Græskar-lasagne med ricotta og salvie
af Le Creuset
SVÆRHEDSGRAD: Enkel
FORBEREDELSESTID: Under 1 time
TILBEREDNINGSTID: Under 1 time
ANTAL PERSONER: 6-8
De lækre lag af cremet ricotta og silkeblødt græskar gør denne nytænkte klassiker perfekt til din Halloween-middag.
Ingredienser
- 1 græskar, ca. 1,2-1,4 kg
- 3 spsk olivenolie
- 750 g ricotta
- 3 æg (mellemstore)
- 100 g revet parmesan
- Saft og fintrevet skal af 2 citroner
- 2 spsk frisk salvie, hakket
- Hvidvin (valgfrit)
- Salt og friskkværnet peber
- Friskrevet muskatnød
- 200 g revet mozzarella
- 250-300 g færdiglavede lasagneplader
- 100 g græskarkerner
Pynt
Fremgangsmåde
- Vask, halvér og fjern kernerne fra græskarret. Skær det i fire stykker, og derefter i smalle både. Gem et par både til pynt.
- Bland ricotta, æg, halvdelen af parmesanen, citronsaft og -skal, hakket salvie, lidt olivenolie og evt. hvidvin i en skål. Krydr med salt, peber og muskatnød, og rør til en glat masse.
- Forvarm ovnen til 200°C (180°C varmluft). Spred lidt ricottablanding i bunden af et ovnfast fad. Læg et lag pastaplader, derefter ricottablanding, græskarbåde og mozzarella. Gentag lagene, indtil ingredienserne er brugt.
- Dæk med aluminiumsfolie, og bag på midterste rille i ca. 30 minutter. Hak imens græskarkernerne groft.
- Fjern folien, og fordel de gemte græskarbåde, græskarkerner, resten af parmesan og mozzarella ovenpå. Dryp med olivenolie.
- Bag uden folie i yderligere 10-15 minutter, til lasagnen er gylden og færdig. Pynt med stegt salvie inden servering.
- Tip: Smager også skønt med lam som tilbehør.