Fyldte chokolader med saltkaramel opskrift

Fyldte chokolader med salt karamel – en sød fristelse fra Bagerlandsholdet

Julens mest uimodståelige godbid kommer i år fra Det Danske Bagerlandshold: fyldte chokolader med blød, saltet karamel. De er så gode, at selv julemanden kunne finde på at bytte sin risengrød ud og måske blive hængende lidt for længe i stuen. Den perfekte balance mellem sødt og salt, blødt og sprødt – pakket ind i mørk chokolade med masser af kærlighed og julemagi.

Et oplagt valg til konfektfadet, julegavekurven eller bare som en undskyldning for at tage en ekstra smagsprøve.


Fyld

Ingredienser:

  • 110 g. Sukker
  • 55 g. Glukose
  • 30 g. Invertsukker
  • 150 g. Fløde
  • 10 g. Havsalt (maldon)
  • 25 g. Æggeblommer
  • 62 g. Smør
  • 175 g. mælkechokolade

 

Fremgangsmetode:

  1. Sukkeret smeltes til det er gyldent.
  2. Fløde, glukose, invertsukker og salt varmes op i en anden gryde.
  3. Når sukkeret er karamelliseret, hældes den lune flødeblanding over i lidt efter lidt.
  4. Når alt fløden er tilsat, legeres massen med æggeblommerne til 82°c.
  5. Så snart cremen er legeret, sigtes den over smørret og mælkechokoladen.
  6. Rør cremen glat og ensartet – det skal ikke piskes sammen!
  7. Cremen tildækkes med husholdningsfilm, og sættes til afkøling.
  8. Imens klargøres hjerte-chokolade formen, enten ved at spraye kakaosmørsfarver ned i eller ved at støbe skaller af tempereret mørk chokolade (se opskrift på marcipanbrød)
  9. Når skaller er udkrystalliseret, kommes fyldet i, hvorefter formen sættes kortvarigt på køl.
  10. Når fyldet har sat sig, lukkes skallerne med tempereret mørk chokolade.

 

Sæt igen formen kortvarigt på køl, og slå chokoladerne ud.

Denne mængde giver nok til 30 - 50 stk. alt efter størrelse og mængde af fyld - God fornøjelse!


Udstyret du skal bruge: