Fragilité med mandler, brombærcreme & syltede blåbær

Opskrift af Lone Hummelshøj Landsy
(IG: lohula_gourmet_at_home)

En moderne, elegant fortolkning af fragilité, hvor sprøde mandelbunde møder silkeblød brombærcreme og syrligt-søde syltede blåbær. Den friske smag, de flotte farver og de rene lag gør kagen lige så imponerende at se på, som den er vidunderlig at spise. Perfekt til festlige anledninger, som dessert til gæster eller når der skal kræses ekstra om detaljerne. En harmonisk, luftig og luksuriøs kageoplevelse.

 

Ingredienser

Fragilitébunde

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker
  • 70 g mandelmel
  • 1 knivspids salt

Brombærcreme

  • 2 blade husblas
  • 150 g brombær
  • 70 g sukker
  • ½ spsk citronsaft
  • 3 dl piskefløde

Syltede blåbær

  • 100 g blåbær (frosne)
  • 150 g vand
  • 70 g æblecidereddike
  • 50 g sukker

Blåbærgelé

  • 250 g syltelage fra blåbærrene
  • 2 g agar agar
  • 2 blade husblas

 

Fremgangsmåde

Fragilitébunde

  1. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og pisk til en fast, blank marengs.
  2. Vend mandelmel og salt forsigtigt i.
  3. Smør marengsen ud på bagepapir i en firkant på ca. 15 × 25 cm.
  4. Bag ved 175°C i ca. 20 minutter, til bunden er let gylden.
  5. Afkøl helt, og udstik runde cirkler, der passer til dine forme.

Brombærcreme

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Kog brombær, sukker og citronsaft i 5 minutter, til bærrene falder sammen.
  3. Tag gryden af varmen, og rør den udblødte husblas i.
  4. Lad kompotten køle til stuetemperatur.
  5. Pisk fløden til fast skum, og vend den i den afkølede kompot.
  6. Fyld et lag creme i silikoneforme, læg en fugtig fragilitébund ovenpå, og gentag lagvis (creme – bund – creme – bund – afslut med creme).
  7. Frys i mindst 6 timer – gerne til næste dag.

Syltede blåbær

  1. Kog vand og sukker op. Tag gryden af varmen.
  2. Tilsæt eddike og blåbær, og lad trække i mindst 30 minutter.
  3. Si blåbærrene fra, og gem lagen til gelé.

Blåbærgelé

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Afvej 250 g syltelage, og tilsæt agar agar.
  3. Varm op til lige under kogepunktet, og tag gryden af varmen.
  4. Rør den udblødte husblas i, til den er opløst.
  5. Hæld geléen ud på en plade beklædt med film i ca. 2 mm tykkelse.
  6. Afkøl helt, og udstik cirkler på ca. 14 cm.

Servering

  1. Tag de frosne kager ud af fryseren, og anret på tallerkener.
  2. Læg en cirkel blåbærgelé på toppen, og pynt med en skefuld syltede blåbær.
  3. Lad kagerne tø ved stuetemperatur i ca. 10 minutter før servering.