Vuggeknive
Med en urtekniv hakker du krydderurter, hvidløg eller chokolade med en overraskende effektivitet. Læs mere nederst på denne side.
Popularitet
Vuggekniv, 23 cm, F. Dick
105923
 
DKK 536,25 / stk inkl. moms
DKK 429,00 ekskl. moms
Vuggekniv 17 cm
121517
 
DKK 261,25 / stk inkl. moms
DKK 209,00 ekskl. moms
Viser 1 til 2 af 2

Vuggekniven – en ægte ekspert på at hakke

En klassisk vuggekniv ser mere ud til at høre til i et træværksted end i et køkken. Kniven blev opfundet i Italien i 1700-tallet, og i dag er der mange mere moderne alternativer at vælge mellem. Men der er egentlig ikke nogen god grund til at hakke fx persille eller purløg i en stor eldrevet maskine, som så skal vaskes op og tørres bagefter – for vuggekniven er i al sin enkelhed virkelig et effektivt og smidigt værktøj. En vuggekniv er desuden en sikker kniv, da dine fingre aldrig kommer i nærheden af knivbladet, mens du hakker.

Hakker i et forbløffende tempo

Det buede knivblad på en urtekniv er stærkt, tyndt og skarpt, og det gør kniven forbløffende god til at hakke hele krydderurter og andre ingredienser som fx hvidløg, salat og chokolade. Jo større knivbladet er, jo større mængde klarer den at hakke.

Det, der er så smart med en vuggekniv, er, at du ikke er nødt til at løfte den fra skærebrættet, udover når du skal skrabe urterne ind mod midten igen. Derfor hakker du ingrediensen med hver eneste bevægelse med kniven. Når bunken har fået en passende højde, ændrer du bare retning og hakker på bredden, længden og på tværs, indtil alt er hakket, som du ønsker det.

Den klassiske vuggekniv har to store håndtag på hver side af bladet, som du holder i, mens du gynger kniven fra side til side. Når du bruger en vuggekniv med kun et håndtag, så gynger du blot med en hånd i stedet for.

Pas godt på dine knive 

En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.

Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W. Larsen >>

Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

H.W. Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>