FISK MED MERE


MØD VORES VENNER PÅ OMØ.

VI ELSKER AT LAVE SJOVE PROJEKTER. OG PÅ OMØ FIK VI VORES SAG FOR. LÆS MERE HER OM VORES HAMRENDE GODE VENNER OG DERES FEDE PROJEKT!


Da Martin Winnes og de lokale på OMØ besluttede sig for at søge penge til at lave deres Butik “Fisk med mere” til et samlingspunkt på øen, gik det stærkt. For både Småøernes LAG, Realdanias Underværker Pulje, Landdistriktspuljen og A.P. Møller Fonden kunne se visionen og valgte at støtte op om denne.

Resultatet er en helt ny butik “Fisk med mere” – nyt produktionskøkken og ny butik. Målet er at samle lokalbefolkningen, understøtte det lokale fiskeri, samt være en destination for gode oplevelser henover sommeren.

Grejet er i orden – det er fra øverste hylde og særdeles driftssikkert. Zanussi ovne, kipsteger og køleborde. Rustfri special producerede borde og en indretning, der tager højde for flowet i køkkenet.

Erfaringerne viste, at der er brug for en ”monster” friture, så valget faldt helt naturligt på Zanussis store model. Hertil måtte der graves mere strøm ind til butikken.

”Det er en mangeårig drøm, der leves ud”, siger Martin og tilføjer: ”Vi har lært rigtig meget igennem processen og er evigt taknemmelige for at fondene, der har valgt at understøtte projektet, har været så proaktive og hjælpsomme, som tilfældet er.

Målet er at gøre OMØ til et sted, hvor der er flere muligheder end tidligere og hvor alle kan komme og få en god oplevelse. Og DET bidrager “Fisk med mere”, i den grad med. For at få enderne til at nå, måtte vi tegne køkken og butik om 3 gange – hertil diverse opdateringer, så i alt 17 tegninger har H.W.Larsen produceret – og det endelige resultat, er alle stolte over og glade for.

Vi tegner når det ikke må gå i fisk!

Ofte er H.W.Larsens tegninger en del af projektets start. Det er helt naturligt, da der dels skal måles og endnu vigtigere laves en forretningsgang for produktionen fra råvare til færdig servering. Principperne er de samme, om det er en Foodtruck eller et stort produktionskøkken.

Vores tegninger er lavet i såvel 2-D, som 3-D og vi laver til tider også renderinger, så du får en opfattelse af det endelige projekt. Og vi bliver ved ”til alting har sin plads” og fungerer optimalt.

KØLERUM

Kølerummet er helt specielt og tilpasset en tilbygning. På toppen et isværk, så fisken kan komme på is med det samme, den lander.


BUTIK & PRODUKTIONSKØKKEN

GØR SOM “FISK MED mere” lad os hjælpe med at bygge dit køkken


FONDENE BANEDE VEJEN FOR DEN STORE OMBYGNING.

Det startede småt med et ønske om en opgradering, men undervejs trådte flere fonde til – og resultatet er blevet helt genialt. Tak til alle 4 fonde. De er med til at gøre livet på OMØ både mere spændende for de lokale, men også for alle, der kommer forbi. Som du kan se, er der valgt kvalitet i alle afskygninger – og det gør, at fondenes investering er en investering, der holder i mange, mange år – og med meget lidt vedligeholdelse. Også selvom det bruges meget i visse perioder og mindre udenfor ”sæsonen”.

HVORFOR VÆLGE DET BEDSTE?

Når økonomien er trang og man lige er startet op, vælger man ofte billige løsninger. Men har du råd til at tænke langsigtet, så gør det. Vi har leveret udstyr til de restauranter i Danmark, der har det største gennemløb af gæster – og det kræver udstyr, der holder. Så når en ovn holder mere end 10 år og bruges 15 timer hver dag, så ved vi, at det er kram. Og det leverer vi med glæde. Og på OMØ er det kram fra A til Å.

Vi har stillet “fisk med mere” et par spørgsmål:

Hvad er I mest glade for i jeres nye køkken?

Vores gamle køkken lignede noget vi havde stjålet fra en gaderestaurant i Bangladesh: en gammel slidt kipsteger og et bulet stålbord med to køkkenvaske. Dertil havde vi købt en lille friture af HWL og det var det. At stå i et stort køkken som er designet til at lave mad er en KÆMPE forandring... pludselig kan vi så meget mere. Det har ændret vores muligheder, vores processer og vores effektivitet.

 

Hvad har i været specielt glade for i hele processen?

Deadlines og aftaler er overholdt til punkt og prikke. Alle vores håndværkere har kommenteret de installationstegninger, som HWL har leveret, og har samstemmende sagt at de var fede at arbejde efter.... Så professionalitet og kvalitet i leverancerne fra HWL har været virkelig tilfredsstillende. Og så har HWL’s tålmodighed været forbilledlig, med alle de ændringer som er kommet undervejs.

 

Har I noget favoritgrej?

Som Fiskefrikadellemester i butikken må jeg jo nok sige at det er vores nye kipsteger. Frikadellerne steger dobbelt så hurtigt som i den gamle steger og de bliver stegt ens uanset hvor de ligger. Og så er der jo vores kombiovn, vores kæmpe friture orgel, vores køkkenborde med vaske... det hele spiller bare MAX.

 

Hvordan er det at handle hos H.W.Larsen?

Jeg har oplevet et kæmpe engagement. HWL har spurgt ind til vores projekt fordi de var interesseret i at forstå det... og efterfølgende har de rådgivet, udfordret og bakket op om vores beslutninger. Det havde været MEGET nemmere for HWL bare at levere de ting vi var klar til at bestille. I stedet var de med til at udvikle noget som vi troede var færdigudviklet... det har været uvurderligt, for sådan nogle som os, der er glade amatører.

PRODUKTER