Vådslibning hos H.W.Larsen

 

Vi er meget stolte af at kunne præsentere vores dejlige kunder for den nyeste udvidelse af vores slibesortiment, nemlig vådslibning på langsomt roterende sten! En teknik, der især er god for de  dyre og slanke hårdstålsknive, og kan gøre dem endnu skarpere end hidtil.

 

Hvorfor dette tiltag?

Vi har en god og konstruktiv dialog med vores kunder, og dem har vi lyttet til ! Mange har spurgt os om vi kan slibe deres elskede værktøj på vådsten, og den udfordring har vi med kyshånd taget imod – vi elsker nemlig knive og vi elsker vores engagerede kunder.

 

Hvordan foregår det?

Kniven slibes på 3 forskellige sten:

  1. blackstone silica sten, korn 220
  2. supergrind sten, korn 1000
  3. slutteligt : japansk superpolish, korn 4000.

Derefter poleres æggen på en lædervalse, der består af ubehandlet naturlæder, der først er imprægneret med olie, og siden honingpasta. Til sidst bliver kniven fin-slebet på belgisk brok, kunstig safir eller anden passende sten, afhængig af knivens beskaffenhed.

 

Vådslibning kontra keramiske slibning?

Vådslibningen er oplagt til slanke og hårde knive – dvs. navnligt hårdstålsknive, også kendt som ’japanske knive’ eller tilsvarende. Stålets sammensætning gør nemlig at de ultrafine slibespor, kommer til sin ret og gør kniven forrygende skarp!

Hvis du har en hårdstålskniv som ikke er slank, så skal du have en kombinationsslibning – en teknik som vi er ene om at kunne tilbyde på markedet. Denne teknik slanker bladet en anelse over selve æggen ved hjælp af en keramisk slibning.

Bagefter vådslibes selve æggen. Dette betyder at din kniv fremadrettet er betragtelig nemmere at vedligeholde og den skærer super godt – og vil ved næste slibning, blot kunne vådslibes.

Hvis du har en kniv som har fået en skade – måske et stort hak, en knækket spids eller andet, så anbefaler vi også en kombinationsslibning.

Dine øvrige knive – uanset stand, tykkelse og type, vil vi anbefale dig at få slebet keramisk. Denne teknik benytter en aluminiumsoxid som slibeemne, som på eminent vis kan bearbejde stålet uden at varme det – og samtidig fjerne præcis det nødvendige materiale – uanset behov. Denne slibning afsluttes med håndslibning på siliciumsten. Mellem 200-400 knive bliver hver dag forkælet med denne slibning.

 

Hvordan vedligeholder jeg mine vådslebne knive?

Det gør du på et fint, langt keramisk strygestål, eller slibesten. Disse kan du selvfølgelig også bruge på dine andre knive.

 

Hvad kan vi og hvem er vi?

Vi sliber ALT i hånden! Vi er ikke hæmmet af hverken styr, land eller anlæg – vi har lige siden 1934 sat en særlig ære i at træne og lære det præcise håndelag. Vi er kort fortalt stolte nørder!



Vores maskinpark og slibestationer, er løbende under lup for hele tiden at optimere de processer vi arbejder med og i. Markedet er under konstant forandring, og derfor skal vi være helt fremme i sikkerhedsskoene.

I dag er knive nemlig ikke ’bare’ knive. Nu har rigtig mange – professionelle som private - et bredt sortiment af alt lige fra no nonsens pladestålsknive til de eksotiske hårdstålsknive. Vi sliber med glæde det hele – og vi har evnerne, udstyret og erfaringen til det! Kom bare an!

Vi vil være, og er de bedste på markedet til at kunne varetage netop dine knive! Vi, 4 slibere har en samlet erfaring på over 70 år i slibebranchen. Vi har inden da trådt vores barnesko som bl.a. slagtere, hvorfor vi ved præcis hvor vigtig en skarp kniv er for dig, dine madvare og den samlede oplevelse. Og skulle du – stik imod forventning – ikke være tilfreds, så får vi en dialog, og du får selvfølgelig dine penge tilbage.

Vi glæder os til at se dig og dine knive i H.W.Larsen


RELATERET