Alle fortjener at smage disse flødeboller fra Det Danske Bagerlandshold, der kombinerer den bløde vaniljeskum og pecan praline med den sprøde pecan nøddeknas bund – Med denne opskrift er en flødebolle ikke længere bare en flødebolle.
1. Pecan praline
300 g Pecan nødder
200 g Sukker
Rist pecan nødderne i ovnen på 180 grader i ca. 10 min
Smelt sukkeret forsigtigt til en gylden karamel.
Ta straks gryden af varmen og tilsæt pecan nødderne.
Hæld de karamelliserede nødder ud på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af
Kør de karamelliserede nødder til nøddesmør (praline) på en termomixer. Hæld praline i en sprøjtepose
2. Pecan nøddeknas bund
50 g Mælkechokolade
50 g Pecan praline
150 g Knuste cornflakes
25 g Ristede blendede pecan nødder
1 nip salt
Smelt mælkechokolade og hasselnøddepraline i en skål over et vandbad og ta skålen af varmen.
Rør de knuste cornflakes og ristede blendes pecan nødder i og smag til med Salten.
Hæld massen ud på en silikone måtte. Læg en måtte ovenpå og rul det tyndt ud med en rullepind.
Sæt det på køl til det har sat sig helt.
Udstik bunde til dine flødeboller med en rund udstikker på 3,5 cm
3. Marcipanbund
100 g Marcipan
Rul marcipanen ned på 4 mm
Udstik med en rund udstikker på 3,5 cm
4. Flødebolleskum
240 g Sukker
115 g Glukosesirup
75 g Vand
140 g past. Æggehvider
30 g Sukker
1 Vanilje stang
Kog 240 g sukker, vand og glukosesirup op til 117 grader
Vaniljekornene blandes med de 20 g sukker.
Imens det koger. Piskes æggehvider skummende og tilsæt de 20 g sukker som er blandet med vanilje. Pisk det ganske let op.
Hæld den var varme sukker massen i en tynd stråle ned til de let piskede hvider og vaniljesukker.
Skru røremaskinen op på den højeste hastighed og pisk, indtil skummet bliver fast.
Skummet skal piske i 5 min. Skummet skam vær fast og sejt.
Fyld flødebolleskummet i en sprøjtepose.
5. Saml flødebollerne
500 g Mælkechokolade
Temperer mælkechokoladen
Hæld den tempereret chokolade i din silikoneform, smør det helt op af siderne, så der ingen huller er
Bank let formen i bordet et par gange og vend derefter forme på hovedet over et stykke bagepapir.
Ryst formen godt så alt overskyende chokolade kommer ud.
Ta din paletkniv og skrab formen ren og når du er sikker på der ikke er mere overstykkende chokolade som løber ud, vend den på hovedet på et stykke rent bagepapir. Lad chokoladen sætte sig
Smør det resterende chokolade som er på bagepapiret ud og lav et mønster med paletkniver lige inden chokoladen sætter sig for meget.
Ta din ønskede udstikker til pynt og udstik sæt derefter på køl.
Ta silikoneformen du har støbt chokoladeskallen i.
Hæld flødebolleskummet 2/3 dele i
Fyld lidt pecan praline i midten
Læg Pecan knas bunden ovenpå. Efterfulgt af de udstukket marcipan bunde
Temperer chokoladen. Hæld det over bundene så der bliver lukket helt til. Skrab formen ren med paletkniven
Sæt flødebollerne på køl indtil chokoladen har sat sig.
Vend formen på hovedet så du forsigtigt kan trykke dine flødeboller ud af formen.