme alle jer, der elsker ost. Særlige osteknive er naturligvis ikke en nødvendighed – en almindelig kniv klarer jo jobbet ganske fint, men hvis tanken om at have de helt rigtige knive til yndlingsostene virker tiltalende, så er mulighederne mange. Uanset om favoritten er blød eller hård, om den hedder Brie, Primadonna eller Roquefort, har vi mange modeller af knive (og høvle) til din yndlingsost. 

Strygestål holder kniven skarp 

En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.

Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W. Larsen >>

Rengør og opbevar dine knive med respekt

Opbevar dine knive med respekt. En af de bedste måder er ved at sætte en magnetisk skinne op på køkkenvæggen. Husk bare at tage fat i knivene sådan, at den skarpe æg ikke rammer skinnen, især hvis denne er lavet af metal. Hvis du vil opbevare dine knive i en skuffe, skal de ligge i en knivindsats. De må aldrig ligge løst i skuffen. Så risikerer de at skure mod hinanden, hvorved æggen ødelægges. Faste knivblokke, der står på køkkenbordet er et andet godt alternativ.

Sidst, men bestemt ikke mindst: Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

H.W. Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>