Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Knivsæt

Er det på tide at købe nyt til køkkenet, så se her vores flotte udvalg af knivsæt. Her får du to knive eller mere, og overvej derfor også at købe en knivblok med, så du kan opbevare dem på en praktisk måde. Læs mere nederst på denne side.

Knivsæt – alt, du behøver, i én pakke

En god kniv er det ultimative køkkenredskab. Uden den er derlangt til både forret, hovedret og dessert, og der er da heller ingen tvivl om,at køkkenknive nyder en hel del opmærksomhed fra både madører, amatørkokke ogprofessionelle. Men på trods af at der i mange køkkener er blevet købt kniveind efter parolen ”jo flere, jo bedre”, er det på ingen måde nødvendigt med endecideret knivpark til at håndtere snitte-, skære- og hakkeopgaverne. Langtmindre kan gøre det, og i de fleste tilfælde vil så få som tre-fire knive kunneløfte samtlige af de opgaver, der forekommer i et moderne køkken.Med et knivsæt er man så godt som i mål på den gastronomiskeredskabsfront – tilføj blot en brødkniv,og den er hjemme! Hos H.W. Larsen forhandler vi knivsæt fra blandt andre Tojiroog Victorinox.     

Sådan bruger du knivene i et knivsæt

Meget ofte indeholder et knivsæt tre følgende knive:         

Enpyntekniv/urtekniv
, der primært bruges til grøntsager og frugt. Den erperfekt til at skrælle og skære frugt og grøntsager. Typisk bladlængde: 70-120mm     

En lillekokkekniv
, der er ideel til at skrælle, skære og snitte frugt oggrøntsager. Denne type kniv er en af de mest populære med en typisk bladlængdepå 90-150 mm.        

En storkokkekniv
, der kan bruges til det meste. Velegnet til både små, mellemstoreog store hakke- og skæreopgaver, og kan både bruges i forbindelse medbehandling af kød, grøntsager og frugt. Typisk bladlængde: 200-270 mm.   

 

Pas godt på dine knive 

Knive skal både stryges og slibes

En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.

Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 80 års erfaring. Læs om slibning hos H.W.Larsen >>

Rengør og opbevar dine knive med respekt

Opbevar dine knive med respekt. En af de bedste måder er ved at sætte en magnetisk skinne op på køkkenvæggen. Husk bare at tage fat i knivene sådan, at den skarpe æg ikke rammer skinnen, især hvis denne er lavet af metal. Hvis du vil opbevare dine knive i en skuffe, skal de ligge i en knivindsats. De må aldrig ligge løst i skuffen. Så risikerer de at skure mod hinanden, hvorved æggen ødelægges. Faste knivblokke, der står på køkkenbordet er et andet godt alternativ.

Sidst, men bestemt ikke mindst: Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.