Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Østersknive

Er du østersfan, så er det virkelig værd at investere i en særlig østerskniv og lære dig, hvordan man bruger den. Læs mere nederst på denne side.

Østerskniven - balancen mellem råstyrke og finesse

Østers betragtes af mange som noget af det mest delikate, man kan spise – gerne når mørket er faldet på og meget gerne ledsaget af et godt glas vin, champagne eller lignende. Elegancen i oplevelsen kan dog ret hurtigt ryge fløjten, hvis man går til opgaven med det forkerte værktøj.

Østersens hårde skal og bløde indhold kræver en specialkniv

Det er altid nemmest at åbne østersenes hårde skal med en rigtig østerskniv. Østerskniven, eller østersåbneren, er en yderst specialiseret kniv med et kraftigt skæfte, for at give manøvredygtighed og fuld kontrol. Tillige er den forsynet med et bredt, kort knivblad, som skal kunne holde til at brække østersens hårde skal op, uden at knivbladet knækker eller løsner sig. Skallen skal nærmest tvinges op, samtidig som kødet ikke må løsne sig fra skallen. Det kræver både en hel del robusthed af kniven og lidt teknisk snilde af den, der bruger kniven.

Østersåbneren er forskellen på en okay og en super aften

Hvis du har prøvet at åbne østers med andre typer af knive, så ved du formodentlig, hvad prisen for det er: Den tid, der går med at hælde væde fra, stressen over ikke at få det rigtige resultat og risikoen for at skære sig selv eller andre, når kniven pludselig ryger væk fra østersen, gør alt sammen oplevelsen til mere af en kamp end en fornøjelse.

Hvis du er østersfan, så er det med andre ord virkelig værd at investere i en specifik østersåbner og at lære dig, hvordan man bruger den. Du bliver helt sikkert en endnu større østers-aficionado derved, men det er jo ikke det værste, der kan ske. Bon appétit!

H.W.Larsen - vi har din ryg

Østersknive er blot et af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W.Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenredskaber og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine knive professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>