Æblekage er en klassiker i det danske køkken! Og nu hvor vi nærmer os efteråret, har vi slået os sammen med det danske Bagerlandshold, for at give jer en ny, spændende opskrift. God fornøjelse og velbekomme!
Bagerlandsholdets Æblekage
Ingredienser:
- Smør (216 g.)
- Æg (216 g.)
- Brun farin (204 g.)
- Ren rå marcipan (134 g.)
- Hvedemel (125 g.)
- Kærnemælk (40 g.)
- Kanel (9 g.)
- Vaniljekorn (0,5 g.)
- Fintsnittede Granny Smith æbler i både (2 stk.)
Fremgangsmåde:
- Marcipan, brun farin og vaniljekorn røres klumpfrit.
- Tilsæt alle ingredienser og rør massen ved mellemhøj hastighed i 7 minutter.
- Bagering (Ø20) sættes på alufolie (husk at sprayfedte det) og læg et stykke silikonepapir indvendig i ringen.
- Massen fin fordeles i i ringen, hvorefter de udskårede æblebåde ligges i en vifte rundt ovenpå massen. Kagen bages ved 170º grader i ca. 35 minutter.
- Når kagen er færdigbagt vendes den rundt, og sættes til afkøling.
- Efter afkøling kan kagen serveres med creme fraiche eller letpisket flødeskum.