Bagerlandsholdets lækre kage med dobbelt chokolade mousse

Så har bagerlandsholdet været på spil igen. Denne gang med en drøm af en kage - nemlig en Dobbelt Chokolade Mousse Tærte. Den tager lidt tid at lave, men er al besværet værd. Velbekomme!

 

Dobbelt ChokoladeMoussekage

Opskriften er nok til 2 stk tærter på 18 cm i diameter - husk at læse det hele godt igennem inden du går i gang.

 

Browniebund - Nok til 1 kantplade á ca 1050 g

Ingredienser

  • 560 g æg
  • 700 g sukker
  • 250 g smør
  • 340 g mørk chokolade 57%
  • 280 g hvedemel

 

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret.
  • Tilsæt chokoladen.
  • Sæt massen over på maskine og rør med spatel.
  • Rør æg og sukker sammen og tilsæt lidt efter lidt.
  • Tilsæt melet og rør massen glat
  • Bag ved 175°C i ca. 15 minutter til den er fast
  • Lad browniebunden køle af

 

Mørk Chokolade Mousse

Ingredienser

  • 165 g mørk chokolade
  • 85 g sødmælk
  • 215 g fløde

 

Fremgangsmåde

  • Kog mælken op
  • Smelt chokoladen heri, så du får en tyk ganache
  • Pisk fløden til maximal volumen
  • vend forsigtigt fløden i ganachen

 

Hvid Chokolade Mousse

Ingredienser

  • 75 g mælk
  • 1/3 stang vanille
  • 15 g sukker
  • 25 g æggeblommer
  • 7 g majsstivelse
  • 0,67 blad / 1,33 g husblas
  • 150 g hvid chokolade
  • 300 g letpiske fløde

 

Fremgangsmåde

  • Mælken koges op med vanillestang
  • Sukker, æggeblomme og majsstivelse piskes sammen og tilsættes den kogende mælk
  • Kog cremen op og sigt den fri for klumper
  • Tilsæt husblas til den varme creme
  • Vend fløden i cremen

 

Samling af kagen:

  • Stik 2 browniebunde ud med en kagering på 16 cm
  • Kom plastfolie på indersiden af kageringene
  • Hæld den mørke chokolade mousse i ringene og indfrys i 5-6 timer
  • Afmonter kageringe og folie og sæt de stivnede kager ned i kageringe på 18 cm, foret med kagefolie
  • Hæld den hvide chokolade mousse udover den mørke og fyld op til kanten
  • Stryg toppen glat
  • Indfrys kagerne - gerne 18 timer
  • Afmonter kageringene og pynt kagerne efter eget ønske