Grydebrød med kerner - Af Le Creuset

Et godt grydebrød er både nemt og imponerende. Denne variant med kerner er dejligt rustikt med en sprød skorpe og en saftig, smagfuld krumme. Honningen giver en mild sødme, mens kernerne tilføjer bid og karakter.

Brødet bages i en forvarmet støbejernsgryde, som sørger for en perfekt varmefordeling – en metode, der giver det helt rigtige resultat hver gang.

Forbered dejen dagen før, og lad den hæve natten over. Næste dag skal du blot bage det – og nyde duften af hjemmebag i hele køkkenet.

 


SVÆRHEDSGRAD: Middel

TILBEREDNINGSTID: Under 2 timer

ANTAL PERSONER: 4-6


 

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 5 dl koldt vand
  • 200 g blandede kerner (fx solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, knækkede hvede- og rugkerner)
  • 500-600 g fint durummel

 

Drys

  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. blandede kerner

 

Fremgangsmåde

  1. Smuldr gæren i en skål, drys salt over og tilsæt honning. Hæld vand i og rør, til gæren er opløst.
  2. Tilsæt kernerne og rør dem i.
  3. Kom melet i lidt ad gangen, mens du rører i mindst 10 minutter. Dejen skal være klistret, så kom hellere for lidt end for meget mel i.
  4. Drys lidt mel over dejen, og dæk skålen til med film.
  5. Sæt skålen i køleskabet, og lad dejen hæve i 12-15 timer – gerne længere.
  6. Tænd ovnen på 250° C. Sæt en støbejernsgryde (4,1 l/27 cm) med låg i ovnen. Lad gryden varme op sammen med ovnen, og lad den stå i den varme ovn i yderligere 15 minutter, så den bliver rigtig gennemvarm.
  7. Tag derefter gryden ud, og hæld dejen ned i den varme gryde. Læg låg på og sæt gryden i ovnen.
  8. Bag brødet i 30 minutter med låg på.
  9. Skru ned til 225° C og tag låget af gryden. Drys mel og kerner over brødet. Bag brødet i yderligere 10-15 minutter uden låg.
  10. Tag gryden ud af ovnen og vend brødet ud på en bagerist.
  11. Lad brødet køle af på risten, før du skærer i det.

 


 

Tip: En solid støbejernsgryde, som f.eks. fra Le Creuset, sikrer et jævnt og sprødt resultat. Du finder et stort udvalg hos H.W.Larsen.

Perfekt som tilbehør til supper, salater eller bare med smør – lige fra ovnen.