Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Børneknive

Det skal være sjovt at have børnene med i køkkenet, både for dem og for dig. Læs mere nederst på denne side.

Børneknive - fordi det skal være sjovt at lære

Hvis dine børn kan lide at være med i køkkenet, så har du sikkert været ude for denne situation: Du rækker barnet et skærebræt og en ingrediens, fx en tomat, og så ender du i et dilemma. Skal du give barnet en almindelig bordkniv eller en skarpere kniv, som fx en steakkniv eller en pyntekniv?

Skarpe knive som grillknive er selvfølgelig risikable at bruge for et barn, og bekymringen over, om barnet skærer sig i fingrene, laver hurtigt den hyggelige stund om til en, hvor du står og overvåger barnet som en høg. På den anden side er bordkniven ikke skarp nok, og barnet får ikke kontrol over kniven – der glider rundt på skærebrætter og moser ingrediensen ud over det hele. Det gør det svært for barnet, der prøver at hjælpe og lære noget nyt, og risikoen er, at barnet får fingrene i klemme, når kniven pludseligt glider ud.

Men sådan behøver det ikke at være. Det skal være sjovt at have børn med i køkkenet, både for dem og for dig.

Hvad er en sikker børnekniv?

Når vi kalder en børnekniv for sikker, mener vi først og fremmest, at kniven er stabil, har et godt, ergonomisk greb og at knivbladet er tilstrækkeligt skarpt, så man ikke er nødt til at presse kniven gennem en ingrediens. Knivbladet må også gerne have en afrundet spids, så man ikke risikerer at stikke sig selv eller andre.

Det kan være en god idé at købe en kniv med bølget blad som den første børnekniv. Bølgerne gør det nemmere at få kontrol over ingredienserne, og det er rart, når man er helt ny i køkkenet. Når barnet har øvet sig lidt, er det tid til at begynde at bruge en glat kniv.

Som udgangspunkt er børneknivene i vores sortiment født med glat skær. Hvis du ønsker bølger på din første børnekniv, så kan vores sliberi slibe bølger på hvilken som helst kniv med glat skær. Der kan du i øvrigt få slebet alle dine knive af en professionel skærsliber. Se mere om sliberiet her >>

H.W.Larsen - vi har din ryg

Børneknive er blot et af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W.Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenredskaber og udstyr til diverse maskiner.