Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 375,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Urteknive

Skarpe urteknive gør arbejdet til en fornøjelse, og man kan næsten ikke have for mange af dem. Forskellige slags urteknive kommer hele tiden til gavn i køkkenet. Læs mere nederst på denne side.

Urteknive til alle formål

Fra tomater til knoldselleri, fra basilikum til bananer; planterigets enorme bredde betyder, at der er meget at vælge mellem, når du køber urteknive. Når du skal klargøre og forarbejde krydderurter kunne en urtekniv være det oplagte valg. Afhængig af størrelsen kan en urtekniv også være et godt valg, når du skal hakke mindre grøntsager eller rense frugt. Knivbladet er skarpt og skærer nemt skønhedspletter af på frugt og grøntsager.

Det kan være svært at se, hvad forskellen på knivene er. Navne som allroundkniv, pyntekniv, grøntsagskniv og urtekniv bliver ofte brugt synonymt, hvilket kommer sig af knivenes mange praktiske anvendelsesområder, der overlapper hinanden.

På denne side finder du mindre universalknive, lidt større grøntsagsknive og mere specialiserede knive til forskellige formål, som vi beskriver her.

Tournierkniv

En tournierkniv er en specialkniv lavet til grøntsags- og frugtdekorationer. Tournier er fransk for "vende", og det er det bøjede knivblad, der giver denne kniv dens funktionalitet. Kniven bliver brugt til at tournere fx kartofler, hvor kartoflerne bliver skåret ud til en olivenform. Man siger, at tournering skiller profferne fra amatørerne, og det er ikke helt usandt. Teknikken kræver, at man øver sig en hel del. Men skal man tournere, så er man nødt til at have en tournierkniv. Kniven kan desuden bruges til helt andre formål som fx at rense grøntsager eller skære blomsterstilke til.

Tomatkniv

Tomatkniven er en lille kniv med bølgeskær, der nemt perforerer tomatens seje skal uden at ødelægge tomatens bløde frugtkød. En del tomatknive har en kløvet spids for at gøre det nemt at flytte skiverne. Tomatkniven kan selvfølgelig også bruges til meget andet end tomater, fx at dele små brød og lignende.

Hvis du vil teste, hvorvidt en kniv uden bølgeskær er ved at miste skarpheden, så prøv at skære i en tomat. Klarer kniven ikke at skære gennem tomatens skal uden problemer, så er det tid til en slibning. Det er ikke muligt at skære en tomat i skiver med en sløv kniv. Det er netop det problem, du slipper for med en rigtig tomatkniv. En tomatkniv perforerer nemt tomatens skal, omend en kniv med bølger generelt giver et større safttab end en kniv med glat skær.

Se mere om slibning hos H.W.Larsen >>

Pyntekniv

Pyntekniven er, takket være den praktiske størrelse, særlig velegnet til at skrælle og dele mindre råvarer i køkkenet og til dekorationsarbejde. De lille pyntekniv er tilpasset til, at du skal kunne holde både madvaren og kniven i luften, mens du skræller eller skærer. Desuden er det en god knive at lade børn bruge, hvis du vil lade dem deltage i madlavningen.

Pas godt på dine knive 

Knive skal både stryges og slibes

En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.

Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W.Larsen >>

Rengør og opbevar dine knive med respekt

Opbevar dine knive med respekt. En af de bedste måder er ved at sætte en magnetisk skinne op på køkkenvæggen. Husk bare at tage fat i knivene sådan, at den skarpe æg ikke rammer skinnen, især hvis denne er lavet af metal. Hvis du vil opbevare dine knive i en skuffe, skal de ligge i en knivindsats. De må aldrig ligge løst i skuffen. Så risikerer de at skure mod hinanden, hvorved æggen ødelægges. Faste knivblokke, der står på køkkenbordet er et andet godt alternativ.

Sidst, men bestemt ikke mindst: Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.