Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 375,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Kokkeknive

Find din nye kokkekniv her. Uanset om du laver mad professionelt eller derhjemme, så behøver du aldrig gå på kompromis med kvaliteten. Læs mere nederst på denne side.

Find den helt rigtige kokkekniv

Madlavningskunsten er meget andet end blot at kombinere de rette smage og ingredienser. Det handler i ligeså høj grad om præcision og sans for det æstetiske udtryk – og selvfølgelig det helt rigtige snit. Derfor er dine kokkeknive et mindst ligeså vigtigt redskab som de rette fødevarer. Heldigvis har vi gjort det nemt for dig at finde alt det, du leder efter. 

Hos os finder du et stort udvalg af forskellige kokkeknive, der egner sig til alverdens forskellige projekter i køkkenet. Du finder både store og små kokkeknive, så du frit kan vælge dem, du har brug for. Fælles for dem alle er den høje kvalitet af knivbladet og et behageligt greb, der ligger godt i hånden. 

Uanset om du laver mad professionelt eller svinger kniven hjemme i køkkenet, så behøver du aldrig gå på kompromis med de skarpe snit. Vi tilbyder desuden alt det nødvendige tilbehør, så dine kokkeknive kan forblive skarpe og bruges i mange år. På vores professionelle sliberi sliber vi med fornøjelse dine knive i verdensklasse. Se mere om slibning hos H.W.Larsen >> 

Skal din kokkekniv være japansk?

Vi kommer ikke udenom de japanske kokkeknive, mere præcist såkaldte hårdtstålsknive, der har vundet mange madelskeres hjerter. Knivene minder ved første øjekast om helt almindelige knive, men de er meget mere end det. Her får du et stykke håndværk, der kan holde i mange år, og som ofte kommer med en hårdere stållegering end knive, der ikke er lavet af hårdtstål. Det hårde blad giver en æg, der kan blive uhyggeligt skarp, og bladet er statisk meget stærkt. Det hårde blad bevirker omvendt, at man ikke skal bruge det til opgaver, hvor man vrider eller slår æggen, da bladet i så fald kan tage skade. Til sådanne formål vil en traditionel, smedet kokkekniv fra fx F. Dick, være oplagt. 

Japanske kokkeknive er desuden også på forkant, hvis vi kigger på det fra et æstetisk synspunkt. De er virkelig smukke knive, der giver en elegant madlavningsoplevelse. Ofte er bladet på disse knive damascerede, dvs. de har mange lag stål – fx 67 lag som vores SENJEN PRO – hvilket både har en praktisk begrundelse, men også giver knivene et tiltalende udseende.

Men selvfølgelig er det ikke kun de japanske kokkeknive, der er en investering værd. De vestlige kokkeknive kan være et mere pålideligt valg, hvis du vil have en mindre sensitiv kniv, fx til at kunne skære gennem hårde emner. En smedet kokkekniv er fx oplagt til at dele hummeren til nytår, eller skære kylling med ben ud.

Men en trofast arbejdshest i køkkenet til alle de løbende hverdagsopgaver kunne også være en udstanset kokkekniv. Det er knive der ofte er meget lette, overskuelige i pris, og generelt no-nonsens. Eksempelvis er mange af knivene i serierne fra Victorinox udstansede knive.

En god kniv har den rigtige balance 

Det er en kunst at udvælge de helt rigtige produkter til dit køkken. Vi har forskellige præferencer, og derfor er den gode kniv en smagssag for alle. Så hvordan vælger du den rette kokkekniv?

En god kniv har naturligvis en god skæreevne. Desuden skal den ligge godt i hånden og have den rigtige balance ud fra dine egne behov og det formål, du tiltænker at bruge kniven til. Knive af ringe kvalitet er ofte udfordret netop på balancen mellem skaft og blad. Det er et aspekt af kvaliteten, du relativt nemt kan teste ved at få kniven i hånden og fornemme, om den lever op til dine præferencer. Den skal virke som en naturlig forlængelse af hånden, som et redskab, der tigger om at blive brugt! Heldigvis kan du være helt sikker på, at alle vores kokkeknive er af meget høj kvalitet, og lever op til dine krav.

Størrelsen skal være rigtig for dig

Ligeledes kan du overveje skærebladets størrelse. Selvom et stort skæreblad kan virke som den bedste løsning, kan det være en fordel at overveje, hvad kniven primært skal anvendes til. Skal du arbejde meget med grøntsager og fisk, vil vi anbefale dig en lidt mindre kokkekniv, som er lettere at håndtere.

Vi forhandler kokkeknive fra et væld af markedets mest populære brands inden for området. Du finder derfor kokkeknive fra blandt andet GlobalF. DickSenjenTojiro og Victorinox i vores store sortiment. Knivene kommer i mange forskellige størrelser. Det gælder både for selve skærebladets længde og bredde samt skæftets længde. Det giver dig muligheden for at finde de kokkeknive, der kan gøre noget helt særligt for dig i køkkenet.

Vores udvalg af kokkeknive spænder bredt, når det kommer til længden. Du finder både knive på 17 centimeter og helt op til 25+ centimeter. På den måde har du frit valg på alle hylder, og du skal blot udvælge dine favoritter. 

Pas godt på dine knive 

Knive skal både stryges og slibes

En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.

Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W.Larsen >>

Rengør og opbevar dine knive med respekt

Opbevar dine knive med respekt. En af de bedste måder er ved at sætte en magnetisk skinne op på køkkenvæggen. Husk bare at tage fat i knivene sådan, at den skarpe æg ikke rammer skinnen, især hvis denne er lavet af metal. Hvis du vil opbevare dine knive i en skuffe, skal de ligge i en knivindsats. De må aldrig ligge løst i skuffen. Så risikerer de at skure mod hinanden, hvorved æggen ødelægges. Faste knivblokke, der står på køkkenbordet er et andet godt alternativ.

Sidst, men bestemt ikke mindst: Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.

Tøv ikke med at kontakte os

Har du brug for råd og vejledning i forbindelse med dit køb, står vi altid klar til at hjælpe dig. Du kan kontakte os eller besøge en af vores to butikker, der er beliggende i Kødbyen på Vesterbro i København og i Brøndby. Kig forbi og se alle vores produkter, hvor du kan finde frem til, hvilke kokkeknive, der er de helt rigtige til dig. Finder du det hele online, sender vi det til dig inden for få hverdage.