Dejlig nøddetærte - Opskrift fra H.W.Larsen

Når der skal hygges med familie og venner, skal der tit lidt sødt på bordet. Denne skønne nøddetærte fra H.W.Larsens hjemmebager er perfekt til en kop kaffe som afslutning på et måltid i gode venners lag. Velbekomme!

 

Nøddetærte

Ingredienser:

  • Mel (180 g.)
  • Brun farin eller muscovadosukker (100 g.)
  • Bagepulver (0,5 tsk.)
  • Smeltet smør (100 g.)
  • Sødet kondenseret mælk (1 dåse.)
  • Brun farin eller muscovadosukker (50 g.)
  • Vanille (1 tsk.)
  • Ahornsirup (2 spsk.)
  • Whisky (3 spsk.)
  • Grofthakkede hasselnødder (200 g.)

 

Fremgangsmåde:

  • Mel, 100 g farin, bagepulver og smeltet smør røres godt sammen i en skål til en smuldredej
  • En 26Ø tærteform smøres godt
  • Dejen fordeles i formen og trykkes godt op ad siderne
  • Kondenseret mælk, 50 g farin, vanille, sirup og whisky røres sammen i en skål
  • Hasselnødder tilsættes
  • Fyldet fordeles i bunden
  • Bages ved 150°C varmluft, eller 165°C almindelig ovn i 50 minutter

 

Serveres med creme fraiche eller flødeskum