Sådan sliber du dine knive som en Chef

Der finders grundlæggende tre forskellige metoder at slibe sine egne knive på. Dene ene er at overlade arbejdet til vores professionelle slibere på værkstedet, men du kan også gøre det derhjemme og her forgår det enten med strygestål eller knivaftrækker. Begge metoder er glemrende og er mest af alt et spørgsmål om temperament og tid.

 

Slib dine knive som en Chef

Strygestålet er én måde at slibe sine knive på. Og det er faktisk ikke så svært, som mange tror. Blot man følger nogle simple regler så kan man få sine knive skarpe igen, med et et par strøg. At slibe en kniv er som mange tror ikke en mandomsprøve hvor det handler om at gøre det vildt og hurtigt, tvært imod skal det gøres roligt og korrekt.

 

Her kan du lære, hvordan du gør:

 

  • Sørg for at kniv og strygestål er tør og ren
  • Hold kniven i en 15 grader vinkel på strygestålet, du kan lægge din tommelfinger ovenpå knivens klinge, og holde siden af tommelfingeren ned mod strygestålet så kommer du tæt på de 15 grader.
  • Slib hele knivens æg i rolige bevægelser, du skal ikke gøre et hurtigt eller lægge mange kræfter i.
  • Slib begge sider skiftevis en 2-3 gange så burde kniven være klar til brug.

 

Hvis du bruger et godt keramisk strygestål reglmæssigt, så kan du på det nærmeste holde dine knive skarpe resten af livet.