Chokoladeskaller med Banan-Ganache

 

Ingredienser til skaller

  • 400 g mørk chokolade

 

Temperering af mørk chokolade i mikroovn

  1. Tag 2/3 af chokoladen og smelt den i mikroovnen til den når 45–46°C. Varm i korte intervaller og rør godt mellem hver gang, så chokoladen ikke brænder på.
  2. Tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen og rør grundigt, indtil al chokoladen er smeltet.
  3. Når chokoladen når 32°C, er den klar til støbning.

 

Sådan støber du chokoladeskaller

  1. Hæld den tempererede chokolade i en sprøjtepose.
  2. Fyld alle hulrum i formen helt op med chokolade.
  3. Bank formen ned i bordet for at fjerne luftbobler.
  4. Når der ikke kommer flere bobler, vend formen på hovedet.
  5. Bank forsigtigt på bunden af formen for at få den overskydende chokolade ud.
  6. Skrap overskydende chokolade af kanterne på formen.
  7. Placer formen på siden og lad chokoladen sætte sig.
  8. Fyld derefter skallerne med ganache (se nedenfor), men fyld dem ikke helt op – der skal være plads til at lukke skallerne.
  9. For at lukke skallerne, hæld tempereret chokolade ovenpå og skrab overskydende chokolade af.

 

Banan-Ganache

Ingredienser

  • 30 g fløde
  • 40 g banan (ca. 1 banan)
  • 100 g hvid chokolade
  • 10 g smør
  • En knivspids salt

 

Fremgangsmåde

  1. Skral bananen og mos den.
  2. Hak den hvide chokolade og kom den i en høj beholder, der kan blendes i.
  3. Kog fløden op sammen med den moste banan.
  4. Hæld den varme banan-flødeblanding over chokoladen.
  5. Tilsæt smør og salt, og blend det hele til en glat og homogen masse.
  6. Hæld ganachen i en sprøjtepose og fyld den i chokoladeskallerne, når ganachen er ca. 20°C.
  7. Når ganachen har sat sig, kan du lukke skallerne med tempereret chokolade.