Fransk citrontærte - fra Bagerlandsholdet til dig!

Det Danske Bagerlandshold byder denne gang på en let og syrlig forfriskning med franske fornemmelser - en dejlig citrontærte, som kan forberedes i god tid og hurtigt sættes på bordet til desserten. Perfekt i sommervarmen! Se her hvordan den laves:

 

Det Danske Bagerlandsholds Franske Citrontærte

Elementer

  • 1 portion citroncreme
  • 1 portion mørdej
  • Italiensk marengs

Se opskrift på citroncreme og mørdej nedenfor.

 

Sådan samler du tærten:

  1. 1 stk. riflet form sprayfedtes, mørdejen rulles ud i en tykkelse på 2,5 mm og formen fores med mørdejen.
  2. Bunden prikkes grundigt med en gaffel, hvorefter der kommes alufolie henover og fyldes op med tørrede kikærter.
  3. Tærtebunden bages ved 170°c i ca. 10 – 12 min.
  4. Sæt tærtebunden på køl med folie på, indtil den er helt nedkølet – lad ringen blive på.
  5. Den færdiglavede citroncreme hældes i, hvorefter kagen sættes på køl.
  6. Efter afkøling fjernes ringen, og tærten pyntes med italiensk marengs og flamberes.

 

Citroncreme

Ingredienser:

  • Citronsaft (300 g.)
  • Citronskal (9 g.)
  • Pasteuriserede æggeblommer (90 g.)
  • Pasteuriserede helæg (112 g.)
  • Husblas (2,25 blad)
  • Sukker (92 g.)
  • Smør (112 g.)

 

Fremgangsmåde:

  1. Halvdelen af sukkeret piskes let sammen med blommer og helæg og sættes til side.
  2. Husblas sættes i blød i koldt vand og sættes til side.
  3. Det resterende sukker varmes op sammen med citronsaft og citronskal, indtil sukkeret er opløst.
  4. Hæld lidt af den varme væske ned til æggene og rør godt rundt, hvorefter det hele hældes tilbage i gryden, og den sættes over varmen igen.
  5. Cremen legeres op til 82°c og sigtes straks ned i en metalskål, hvorefter den drænede husblas tilsættes.
  6. Lad cremen afkøle til ca. 50°c, hvorefter smørret blendes ind i cremen, og cremen hældes i den afkølede mørdej.

 

Mørdej

Ingredienser:

  • Hvedemel (150 g.)
  • Smør (100 g.)
  • Flormelis (50 g.)
  • Æg (20 g.)
  • Vaniljesukker (2 g.)

 

Fremgangsmåde:

  1. Alle ingredienser blandes i en skål med håndkraft eller på en lille røremaskine.
  2. Dejen røres sammen, indtil den er ensartet og homogen.
  3. Herefter pakkes den i pose, og sættes på køl, indtil brug.