Gratis levering med GLS ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Slibesten

Bruges til slibning i hånden. Du starter med den groveste sten og slutter af med den fineste. Resultatet er brugbart, hvis du giver dig god tid og er meget forsigtig med at holde vinkler og tryk konstant.

Slibesten

Uanset om dit udstyr kommer fra et af de mange kvalitetsbevidste og prestigefyldte mærker, som vi forhandler her hos H.W.Larsen, er det nødvendigt med regelmæssig vedligeholdelse, hvis du ønsker at holde dit udstyr i topform, til næste gang du skal hakke grøntsager eller udskære et lækkert stykke kød. Ønsker du stærke klinger, kan du her på siden finde forskellige slibesten perfekte til at sikre, at dine knive holdes friske og skarpe. Vi giver dig også en hurtig introduktion til de vigtigste detaljer omkring slibesten, og hvordan du bedst anvender dem til at klargøre dit udstyr.

Kornstørrelse afgør slibestenens grovhed

En slibesten er et redskab til at genopfriske dine køkkenknive med. Med den rette mængde teknik og tålmodighed, bliver dine knives skarphed fornyet. Slibesten kommer her i forskellige kornstørrelser, hvor jo grovere kornene er, desto mere materiale slibes der af knivens blad. Overfladens grovhed vurderes ud fra kornstørrelsen. Det betyder, at hvis du f.eks. har en slibesten med kornstørrelse 400, er den grovere end en slibesten med kornstørrelse 1000.

For at opnå den mest jævne slibning af køkkenkniven, skal du starte med den groveste kornstørrelse og afslutter med den fineste slibesten. Hvis du ikke har slebet den pågældende kniv i lang tid, bør du især afsætte god tid til proceduren for at få det bedst resultat. Så opnår du en ensartet og jævn slibning på hele knivsæggen samt en effektiv slibning af selv det sløveste udstyr i din knivblok. Dog behøver du ikke nødvendigvis investere i en masse forskellige typer af slibesten. 

Mange slibesten til køkkenknive er nemlig udstyret med en funktionel for- og bagside. For at fortsætte slibningen kan du altså blot vende stenen om på den anden side. På den måde får du to forskellige kornstørrelse ud af den samme slibesten, hvilket både er effektivt og økonomivenligt.

Et bredt udvalg af slibesten til knive

I vores brede varesortiment kan du finde slibesten til ethvert tænkeligt behov fra sten med en ensartet grovhed over hele slibestenens overflade til dobbeltsidede varianter med forskellige kornstørrelser. Vores slibesten er produceret samt leveret af anerkendte knivmærker, f.eks. det tyske Dick og japanske Tojiro. Du er altså sikret en kvalitetsslibesten, når du handler hos os. Generelt fører vi nogle af de meste effektive slibesten på markedet fra de groveste kornstørrelser på omkring 220 korn til de allerfineste på omkring 8000 korn, samt et bredt udvalg af størrelserne ind imellem. 

Vær opmærksom på din vinkel, når du sliber

Når det kommer til at slibe korrekt i hånden, er det vigtigt, at du i din fremgangsmetode er yderst opmærksom på slibevinklen. Første skridt i slibeprocessen er, at du starter med at fugte slibestenen ved at putte den i en skål med vand. Dernæst skal du med et tryk bevæge knivens skarpe side ned ad slibestenen i en passende vinkel. Det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvilken vinkel kniven slibes i – det afhænger nemlig af knivens type.

Til at hjælpe dig med at holde den rette vinkel under hele processen, kan du anvende en såkaldt slibevinkel. Den hjælper dig med at holde den korrekt vinkel ved brug af slibestenen og er tilpasset forskellige knivstørrelser. Derudover skal en slibesten altid ligge på et solidt og fast underlag, så hverken den eller kniven risikere at smutte ud af hænderne på dig.

Hvis du ofte gør brug af en slibesten, kan du passende fastmontere den i en skinne eller sætte den fast i en fod. Så er du helt sikker på, at slibestenen altid har et solidt underlag, og den kan fremstå som en pæn helhed i dit køkken. Husk til sidst at skylle dit udstyr godt af efter brug, så undgår du, at metalrester sidder fast på slibestenen.

Køb dine slibesten til køkkenknive her eller lad os slibe dit udstyr for dig

Hos H.W.Larsen har vi over 83 års brancheerfaring med at levere knivskarpt køkkenudstyr til private og professionelle. Vi ved derfor udmærket, hvor vigtigt velslebne knivblade er for at sikre et velfungerende køkken og mindske dumme knivskader pga. sløvt udstyr. Med gode redskaber som vores slibesten, har du rig mulighed for at genopfriske dine knive selv. Men hvis du ikke er ekspert på området eller ikke har megen erfaring med knivslibning generelt, kan du desværre hurtigt risikere at ødelægge din kniv frem for at gøre den skarpere.

Er du derfor ikke helt tryg ved at anvende en slibesten selv, så giver vi dig gerne en hjælpende hånd med at udføre korrekt og optimal slibning af dit køkkenudstyr. Vi elsker nemlig skarpe knive og vil gerne sørge for, at dit udstyr fremstår så velslebent som muligt. Vi udfører slibning i vores fysiske butikker, hvor du kan møde os i Kødbyen eller Brøndby og trygt aflevere dit grej hos os.

Ellers kan du købe dine kvalitetsslibesten lige her, og ved ordre på 625 kr. eller mere er du garanteret gratis levering til pakkeshop. Alle vores varer er også udstyret med prisgaranti.