Bagerlandsholdets Vinderbrød fra Nordic Bakery Cup 2018

Det Danske Bagerlandshold vandt i sidste uge guld ved Nordic Bakery Cup 2018, og vi er som sponsorer og samarbejdspartnere helt vildt stolte af dem! Vi har fået lov til at bringe opskriften på et af de dejlige vinderbrød der hjalp dem frem til jublen på sejrsskamlen.

 

Bagerlandsholdets Surdejs-Vinderbrød

Opskriften er til 14 brød á 700 g, men kan selvfølgelig reduceres til at passe til dit køkken.

 

Fordej

Ingredienser:

  • 452 g hvedemel
  • 452 g vand
  • 1 g gær

 

Surdej

Ingredienser:

 

Fremgangsmåde:

  • Rør ingredienserne til fordejen sammen
  • Rør ingredienserne til surdejen sammen
  • Rør de to deje sammen og lad dem hvile 12-16 timer i raskeskab ved 25°C  - eller tildækket med plastfolie ved stuetemperatur (22-23°C)

 

Grunddej

Ingredienser:

  • 3872 g italiensk hvedemel
  • 652 g rugmel
  • 2940 g vand
  • 118 g lys maltekstrakt
  • 138 g salt

 

Fremgangsmåde

  • Tilsæt først vand og maltekstrakt og dernæst hvedemel og rugmel til surdejen
  • Kør det hele i 8 minutter langsomt på røremaskinen
  • Kør dernæst maskinen i 4 minutter hurtigt og tilsæt salt de sidste 3 minutter
  • Overfør dejen til en lukket plastbeholder og lad den hvile 120 minutter ved stuetemperatur
  • Ælt dejen igennem og lad den igen hvile 120 minutter i beholderen
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og drys med lidt mere mel
  • Del dejen i 14 stykker á 700 g
  • Arbejd brødene runde og kom dem med samlingen opad i runde hævekurve, som er foret med klæde og drysset med rugsigtemel
  • Stil brødene på køl i 14-16 timer
  • Forvarm ovnen til 260°C med en bageplade i bunden
  • Sæt brødene ind og skru ned til 230°C
  • Hæld en smule vand på den varme bageplade i bunden og luk lågen.
  • Bag dine vinderbrød i ca 45 minutter og nyd vinderfølelsen