Flødeboller med Pecan praline

 

Flødeboller med Pecan praline

Alle fortjener at smage disse flødeboller fra Det Danske Bagerlandshold, der kombinerer den bløde vaniljeskum og pecan praline med den sprøde pecan nøddeknas bund – Med denne opskrift er en flødebolle ikke længere bare en flødebolle.

 


1. Pecan praline

  • 300 g Pecan nødder
  • 200 g Sukker

 

  1. Rist pecan nødderne i ovnen på 180 grader i ca. 10 min
  2. Smelt sukkeret forsigtigt til en gylden karamel.
  3. Ta straks gryden af varmen og tilsæt pecan nødderne.
  4. Hæld de karamelliserede nødder ud på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af
  5. Kør de karamelliserede nødder til nøddesmør (praline) på en termomixer. Hæld praline i en sprøjtepose

 

2. Pecan nøddeknas bund

  • 50 g Mælkechokolade
  • 50 g Pecan praline
  • 150 g Knuste cornflakes
  • 25 g Ristede blendede pecan nødder
  • 1 nip salt

 

  1. Smelt mælkechokolade og hasselnøddepraline i en skål over et vandbad og ta skålen af varmen.
  2. Rør de knuste cornflakes og ristede blendes pecan nødder i og smag til med Salten.
  3. Hæld massen ud på en silikone måtte. Læg en måtte ovenpå og rul det tyndt ud med en rullepind.
  4. Sæt det på køl til det har sat sig helt.
  5. Udstik bunde til dine flødeboller med en rund udstikker på 3,5 cm

3. Marcipanbund

  • 100 g Marcipan

 

  1. Rul marcipanen ned på 4 mm
  2. Udstik med en rund udstikker på 3,5 cm

 

4. Flødebolleskum

  • 240 g Sukker
  • 115 g Glukosesirup
  • 75 g Vand
  • 140 g past. Æggehvider
  • 30 g Sukker
  • 1 Vanilje stang

 

  1. Kog 240 g sukker, vand og glukosesirup op til 117 grader
  2. Vaniljekornene blandes med de 20 g sukker.
  3. Imens det koger. Piskes æggehvider skummende og tilsæt de 20 g sukker som er blandet med vanilje. Pisk det ganske let op.
  4. Hæld den var varme sukker massen i en tynd stråle ned til de let piskede hvider og vaniljesukker.
  5. Skru røremaskinen op på den højeste hastighed og pisk, indtil skummet bliver fast. 
  6. Skummet skal piske i 5 min. Skummet skam vær fast og sejt.
  7. Fyld flødebolleskummet i en sprøjtepose.

5. Saml flødebollerne

  • 500 g Mælkechokolade

 

  1. Temperer mælkechokoladen
  2. Hæld den tempereret chokolade i din silikoneform, smør det helt op af siderne, så der ingen huller er
  3. Bank let formen i bordet et par gange og vend derefter forme på hovedet over et stykke bagepapir.
  4. Ryst formen godt så alt overskyende chokolade kommer ud.
  5. Ta din paletkniv og skrab formen ren og når du er sikker på der ikke er mere overstykkende chokolade som løber ud, vend den på hovedet på et stykke rent bagepapir. Lad chokoladen sætte sig
  6. Smør det resterende chokolade som er på bagepapiret ud og lav et mønster med paletkniver lige inden chokoladen sætter sig for meget.
  7. Ta din ønskede udstikker til pynt og udstik sæt derefter på køl.
  8. Ta silikoneformen du har støbt chokoladeskallen i.
  9. Hæld flødebolleskummet 2/3 dele i
  10. Fyld lidt pecan praline i midten
  11. Læg Pecan knas bunden ovenpå. Efterfulgt af de udstukket marcipan bunde
  12. Temperer chokoladen. Hæld det over bundene så der bliver lukket helt til. Skrab formen ren med paletkniven
  13. Sæt flødebollerne på køl indtil chokoladen har sat sig.
  14. Vend formen på hovedet så du forsigtigt kan trykke dine flødeboller ud af formen.
  15. Pynt derefter med dit valgfrie chokolade pynt