Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Knivblokke

En knivblok er en udmærket måde at opbevare dine skarpe knive på. Læs mere nederst på denne side.

God opbevaring forlænger livet på dine knive

Er du glad for dine køkkenknive, er du formentlig ikke interesseret i at forringe dem ved forkert opbevaring. En knivblok er en udmærket måde at opbevare dine skarpe knive på - gemt væk fra nysgerrige børnehænder og samtidig meget lettilgængelige i den daglige madlavning. Hos H.W.Larsen fører vi et bredt udvalg af knivblokke - fra fx Endeavor, F. Dick, og Victorinox. 

Når du skal købe en ny knivblok, så er det værd at overveje, hvad de forskellige materialer kan, og hvad der passer bedst til dine behov og ønsker.

Knivblokke i kunststof

En knivblok i fx plastik har flere fordele. Først og fremmest vejer den typisk ikke så meget en knivblok i træ. Derfor er den lettere at flytte rundt i køkkenet. Når det kommer til rengøring, er en knivblok i kunststof desuden lettere at håndtere. Den er nem og hurtig at vaske og tørre af og kan ofte tåle at vaskes op i opvaskemaskinen.

Knivblokke i træ

En knivblok i træ vil ofte være mere eksklusiv at se på end en model i kunststof. Den vil desuden patinere og blive flottere med tiden, hvilket naturligvis ikke er tilfældet med kunststof. Desuden er træ et hygiejnisk materiale. Et kendt forsøg lavet på Teknologisk Institut har påvist, at træ giver dårligere levebetingelser for bakterier end fx plastik, i hvert fald så længe træet er rent og tørt. På den anden side kan en knivblok i træ ikke tåle en tur i opvaskemaskinen, og man skal være meget omhyggelig med at sørge for, at knivblokken og knivene er helt tørre, før man sætter knivene tilbage på plads igen efter rengøring.

Hvilke knive har du brug for i din knivblok?

Intet er så vigtigt i et veludstyret køkken som virkelig gode knive! Det synes i hvert fald mange kokke og fritidskokke, der bare ikke kan få nok Damaskus-stål i sin samling. Naturligvis er vi enige i, at man meget nemt kan forelske sig i gode køkkenknive. Vi er dog også de første til at sige, at du nemt kan klare dig med et ret beskedent antal køkkenknive - 3 knive er nok til at klare de mest almindelige opgaver, i hvert fald til en begyndelse.

Passionerede hjemmekokke og feinschmeckere: Læs om flere slags knive, vi foreslår >>

  1. Kokkekniv: En kokkekniv er den vigtigste kniv i køkkenet takket være sin alsidighed. Kniven skal være udstyret med et højt og kraftigt blad, der helst er over 21 cm langt. Længden er nemlig afgørende for at kunne skære tynde, flotte skiver af fx steg. Hvis man kun skal have én kokkekniv, så er det sikreste valg en smedet kokkekniv, da kniven skal være stærk nok til at skære gennem fx rygbenet på en stor fisk eller et kyllingeben eller til at dele et hvidkålshoved.  
  2. Urtekniv: Den næste kniv, der er svær at leve uden, er den lille urtekniv. En god urtekniv kan med fordel bruges til alt fra at pille løg til at skære frugt og hakke grøntsager som fx gulerødder. Håndtaget må ikke være for lille. Selvom det er en lille kniv, så skal håndtaget ligge godt i hånden. 
  3. Brødkniv/Universalkniv: Den sidste af de tre must-haves er en kniv med bølgeskær, og gerne med et blad på 23 cm eller længere, eksempelvis en universalkniv. En brødkniv er selvfølgelig eminent til at skære brød, men en universalkniv - som er kraftigere, har mere 'aggressive' bølger end en brødkniv og har et svaj på bladet - er også rigtig god til andre opgaver, fx til at hakke chokolade, nødder og andre ikke-saftholdige emner på en ensartet måde.

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

H.W. Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>