Græskar-lasagne med ricotta og salvie

af Le Creuset

 


SVÆRHEDSGRAD: Enkel
FORBEREDELSESTID: Under 1 time
TILBEREDNINGSTID: Under 1 time
ANTAL PERSONER: 6-8


 

De lækre lag af cremet ricotta og silkeblødt græskar gør denne nytænkte klassiker perfekt til din Halloween-middag.

 

Ingredienser

  • 1 græskar, ca. 1,2-1,4 kg
  • 3 spsk olivenolie
  • 750 g ricotta
  • 3 æg (mellemstore)
  • 100 g revet parmesan
  • Saft og fintrevet skal af 2 citroner
  • 2 spsk frisk salvie, hakket
  • Hvidvin (valgfrit)
  • Salt og friskkværnet peber
  • Friskrevet muskatnød
  • 200 g revet mozzarella
  • 250-300 g færdiglavede lasagneplader
  • 100 g græskarkerner

Pynt

  • Stegt salvie

 

Fremgangsmåde

  1. Vask, halvér og fjern kernerne fra græskarret. Skær det i fire stykker, og derefter i smalle både. Gem et par både til pynt.
  2. Bland ricotta, æg, halvdelen af parmesanen, citronsaft og -skal, hakket salvie, lidt olivenolie og evt. hvidvin i en skål. Krydr med salt, peber og muskatnød, og rør til en glat masse.
  3. Forvarm ovnen til 200°C (180°C varmluft). Spred lidt ricottablanding i bunden af et ovnfast fad. Læg et lag pastaplader, derefter ricottablanding, græskarbåde og mozzarella. Gentag lagene, indtil ingredienserne er brugt.
  4. Dæk med aluminiumsfolie, og bag på midterste rille i ca. 30 minutter. Hak imens græskarkernerne groft.
  5. Fjern folien, og fordel de gemte græskarbåde, græskarkerner, resten af parmesan og mozzarella ovenpå. Dryp med olivenolie.
  6. Bag uden folie i yderligere 10-15 minutter, til lasagnen er gylden og færdig. Pynt med stegt salvie inden servering.
  7. Tip: Smager også skønt med lam som tilbehør.