Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Osteknive

Uanset om der skal skæres Brie, Danbo eller Parmesan, har H.W. Larsen den rigtige kniv til opgaven. Læs mere nederst på denne side.

Osteknive - for den optimale osteoplevelse

Hvorfor skal man have særlige knive til forskellige oste? Det korte svar er, at det skal du for at bevare ostens oprindelige, præsentable form, hver gang du har skåret et stykke af den. Der er mange forskellige slags osteknive i endnu flere forskellige slags design, men helt grundlæggende er der tre slags knive, enhver osteglad person bør have i skuffen, altså hvis du vil nyde dine oste på den måde, det var tiltænkt fra producentens side.

Kniv med huller eller luftskær

Disse knive er særlig gode til de mere bløde oste, som fx Gorgonzola, Camembert og Brie. Knive med huller i bladet eller luftskær kan dog også skære mange andre, mellemhårde oste som Cheddar, Roquefort og Havarti. Hullerne gør dog kniven mindre stabil i bladet end en kniv med et helt blad, hvorfor den ikke skal bruges til de allerhårdeste oste. Hullerne bevirker, at kniven får mindre kontakt med ostens klistrede overflade og derfor lettere slipper osten. Det gør det nemmere at skære flottere stykker. Nogle knive har desuden en todelt spids, der gør det muligt at servere et stykke ost uden at røre ved det med hænderne.

Kniv med helt blad

Hvis dit hjerte banker mest for de hårdere oste, som fx Parmesan, Vesterhavsost og Primadonna, så vil du elske en stabil ostekniv med fast blad. Bladet er tykt, stærkt og stabilt, så du nemt kan skære stykker af hårde og mellemhårde oste uden risiko for at kniven glider undervejs. Hvis du vil have endnu mere smag ud af din ost, så husk at lade kniven – og osten - gøre jobbet. Mange hårde oste har proteinkrystaller, der sprækker, hvis osten får lov til at sprække, hvor den gør det naturligt. Tving derfor ikke kniven gennem osten, men brug den til at lade osten sprække naturligt, når du fører kniven gennem den.

Ostehøvlen

Hedder din yndlingsost Danbo, Gouda eller Gruyère? Til de mellemhårde oste er det ostehøvlen, der klarer jobbet bedst, og mange har sikkert allerede en eller flere ostehøvle liggende i skuffen. Men hvor godt skærer de? Hvis det er længe siden, du købte en ostehøvl, så giv dig selv den gave at investere i en ny af slagsen. Med en god ostehøvl får du tynde skiver, og den udsætter samtidig osten for en del luft, mens du skærer. Det gælder for ost ligesom for vin, at jo mere osten kommer i kontakt med luften, jo mere smag får du ud af den.

Hvis du hellere vil købe en osteskærer med streng eller skæreblad, så tag et kig på vores brede sortiment her >>

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

H.W. Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>