Gratis levering med GLS ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Knivsæt

Er det på tide at købe nyt til køkkenet, så se her vores flotte udvalg af knivsæt. Her får du to knive eller mere, og overvej derfor også at købe en knivblok med, så du kan opbevare dem på en praktisk måde. Køb knivsæt i dag.

Knivsæt – alt, du behøver, i én pakke

En god kniv er det ultimative køkkenredskab. Uden den er derlangt til både forret, hovedret og dessert, og der er da heller ingen tvivl om,at køkkenknive nyder en hel del opmærksomhed fra både madører, amatørkokke ogprofessionelle. Men på trods af at der i mange køkkener er blevet købt kniveind efter parolen ”jo flere, jo bedre”, er det på ingen måde nødvendigt med endecideret knivpark til at håndtere snitte-, skære- og hakkeopgaverne. Langtmindre kan gøre det, og i de fleste tilfælde vil så få som tre-fire knive kunneløfte samtlige af de opgaver, der forekommer i et moderne køkken.Med et knivsæt er man så godt som i mål på den gastronomiskeredskabsfront – tilføj blot en brødkniv,og den er hjemme! Hos H.W. Larsen forhandler vi knivsæt fra blandt andre Tojiroog Victorinox.     

Sådan bruger du knivene i et knivsæt

Meget ofte indeholder et knivsæt tre følgende knive:         

Enpyntekniv/urtekniv
, der primært bruges til grøntsager og frugt. Den erperfekt til at skrælle og skære frugt og grøntsager. Typisk bladlængde: 70-120mm     

En lillekokkekniv
, der er ideel til at skrælle, skære og snitte frugt oggrøntsager. Denne type kniv er en af de mest populære med en typisk bladlængdepå 90-150 mm.        

En storkokkekniv
, der kan bruges til det meste. Velegnet til både små, mellemstoreog store hakke- og skæreopgaver, og kan både bruges i forbindelse medbehandling af kød, grøntsager og frugt. Typisk bladlængde: 200-270 mm.   

Sådan vedligeholder du dine knive

Ligesom med så meget andet godt grej skal dine køkkenknive vedligeholdes.Sørger du for at vaske, tørre, slibe og opbevare efter forskrifterne, har duglæde af dine køkkenknive mange år frem.

Rengøring

Lad os bare slå det helt fast fra begyndelsen: Opvaskemaskinener no go! De kemiske stoffer fra maskinopvasken kan resultere i rust, derhurtigt vil sløve din kniv. Så derfor: Vask din kniv op i hånden og tør dengodt efterfølgende. 

Slibning

Selvom dine knive kommer knivskarpe fra producenten, vil detpå et tidspunkt være nødvendigt at gi’ dem et stryg eller to over et strygestål– keramiske og diamant-strygestål er oplagte til formålet. Herefter kan du medfordel gi’ dine knive en tur, hver gang du har brugt dem.

Opbevaring

Lad aldrig dine knive ligge i køkkenskuffen sammen meddiverse andre køkkenredskaber. De bliver sløve og ineffektive at arbejde med.Hæng dem i stedet på en knivmagneteller stik dem ned i en knivblok, hvor dekan holde sig skarpe samtidig med, at de er gemt langt væk fra små, nysgerrigebørnefingre.