Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 375,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Slibesten

Bruges til slibning i hånden. Med vores slibesten har du mulighed for at genopfriske dine knive selv. Læs mere nederst på denne side.

Slibesten - til dig, der vil selv

Uanset om dit udstyr kommer fra et af de mange kvalitetsbevidste og prestigefyldte mærker, som vi forhandler her hos H.W.Larsen, eller ikke, så er det nødvendigt med regelmæssig vedligeholdelse, hvis du ønsker at holde dit udstyr i topform, til næste gang du skal hakke grøntsager eller udskære et lækkert stykke kød.

Vi anbefaler som udgangspunkt, at du får slebet dine knive professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København, men er du selv frisk på at kaste dig ud i teknikkerne, kan du her på siden finde forskellige slibesten til at sikre, at dine knive holdes friske og skarpe.

Vi giver dig her en introduktion til de vigtigste detaljer omkring slibesten, og til hvordan du bedst anvender dem til at klargøre dit udstyr.

Et godt resultat kræver god tid

En slibesten er et redskab til at genopfriske dine køkkenknive med, og med den rette mængde teknik og tålmodighed, bliver dine knives skarphed, som den var ved dit køb af knivene. Slibesten kommer i forskellige kornstørrelser; jo grovere kornene er, desto mere materiale slibes der af knivens blad. En slibesten med kornstørrelse 400 er fx grovere end en med kornstørrelse 1000.

Du starter med den groveste kornstørrelse og afslutter med den fineste slibesten. Hvis du ikke har slebet den pågældende kniv i lang tid, bør du afsætte god tid til proceduren for at få det bedste resultat. Målet er jo en ensartet og jævn slibning af hele knivsæggen samt en effektiv slibning af selv det sløveste udstyr i din knivblok.

Du behøver dog ikke nødvendigvis investere i en masse forskellige typer af slibesten. Mange slibesten til køkkenknive er nemlig udstyret med en funktionel for- og bagside. Det er både effektivt og økonomisk.

Vi sikrer dig kvalitet

I vores brede varesortiment kan du finde slibesten til ethvert tænkeligt behov; fra massive sten med samme gennemgående kornstørrelse og overflade til dobbeltsidede varianter med forskellige kornstørrelser. Generelt fører vi nogle af de meste effektive slibesten på markedet; fra de allergroveste kornstørrelser på omkring 220 korn op til de allerfineste på omkring 8000 korn. Du kan vælge mellem flere typer af sten, lige fra massive sandsten og natursten til sten af hvid aluminiumoxid.

Vores slibesten er produceret og leveret af anerkendte knivmærker, fx det japanske Tojiro og vores eget SENJEN. Du er med andre ord sikret en kvalitetsslibesten, når du handler hos os.

Slibevinklen er alfa og omega

Når man sliber i hånden, er det vigtigt at være yderst opmærksom på slibevinklen. Første skridt i slibeprocessen er, at du fugter slibestenen ved at lægge den i en skål med vand – minimum en halv time før brug. Visse typer af sten kan også med fordel lægges i blød i hvid, syrefri olie - det afhænger af knivtypen, stenen og ens egne præferencer. Dernæst skal du med et jævnt tryk bevæge knivens æg ned ad slibestenen i en passende vinkel, typisk 12-13 grader. Det er vigtigt at vide, hvilken vinkel kniven skal slibes i – det afhænger nemlig af knivens type. Og denne vinkel skal holdes meget konsekvent gennem hele processen.

Til at hjælpe dig med at holde den rette vinkel under hele processen, kan du anvende en såkaldt vinkelguide. Den hjælper dig med at holde den korrekte vinkel ved brug af slibestenen og er tilpasset forskellige knivstørrelser. Derudover skal en slibesten altid ligge på et fast underlag, så hverken den eller kniven risikerer at smutte ud af hænderne på dig.

Hvis du ofte gør brug af en slibesten, kan du passende fastmontere den i en skinne eller sætte den fast i en fod, fx af gummi. Så er du helt sikker på, at slibestenen altid har et solidt underlag, og den kan fremstå som en pæn helhed i dit køkken. Husk til sidst at skylle dit udstyr godt af efter brug, så undgår du, at metalrester sidder fast på slibestenen.

Spørg os om slibning eller lad os slibe dit udstyr for dig

Er du ikke helt tryg ved at anvende en slibesten selv, så giver vi dig gerne en hjælpende hånd med at udføre korrekt og optimal slibning af dit køkkenudstyr. Vi elsker nemlig skarpe knive og vil gerne sørge for, at dit udstyr fremstår så velslebent som muligt.

Hos H.W.Larsen har vi over 85 års brancheerfaring med at levere knivskarpt køkkenudstyr til private og professionelle. Vi ved derfor udmærket, hvor vigtigt velslebne knivblade er for at sikre et velfungerende køkken og mindske dumme knivskader pga. sløvt udstyr. Med gode redskaber som vores slibesten har du mulighed for at genopfriske dine knive selv.

Hvis man ikke er ekspert på området eller ikke har megen erfaring med knivslibning generelt, kan kniven desværre hurtigt risikere at blive ødelagt frem for skarpere. Husk, at du kan få slebet dine knive professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>

H.W.Larsen - vi har din ryg

Slibesten er blot et af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W.Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenredskaber og udstyr til diverse maskiner.