Gratis levering med GLS ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Strygestål

Hvis du vælger et keramisk strygestål, så har de en let slibende effekt, og vi anbefaler disse til alle hårdtstålsknive, såsom TOJIRO og SENJEN. Men et keramisk strygestål kan med fordel bruges på alle andre typer knive.

Vil du holde dine knive friske og velplejede i mange år, har du brug for et strygestål. Med et strygestål kan du nemt rette op på skævheder og på den måde skære ordentligt hver eneste gang. Ved brug vil knivens knivsæg få små ”tænder”, der kan resultere i, at kniven knækker, hvis den ikke vedligeholdes. Det forebygger du med et godt strygestål i dit arsenal.

Vi tilbyder et stort udvalg af strygestål her på siden, men hvordan vælger man strygestål? I videoen forneden har vi set nærmere på to typer af stål: Det konventionelle og det keramiske stål. 

Det konventionelle model af stål fungerer bedst til den generelle vedligeholdelse af blødere knive, fx lidt billigere knive fra dit lokale supermarked. Hvis æggen på kniven er blevet skæv, er det traditionelle stål fremragende til at rette den på plads igen. Et godt valg fra H.W. Larsens sortiment er fx det konventionelle stål fra Dicoron.

Det massive keramiske stål fra Sieger er formentlig et af de bedste, der findes. Stålet fra Sieger er ideelt hvis du skal slibe japanske eller andre hårde knive som Tojiro eller Mac. Der skal slibes mange knive i løbet af din levetid, hvis du skal lykkes med at slide denne model op.

Brug altid et strygestål med omtanke. Ved forkert brug af dit strygestål risikerer du at ødelægge kniven i stedet for at vedligeholde den. Tryk ikke kniven mod strygestålet, men fokuser på at udføre bevægelsen korrekt. Når du skal stryge din knive, skal du bruge lange vinkelrette strøg ned af stålet. Vælg derfor gerne et strygestål med en god længde. Jo længere det er, desto nemmere er det at udføre den rigtige bevægelse.