Gratis levering med GLS ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Kokkeknive

Find din nye kokkekniv her. Uanset om du laver mad professionelt eller derhjemme, så behøver du aldrig gå på kompromis med kvaliteten.

Find den helt rigtige kokkekniv

Madlavningskunsten er meget andet end blot at kombinere de rette smage og ingredienser. Det handler i ligeså høj grad om præcision og sans for det æstetiske udtryk – og selvfølgelig det helt rigtige snit. Derfor er dine kokkeknive et mindst ligeså vigtigt redskab som de rette fødevarer. Heldigvis har vi gjort det nemt for dig at finde alt det, du leder efter. 

Her finder du et stort udvalg af forskellige kokkeknive, der egner sig til alverdens forskellige projekter i køkkenet. Du finder både store og små kokkeknive, så du frit kan vælge dem, du har brug for. Fælles for dem alle er den høje kvalitet i form af skærebladet og et behageligt greb, der ligger godt i hånden. 

Gå på udkig efter din nye kokkekniv til dine projekter. Uanset om du laver mad professionelt eller svinger kniven hjemme i køkkenet, så behøver du aldrig gå på kompromis med de skarpe snit. Vi tilbyder desuden alt det nødvendige tilbehør, så dine kokkeknive kan forblive skarpe og bruges i mange år. 

Skal din kniv være japansk?

Vi kommer ikke udenom de japanske kokkeknive, der har vundet mange madelskeres hjerter. Knivene minder ved første øjekast om helt almindelige knive, men de er meget mere end det. Her får du et stykke håndværk, der vil holde i mange år, og som kommer med en hårdere stållegering end almindelige knive. 

Japanske kokkeknive er desuden også på forkant, hvis vi kigger på det fra et æstetisk synspunkt. De er virkelig smukke knive, der giver en elegant madlavningsoplevelse. Ofte kommer skærebladet med forskellige mønstre indgraveret og med et lækkert greb, hvor de bedste materialer er blevet anvendt. 

Men selvfølgelig er det ikke kun de japanske kokkeknive, der er en investering værd. De vestlige kokkeknive kan være et mere pålideligt valg, hvis du vil have en mindre delikat kniv, fx til at kunne skære gennem hårde dele som ben. Som tommelfingerregel kan du skelne mellem almindelige knive og rigtige kokkeknive udelukkende på baggrund af kvaliteten. Hos os finder du alt fra brødknive og køkkenknive til klassiske kokkeknive, som er gode, fx når du skal udskære kød. 

Størrelsen skal være rigtig for dig

Vi forhandler kokkeknive fra et væld af markedets mest populære brands inden for området. Du finder derfor kokkeknive fra blandt andet Global, Tojiro og Victorinox i vores store sortiment. Knivene kommer i mange forskellige størrelser. Det gælder både for selve skærebladets længde og bredde samt skaftets længde. Det giver dig muligheden for at finde de kokkeknive, der kan noget helt særligt for dig i køkkenet.

Du finder alle længder angivet i oversigten, så du hurtigt kan få det fulde overblik. Vores udvalg af kokkeknive spænder bredt, når det kommer til længden. Du finder både knive på 17 centimeter og helt op til 25+ centimeter. På den måde har du frit valg på alle hylder, og du skal blot udvælge dine favoritter. 

Størrelse + balance = den perfekte kniv til dig

Det er en kunst at udvælge de helt rigtige produkter til dit køkken. Vi har forskellige præferencer, og derfor er den gode kniv en smagssag for alle. Så hvordan vælger du den rette kokkekniv?

Først og fremmest skal du kigge på knivens balance. Vælger du billige knive, vil dette ofte være en udfordring, da de ikke har den korrekte balance mellem skaft og blad. Heldigvis kan du være helt sikker på, at alle vores kokkeknive lever op til kravene. 

Ligeledes kan du overveje netop skærebladets størrelse. Selvom et stort skæreblad kan virke som den bedste løsning, kan det være en fordel at overveje, hvad kniven primært skal anvendes til. Skal du arbejde med grøntsager og fisk, vil vi anbefale dig en lidt mindre kokkekniv. Det gør arbejdet nemmere for dig, da en mindre kniv ofte er lettere at håndtere. 

Forlæng knivens liv

Det er ikke kun gode kokkeknive, der er nødvendige i dit køkken. Som vi allerede har nævnt, er det generelt vigtigt med gode redskaber i køkkenet. Og vil du holde dine knive friske og skarpe i mange år, har du blandt andet brug for at gøre det til en vane at bruge et strygestål.

Et strygestål anvendes til at rette knivens blad op og til at forlænge tiden, før et skarpt knivblad bliver sløvt. Ved brug får knivens knivsæg få små, små hak, der uden vedligehold kan resultere i, at kniven knækker. Strygestålet er et godt værn, hvis du begynder at bruge det, mens kniven stadig er skarp. Hvis du lader knivbladet blive sløvt, eller hakkerne i æggen er blevet store nok til at være synlige, så skal kniven derimod slibes på slibesten, hvis den skal blive rigtigt skarp igen.

Tøv ikke med at kontakte os

Har du brug for råd og vejledning i forbindelse med dit køb, står vi altid klar til at hjælpe dig. Du kan kontakte os eller besøge en af vores to butikker, der er beliggende i Kødbyen på Vesterbro i København og i Brøndby. Kig forbi og se alle vores produkter, hvor du kan finde frem til, hvilke kokkeknive, der er de helt rigtige til dig. Finder du det hele online, sender vi det til dig inden for få hverdage.