Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Vuggeknive

Med en urtekniv hakker du krydderurter, hvidløg eller chokolade med en overraskende effektivitet. Læs mere nederst på denne side.

Vuggekniven – en ægte ekspert på at hakke

En klassisk vuggekniv ser mere ud til at høre til i et træværksted end i et køkken. Kniven blev opfundet i Italien i 1700-tallet, og i dag er der mange mere moderne alternativer at vælge mellem. Men der er egentlig ikke nogen god grund til at hakke fx persille eller purløg i en stor eldrevet maskine, som så skal vaskes op og tørres bagefter – for vuggekniven er i al sin enkelhed virkelig et effektivt og smidigt værktøj. En vuggekniv er desuden en sikker kniv, da dine fingre aldrig kommer i nærheden af knivbladet, mens du hakker.

Hakker i et forbløffende tempo

Det buede knivblad på en urtekniv er stærkt, tyndt og skarpt, og det gør kniven forbløffende god til at hakke hele krydderurter og andre ingredienser som fx hvidløg, salat og chokolade. Jo større knivbladet er, jo større mængde klarer den at hakke.

Det, der er så smart med en vuggekniv, er, at du ikke er nødt til at løfte den fra skærebrættet, udover når du skal skrabe urterne ind mod midten igen. Derfor hakker du ingrediensen med hver eneste bevægelse med kniven. Når bunken har fået en passende højde, ændrer du bare retning og hakker på bredden, længden og på tværs, indtil alt er hakket, som du ønsker det.

Den klassiske vuggekniv har to store håndtag på hver side af bladet, som du holder i, mens du gynger kniven fra side til side. Når du bruger en vuggekniv med kun et håndtag, så gynger du blot med en hånd i stedet for.

Pas godt på dine knive 

Knive skal både stryges og slibes

En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.

Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W.Larsen >>

Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.