VIDSTE DU AT?
– MED SOUS VIDE SIKRER DU FØDEVARESIKKERHED

 

EN SOUS VIDE ER EFTERHÅNDEN ALLE MANDS EJE

Din cafe eller restaurant kan med fordel vælge en Sous Vide, der er større end først planlagt. Alternativt kan man starte med en lille model, for at udvide, når man pludselig vil bruge større kar til at Sous Vide i.

Med Sous Vide har du også muligheden for at marinere eller tilsætte smage, som både under nedfrysning i vakuumposen, eller som i behandling i Sous Viden får givet smag til kød, fisk eller andre emner, du arbejder med.

Eksperimentér. Eksperimentér!

Vi kan kun anbefale, at du eksperimenterer, og søger du inspiration til cafeens eller restaurantens Sous Vide arbejde, er der masser af ideer og gode råd i bøgerne, som du finder på hwl.dk – eks. bogen Sous Vide 2.0. Men også andre bøger kan være gode til at dygtiggøre dig i Sous Videns verden. /p>

FØDEVARESIKKERHED - DRÆB BAKTERIERNE

Fakta er, at Sous Vide metoden er en god måde til at dræbe bakterier, selv ved lave temperaturer, men så skal det have længere behandlingstid, se dette skema fra DTU.

DRAB AF BAKTERIER

Der opnås samme bakteriedræbende effekt over for de sygdomsfremkaldende bakterier Listeria monocytogenes, hvis de udsættes for følgende fire kombinationer af opvarmninger (z-værdi=7°C)c

  • 75°C i 23 sekunder
  • 70°C i 2 minutter
  • 65°C i 10 minutter
  • 60°C i 54 minutter