Nyt fra Bocuse d'Or træningskøkkenet

Bocuse dÓr Europe 2018 er lige om hjørnet, og det danske hold arbejder hårdt for at have de sidste detaljer på plads! De har skulle forholde sig til nogle ændrede regler og så er sløret blevet løftet for hovedemnet i forretten - slutspurten er sat ind! Læs mere her.

 

Nyt fra Bocuse d'Or træningskøkkenet

Kenneth Toft-Hansen og Christian Wellendorf er blevet udtrukket til at konkurrere som nr. seks på dag to af de europæiske mesterskaber - hvilket de er godt tilfredse med. De 19 lande, som de skal dyste imod er:

  • Polen
  • Rusland
  • Belgien
  • Sverige
  • Island
  • Kroatien
  • Ungarn
  • Finland
  • Tyskland
  • Norge
  • Holland
  • Spanien
  • Italien
  • Frankrig
  • Bulgarien
  • Schweitz
  • Estland
  • Storbritannien
  • Tyrkiet

 

Fra konkurrencens side, ønsker de altid at fremhæve råvarerne fra det land og område, hvor konkurrencen bliver afholdt. Da EM i år finder sted i Torino i Piemonte-regionen i Italien, er hovedemnerne til hovedretten mørbrad af ungkvæg af racen fassona piemontese, lokaldyrket ris samt kalvebrisler. Kenneth og Christian er nået langt i træningen med hovedretten og har haft mentor Rasmus Kofoed med i køkkenet for at smage på retten flere gange.

 

Overraskende hovedemne til forretten

Kenneth har endelig fået besked om, hvad der er hovedemne i forretten til mesterskabet, og beskeden er den overraskende: osten Castelmagno DOP. Altså ingen fisk eller skaldyr, som forretten typisk skal indeholde. Castelmagno DOP er en halvfast og halvfed råmælks-skimmelost med den beskyttede regionale mærkning DOP. Osten har en skarp og let saltet smag, som udvikler sig med lagringen. Den spises alene eller bliver typisk brugt i retter med fx gnocchi eller i risotto. Nu kan Kenneth og Christian endelig gå i gang med at udvikle forretten og arbejde med teknikker, smag og præsentation.

Bocuse d'Or-deltagerne skal i juni måned tilberede 15 retter frem for tidligere 14. Et andet nyt krav er, at de inden konkurrencen skal sende håndtegnede skitser af tallerkenanretningerne til administrationen i Frankrig. Der kommer altid nye udfordringer i Bocuse d'Or-universet!

Konkurrencen bliver i år særligt følelsesladet med respektfuld tanke på den hæderkronede grundlægger af konkurrencen, Paul Bocuse, som døde 20. januar i år. Paul Bocuse blev 91 år gammel.

H.W.Larsen er glade for at kunne hjælpe.



Konkurrence-køkkenet på Hotel og Restaurant skolen bugner af nye Zanussi køleskabe og diske og så er håndværktøjet også i orden, så pøj-pøj til Kenneth og Christian. Vi står bag jer 100%.