Dragerede mandler

 

OPSKRIFT

Ingredienser

Mandler m/hvid chokolade og passionssmag

  • 420 g. ristet mandler
  • 580 g. hvid chokolade (smeltet)
  • Frysetørret passionspulver (alt efter smag)

 

Mandler m/mørk chokolade og hindbærsmag

  • 420 g. ristet mandler
  • 580 g. mørk chokolade (57%) (smeltet)
  • Frysetørret hindbærpulver (alt efter smag)

 

Mandler m/mælke chokolade og lakridssmag

  • 420 g. ristet mandler
  • 580 g. mælke chokolade (smeltet)
  • Lakridspulver (alt efter smag)

 

Fremgangsmåde (fælles for alle tre)

  1. Anvend en glat halvkugle skål samt en plastik røreske.
  2. Mandlerne ristes ved 160 grader i ca. 15 min.
  3. Smelt chokoladen til ca. 43 grader.
  4. Hæld de afkølede mandler i skålen, tilsæt lidt af chokoladen og rør grundigt rundt.
  5. Tilsæt igen lidt chokolade og rør godt rundt i mandlerne. Chokoladen skal være hærdet før der tilsættes den næste mængde chokolade.
  6. Gentag førnævnte proces indtil der er ca. ¼ af chokoladen tilbage.
  7. Tilsæt den sidste mængde chokolade, hvorefter der straks tilsættes den overflade (smag) man ønsker og rør rundt indtil chokoladen hærder.
  8. Bemærk! Det er en lidt langsommelig proces som kræver tålmodighed
    Mandlerne opbevares tørt og tillukket og ikke for varmt.