Ryusen Hamomo - 700 års knivhistorie

 

MERE END 700 ÅRS KNIVHISTORIE

- Byd velkommen til japanske Ryusen Hamono -

 

Vi byder velkommen til vores nyeste mærke Ryusen Hamono. Med udspring i Echizen, som vel nok er en af Japans vigtigste byer for knivmageri, er det en udsøgt fornøjelse at kunne tilbyde dig knive med så lang og så stolt en tradition.

Historien fortæller, at sværdsmeden Chiyozuru-Kuniyasu flyttede til Fuchu (det nuværende Echizen city) på grund af arbejdsforholdene og især fordi vandet, der, var så rent, at han kunne smede sværd i en helt exceptionel kvalitet. Han overførte de stolte smedetraditioner og -teknikker fra samuraisværd til smedning af knive og lærte bønderne i området at lave halvmåneformede sejl-knive.

Dette blev begyndelsen til Echizen Uchihamono (Smedning af knive via en særlig japansk teknik). I 1979 blev Echizen Uchihamono udråbt som ”Originalt japansk håndværk” grundet af den meget høje kvalitet.

 

"Alle Ryusen Hamono knive leveres med ”Certificate of Authencity”, og med ét års skarphedsgaranti. Vi sliber kniven det første år uden meromkostning for dig. Tillige kommer alle knive med livstidsgaranti for støbefejl i stålet."

 

Grundet den gældende verdens situation og fremstillingsmetoden, hvor alt er håndlavet, har det kun været muligt at få ganske få knive på lager. Så der er tale om et super eksklusiv og begrænset første oplag hos H.W.Larsen.INSPIRATIONEN

Historien om en drage, magiske ønsker og sublime japanske knive...

 

"Må alle dine ønsker ske fyldest"

...Du tænker måske, hvad har ønsker med japanske knive at gøre?
Ifølge japansk overtro, så er Ryu (eller drager) mystiske væsner. Disse har hjemme under overfladen på de hellige kilder som findes rundt omkring i Japan. Hvis du er heldig at møde en sådan drage på en fuldmånenat, så opfylder den dine inderste og mest brændende ønsker.

Ryusen-Rin er et dekorativt mønster, som du finder på mange af knivene fra Ryusen Hamono. De ovale og runde ringmønstre på knivbladene repræsenterer krusninger på den hellige kildes vandoverflade. Disse krusningerne fremkommer når dragen flyver op mod fuldmånen for at indfri dine ønsker. Under denne himmelflugt, regner vandet nemlig tilbage og ned.

Ryusen-Rin, er smuk at beskue og giver også knivene et dyrt og eksklusivt udtryk. Samtidigt, er det en manifestation af knivmagerens ønske for deres kunder, som de selv fint giver udtryk for her:

"We created this pattern in hope that everyone’s wishes will be fulfilled."
Ryusen Harmono


 

 

BLAZEN RYU WA

 

TANGAN RYU​

 

PREVER

 

FUKAKU FYU

 

BONTENUNRYU