Cannelé - Opskrift af Det Danske Bagerlandshold

 

Bagerlandsholdets Cannelé

Det Danske Bagerlandshold har leveret endnu en fantastisk opskrift! Denne gang på den franske klassiske kage med vanilje og rom, som er et must på dessertbordet. Canneléen er en lille elegant kage med et simpelt og enkelt udseende i sit sprøde ydre og møre midte - men lad det ikke snyde dig! Canneléen skal bages med tid og kærlighed, og skal derfor laves dagen før servering. 

 

(Laves dagen før brug, kan opbevares 3 dage på køl)

 


Dag 1 

 

Ingredienser:

  • 250 g Sødmælk
  • ½ vaniljestang
  • 50 g Æg
  • 20 g Æggeblommer
  • 125 g Sukker
  • 65 g Hvedemel
  • 25 g Smør
  • 25 g Rom
  • 1,5 g Salt

 

Fremgangsmåde:

 

  1. Bland æg, æggeblommer, sukker og vaniljesukker.
  2. Tilsæt Sødmælk, rom og salt.
  3. Brun smørret i en gryde. Tilsæt smørret under omrøring.
  4. Til sidst tilsættes Hvedemel under omrøring.
  5. Stavblend massen.
  6. Hæld massen i en condibøtte og opbevar på køl til dagen efter.

Dag 2

 

Bagning

Fremgangsmåde:

 

  1. Tænd ovnen på 250 grader.
  2. Rør forsigtigt med en dejskraber i massen så det bliver ensartet. Hæld op i et litermål. Det er vigtig der ikke kommer luftbobler.
  3. Sæt stavblenderne ned på tværs i litermålet. Bank forsigtigt en gang så den luft der kommer ind understavblender forsvinder.
  4. Stavblend forsigtigt til der ingen luftbobler er. 
  5. Hæld massen 2/3 dele op i formen.
  6. Bages først i 8 min på 250 grader. Derefter i 33 min på 190 grader. Med en plade over i ovnen.
  7. Efter bagning vendes formen på hovedet med det sammen og løftes af.
  8. De kan både serveres lune og kolde. De kan også serveres med en lækker is og nogen friske bær til