Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 375,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Knivsæt

Med et allround knivsæt er man fint rustet til at varetage dagligdagens madlavning. Læs mere nederst på denne side.

Knivsæt – så er der serveret

En god kniv er det ultimative køkkenredskab, og der er da heller ingen tvivl om, at knive dyrkes næsten som en kult af såvel professionelle kokke som amatørkokke. Men på trods af at mange køkkener har svært ved at styre sit begær efter hele tiden at få flere knive, er det på ingen måde nødvendigt at have en decideret knivpark til varetagelsen af de mest almindelige snitte-, skære- og hakkeopgaver. Langt mindre kan gøre det.

I de fleste tilfælde vil så få som tre-fire knive kunne løfte alle de opgaver, der forekommer i et køkken. Med et allround knivsæt er man fint rustet til at varetage dagligdagens madlavning – tilføj blot en brød- eller universalkniv, og den er hjemme!   

Sådan bruger du knivene i et allround knivsæt

Et allround knivsæt indeholder som minimum tre knive:

En pyntekniv/urtekniv: Kniven bruges primært til frugt og mindre grøntsager. Med en typisk bladlængde 70-120 mm er den perfekt til at skrælle og skære frugt og nogle grøntsager.  

En lille kokkekniv: Den lille kokkekniv er en af de mest populære knive overhovedet. Den er ideel til at snitte, skrælle og skære lidt større grøntsager og frugt og har en typisk bladlængde på 130-170 mm.

En stor kokkekniv: Den store kokkekniv er for mange kniven nummer 1; dvs. dén kniv, man ikke kan være foruden i et køkken. Den kan bruges til det meste, fra små til mellemstore og store hakke- og skæreopgaver og til såvel kød som grøntsager og frugt. Typisk bladlængde er 200-270 mm.   

Pas godt på dine knive 

Knive skal både stryges og slibes

En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.

Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W.Larsen >>

Rengør og opbevar dine knive med respekt

Opbevar dine knive med respekt. En af de bedste måder er ved at sætte en magnetisk skinne op på køkkenvæggen. Husk bare at tage fat i knivene sådan, at den skarpe æg ikke rammer skinnen, især hvis denne er lavet af metal. Hvis du vil opbevare dine knive i en skuffe, skal de ligge i en knivindsats. De må aldrig ligge løst i skuffen. Så risikerer de at skure mod hinanden, hvorved æggen ødelægges. Faste knivblokke, der står på køkkenbordet er et andet godt alternativ.

Sidst, men bestemt ikke mindst: Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.