Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 375,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Trancherknive

Trancherkniven er en specialkniv til at skære skiver af steg eller fugl. Kødskiverne bliver bare flottest med en kniv, der er lavet til formålet. Læs mere nederst på denne side.

Trancherkniven - giver de flotteste skiver

Trancherkniv er et andet ord for forskærerkniv. Kniven bruges til at skære kød i skiver eller mindre dele. Navnet stammer fra det franske ord ’tranché’, der betyder ’skive’. Trancherkniven ligner en kokkekniv, men bladet er smallere og længere for at kunne skære større kødstykker i skiver. Man bruger den oftest, når en steg eller helt fjerkræ skal skæres for, men kniven kan også bruges til at skære råt kød i skiver. Kødskiverne bliver flottest med en kniv, der er lavet til formålet. Desuden ser det selvfølgelig langt mere elegant ud, når du skærer stegen for foran dine gæster, hvis du har den rigtige kniv til opgaven.

Fokus på præcision og elegance

Det vil i mange tilfælde være en fordel at benytte en kniv med luftskær, fx af mærket Granton, som slipper emnet nemt, hvilket gør arbejdet med at skære stegt steg eller fjerkræ til en leg. For at lykkes med en flot tranchering har du også brug for en god tranchergaffel, dvs. en stegegaffel, til at holde kødet på plads, mens du skærer det i skiver. Bemærk, at en trancherkniv ofte er slank og tynd i bladet og gerne har luftskær. Det betyder, at kniven ikke har fokus på stor dynamisk styrke - som fx en smedet kokkekniv har – men i stedet har fokus på præcision og elegance.

Pas godt på dine knive 

Knive skal både stryges og slibes

En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.

Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W.Larsen >>

Rengør og opbevar dine knive med respekt

Opbevar dine knive med respekt. En af de bedste måder er ved at sætte en magnetisk skinne op på køkkenvæggen. Husk bare at tage fat i knivene sådan, at den skarpe æg ikke rammer skinnen, især hvis denne er lavet af metal. Hvis du vil opbevare dine knive i en skuffe, skal de ligge i en knivindsats. De må aldrig ligge løst i skuffen. Så risikerer de at skure mod hinanden, hvorved æggen ødelægges. Faste knivblokke, der står på køkkenbordet er et andet godt alternativ.

Sidst, men bestemt ikke mindst: Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.