Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 375,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Tournierknive

En tournierkniv er en specialkniv lavet til grøntsags- og frugtdekorationer. Man siger, at tournering skiller profferne fra amatørerne, og det er ikke helt usandt. Læs mere nederst på denne side.

Tournierkniven - æstetikerens yndlingskniv

En tournierkniv er en specialkniv lavet til grøntsags- og frugtdekorationer. Man siger, at tournering skiller profferne fra amatørerne, og det er ikke helt usandt. Teknikken kræver en del øvelse, men skal man tournere, er man nødt til at have en tournierkniv. Formålet med at tournere fx kartofler er, at alle kartofler bliver lige store og får et ensartet, dekorativt udtryk, og at det bliver nemmere at sørge for, at kartoflerne bliver tilberedt til perfektion.

Det er det krumme knivblad, der giver denne kniv dens funktionalitet. "Tournier" er fransk for "vende", og kartoflen bliver skåret ud til en olivenform ved at man drejer kartoflen mod skæreretningen, mens man skærer/skræller den mindre.

Kniven kan i øvrigt fint bruges til helt andre formål som fx at rense grøntsager eller skære blomsterstilke til.

Pas godt på dine knive 

Knive skal både stryges og slibes

En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.

Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W.Larsen >>

Rengør og opbevar dine knive med respekt

Opbevar dine knive med respekt. En af de bedste måder er ved at sætte en magnetisk skinne op på køkkenvæggen. Husk bare at tage fat i knivene sådan, at den skarpe æg ikke rammer skinnen, især hvis denne er lavet af metal. Hvis du vil opbevare dine knive i en skuffe, skal de ligge i en knivindsats. De må aldrig ligge løst i skuffen. Så risikerer de at skure mod hinanden, hvorved æggen ødelægges. Faste knivblokke, der står på køkkenbordet er et andet godt alternativ.

Sidst, men bestemt ikke mindst: Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.