Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Pynteknive

Pynteknive er praktiske knive, der er særlig egnet til at udskære pynt og til at skrælle og dele mindre råvarer i køkkenet. Læs mere nederst på denne side.

Pyntekniven - ej blot til pynt

En pyntekniv er en mindre, meget smidig kniv, der er et af de mest anvendelige værktøjer i køkkenet, takket være at den er så mangefacetteret.

Den lille, fikse generalist

Pyntekniven er takket være den praktiske størrelse særlig egnet til at udskære pynt og til at skrælle og dele mindre råvarer i køkkenet. Den kan i det hele taget bruges til de fleste opgaver i køkkenet, hvor en mindre kniv er påkrævet. At høvle en hård parmesanost er fx ganske nemt med en pyntekniv, og den er også fin til at fjerne frø fra chilifrugt og er til hjælp, hvis du skal gøre rejer klar til servering.

Brug det rigtige værktøj til opgaven

Hvis du vil udvide din knivsamling med en pyntekniv, kan det være en god ide at overveje, om du vil have en kniv med eller uden bølgeskær, eller om du måske vil have begge knive? Vi kalder modeller med bølger for tomatkniv. Udover at være rigtig smart til netop tomater, er tomatkniven også god til at udskære små brød og til at snitte hvidløg. Det vigtigste er under alle omstændigheder, at du bruger den rigtige kniv til formålet. Skal du fx udføre en opgave, der kræver lidt kræfter, som at snitte gulerødder eller at hakke løg, så er det ikke pyntekniven, du skal tage frem, men en større kniv, som fx en kokkekniv. Til gengæld er pyntekniven helt sikkert det rigtige valg, hvis du skal have en enkelt kniv med på picnic eller camping.

Pas godt på dine knive 

Knive skal både stryges og slibes

En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.

Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W.Larsen >>

Rengør og opbevar dine knive med respekt

Opbevar dine knive med respekt. En af de bedste måder er ved at sætte en magnetisk skinne op på køkkenvæggen. Husk bare at tage fat i knivene sådan, at den skarpe æg ikke rammer skinnen, især hvis denne er lavet af metal. Hvis du vil opbevare dine knive i en skuffe, skal de ligge i en knivindsats. De må aldrig ligge løst i skuffen. Så risikerer de at skure mod hinanden, hvorved æggen ødelægges. Faste knivblokke, der står på køkkenbordet er et andet godt alternativ.

Sidst, men bestemt ikke mindst: Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.