Gratis levering med GLS pakkeshop ved DKK 500,-
Prisgaranti på priser fra andre fysiske butikker
365 dages fuld returret
3324 1122
Viser priser inkl. moms - skift

Film, staniol og bagepapir

Film, staniol og bagepapir er blandt køkkenets mest nødvendige redskaber. På denne side finder du også dispensere samt udskiftelige skæreblade, så du kan sørge for altid at have en skarp klinge på væggen. Få tips til nye måder at bruge film, bagepapir og staniol på længst nede på siden.

Film, staniol og bagepapir - kender du alle metoder?

Plastfilm - smart indpakning med mere

Den mest almindelige måde at bruge plastfilm på er at overdække eller pakke fødevarer ind for at bevare dem så godt som muligt. Men vidste du, at du også kan bruge film på andre praktiske måder?

Lifehacks med plastfilm

  1. Et af de helt simple lifehacks med plastfilm er at bruge filmen til at sikre, at din flødeis ikke kommer til at smage af fryser, efter du har åbnet den og stillet den tilbage i fryseren. Et lag film mellem is og låg holder isen beskyttet fra den ærgerlige lugt og smag af fryser.
  2. Pochér også æg ved hjælp af film. Dæk indersiden af en kop eller lignende med film, smør med lidt fedt og knæk ægget ned i koppen. Snur filmen sammen som en lille sæk, og stil så koppen i det simrende vand. Resultatet bliver et pocheret æg med en flot form, der ikke flyder ud af kontrol, som et æg nemt gør, hvis du pocherer med frihånd.
  3. Med plastfilm kan du også forlænge modningsprocessen for frugt, der afgiver etylengas. Det gælder fx frugt som æbler, tomater, bananer, peberfrugt og avokadoer. Hvis du pakker frugten ind i film, vil modningsprocessen tage længere tid, så du fx slipper for at få brune bananer på få dage. På omvendt vis, kan du også udnytte etylengassen til at gøre umoden frugt spiseklar hurtigere. Du lægger blot den umodne frugt ned i en skål sammen med en etylengas-holdig frugt og dækker så det hele til med plastfilm.
  4. Hvis du er vild med vin, ved du, hvor trist det kan være at opdage, at din vin har en bismag af korkprop. Men ja, også dette kan modarbejdes ved hjælp af plastfilm. Du dækker indersiden af en kande med film, hælder vinen deri, ryster let på kanden i mellem 5-10 min. afhængig af, hvor kraftig bismagen er. Når du derefter fjerner plastfilmen, vil bismagen have sat sig fast på filmen, og være fjernet fra din vin. Og hvis ikke, gentager du blot processen. Skål!

Bagepapir + vand = sandt!

Bagepapir er papir, der har til formål at spare dig for en ofte hård opvask for at fjerne brændte ingredienser på bageplader. Papiret kan tåle de høje temperaturer i ovnen og er behandlet for ikke at sætte sig fast på pladen eller maden.

Hvis du synes bagepapir kan være lidt svært at styre, og det ligger og blæser rundt og lægger sig indover maden, er et godt tip at gøre papiret vådt før brug. Du tager simpelthen et stykke bagepapir, skyller det under hanen og lægger det nu mere fleksible papir på pladen. Du kan på denne måde også nemt folde papiret ud over kanterne på bagepladen, og derved sørge for at kødsaft og lignende ikke sniger sig ind under papiret, så du alligevel bliver nødt til at gå i krig med pladen efter brug - hvilket jo fjerner hele pointen med at bruge papiret til at begynde med.

Bagepapir er et engangsprodukt, men afhængig af hvilken mad man har brugt papiret til, kan man i nogle tilfælde bruge det mere end en gang, hvis man vil være økonomisk. 

Sølvpapir - kan mere, end du tror

Staniol er ligesom plastfilm lidt af en joker i - eller snarere uden for - køkkenet.

  1. Vidste du fx, at du kan bruge staniol til at fjerne statisk elektricitet fra dit tøj? Du lægger bare en ca. 5 cm stor bold af staniol ind i tørretumleren sammen med tøjet og kører maskinen. Brug også sølvpapir til at forkorte tiden, det tager dig at stryge tøj. Du lægger blot et langt stykke sølvpapir ind mellem strygebrættet og betrækket, hvorved varmen fra strygejernet føres ned i sølvpapiret, mens du stryger. På den måde bliver tøjet i praktikken strøget fra begge sider.
  2. Du kan også bruge staniol til at fjerne rust på bilens kofanger ved at lave en lille bold af sølvpapir og gnubbe den mod pletten. Tricket kan også fungere på pletter på bruseforhænget, der ellers virker umulige at fjerne. Brug også denne metode til at gøre grillen ren. Før du går i gang, gnubber du en halv citron på grillens overflader. Så bliver grillen både ren og får en mere frisk duft.
  3. Hvis du synes hjemmet trænger til en gang maling, så husk at den aller nemmeste måde at dække dørhåndtag og lignende af er ved at pakke dem ind i staniol. 
  4. Hvis du er så heldig at bo med have, så kan du bruge staniol til at beskytte dine planter. Det er meget sværere for insekter og snegle at komme hen til planterne, hvis jorden under planterne er dækket med sølvpapir. En bonus er, at sølvpapiret reflekterer sollys, hvilket får de fleste planter til at trives godt.

Har du spørgsmål om et køb?

Hvis du har spørgsmål om vores produkters størrelse, kapacitet eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vores velinformerede kundeservicemedarbejdere sidder klar til at besvare alle spørgsmål og give den rådgivning, du har brug for.

Kontakt kundeservice her >>

Ekstra lang returret

Vi er stolte af at tilbyde 365 dages returret i tilfælde af, at den vare, du har købt hos os ikke lever op til forventningerne.

H.W. Larsen - vi har din ryg

Produkterne i denne sektion er blot nogle af mange kvalitetsprodukter, du finder hos H.W. Larsen. Vi tilbyder et bredt udvalg af lækre kvalitetsprodukter til køkkenet, madlavningen og middagsbordet. Vores udvalg byder blandt andet på et assorteret udbud af kvalitetsknive både til professionelle og private samt fx gryder og pander, service, køkkenmaskiner og udstyr til diverse maskiner.

Desuden kan du få slebet dine sakse, knive og andre skærende redskaber professionelt på vores sliberi, der er beliggende i Kødbyen i København. Se mere om slibning her >>