Børneknive
Det skal være sjovt at have børnene med i køkkenet, både for dem og for dig. Læs mere nederst på denne side.
Popularitet
Børnekniv, 12 cm, Tojiro, lyserød
FC620
 
DKK 219,00 / stk inkl. moms
DKK 175,20 ekskl. moms
Børnekniv, 12 cm, Tojiro, blå
FC621
 
DKK 219,00 / stk inkl. moms
DKK 175,20 ekskl. moms
Børnekniv, 12 cm, Tojiro, gul
FC622
 
DKK 219,00 / stk inkl. moms
DKK 175,20 ekskl. moms
Børnekniv, 12 cm, Tojiro, blå, med bjørnemotiv
FC792
 
DKK 199,00 / stk inkl. moms
DKK 159,20 ekskl. moms
Børnekniv, 12 cm, Tojiro, gul, med kattemotiv
FC790
 
DKK 199,00 / stk inkl. moms
DKK 159,20 ekskl. moms
Børnekniv, 12 cm, Tojiro, rød, med hundemotiv
FC791
 
DKK 199,00 / stk inkl. moms
DKK 159,20 ekskl. moms
Viser 1 til 6 af 6

Børneknive - det skal være sjovt at lære

Hvis dine børn kan lide at være med i køkkenet, så har du sikkert været ude for denne situation: Du rækker barnet et skærebræt og en ingrediens, fx en tomat, og så ender du i et dilemma. Skal du give barnet en almindelig bordkniv eller en skarpere kniv, som fx en steakkniv eller en pyntekniv?

Skarpe knive som grillknive er selvfølgelig risikable at bruge for et barn, og bekymringen over, om barnet skærer sig i fingrene, laver hurtigt den hyggelige stund om til en, hvor du står og overvåger barnet som en høg. På den anden side er bordkniven ikke skarp nok, og barnet får ikke kontrol over kniven – der glider rundt på skærebrætter og moser ingrediensen ud over det hele. Det gør det svært for barnet, der prøver at hjælpe og lære noget nyt, og risikoen er, at barnet får fingrene i klemme, når kniven pludseligt glider ud.

Men sådan behøver det ikke at være. Det skal være sjovt at have børn med i køkkenet, både for dem og for dig.

Hvad er en sikker børnekniv?

Når vi kalder en børnekniv for sikker, mener vi først og fremmest, at kniven er stabil, har et godt, ergonomisk greb og at knivbladet er tilstrækkeligt skarpt, så man ikke er nødt til at presse kniven gennem en ingrediens. Knivbladet må også gerne have en afrundet spids, så man ikke risikerer at stikke sig selv eller andre.

Det kan være en god idé at købe en kniv med bølget blad som den første børnekniv. Bølgerne gør det nemmere at få kontrol over ingredienserne, og det er rart, når man er helt ny i køkkenet. Når barnet har øvet sig lidt, er det tid til at begynde at bruge en glat kniv.

Som udgangspunkt er børneknivene i vores sortiment født med glat skær. Hvis du ønsker bølger på din første børnekniv, så kan vores sliberi slibe bølger på hvilken som helst kniv med glat skær. Der kan du i øvrigt få slebet alle dine knive af en professionel skærsliber. Se mere om sliberiet her >>

Pas godt på dine knive 

En kvalitetskniv er en investering, der kan vare hele livet, hvis man tager sig godt af den. Vedligehold dine knive ved hjælp af et strygestål, gerne hver gang du har brugt kniven. Så holder den sig skarp længere. Der er ikke brug for det store, 4-6 strøg er nok. Har du hårdtstålsknive, så er det vigtigt at bruge et keramisk strygestål.

Er en kniv blevet helt sløv, så skal den dog slibes. Selv de dyreste knive vil med tiden have brug for at blive slebet. Til gengæld kan knive af høj kvalitet slibes næsten uendeligt mange gange. Det klarer vi gerne på vores professionelle sliberi, der har mere end 85 års erfaring. Læs om slibning hos H.W. Larsen >>

Rengør og opbevar dine knive med respekt

Opbevar dine knive med respekt. En af de bedste måder er ved at sætte en magnetisk skinne op på køkkenvæggen. Husk bare at tage fat i knivene sådan, at den skarpe æg ikke rammer skinnen, især hvis denne er lavet af metal. Hvis du vil opbevare dine knive i en skuffe, skal de ligge i en knivindsats. De må aldrig ligge løst i skuffen. Så risikerer de at skure mod hinanden, hvorved æggen ødelægges. Faste knivblokke, der står på køkkenbordet er et andet godt alternativ.

Sidst, men bestemt ikke mindst: Vask ALDRIG dine knive i en opvaskemaskine! Det svarer til mord på dit værktøj. Knivene bliver ødelagte, og de tager faktisk skade efter bare én vask i en opvaskemaskine. Vask i stedet dine knive op i hånden efter brug, og tør dem af med et viskestykke.

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

H.W. Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>