H.W.LARSENS FØDSELSDAGSKAGE

Jordbærdrøm med pistacie og rosenpeber

H.W. Larsens fødselsdagskage byder på en sprød pistaciebund, et saftigt jordbærindlæg med et aromatisk strejf af peber og en frisk, luftig jordbærmousse. Kagen er smukt pyntet med broken jordbærgelé og en elegant lyserød velvet-spray.

Tak til Rasmus Klausen (IG: @sweetthingsdk) for den smukke opskrift.

 


OPSKRIFT

Hasselnøddebund

Ingredienser:

  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 40 g hvedemel
  • 100 g pistacienød
  • 50 g hvid chokolade

 

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg og sukker stift
  2. Smelt hvid chokolade og...
  3. Tilsæt fint hakket pistacienødder og mel og pisk det klump frit
  4. Hæld det ud på en bageplade med papir i en cirkel der kan komme ned i formen (kan skæres til efterfølgende)
  5. Bag den ved 180 grader i ca.8 min (til den er lysebrun)

 

Jordbær broken gel

Ingredienser:

  • 3 g agrar
  • 150g jordbær saft

 

Fremgangsmåde:

  • Kog saften og agrar op i et par minutter
  • Kom det i en skål og på køl til dagen efter
  • Dagen efter skal du blende den og den er klar til brug

 

Jordbærindlæg

Ingredienser

  • 200g jordbær
  • 40 g sukker
  • 3 husblas
  • 5 g rosenpeber

 

Fremgangsmåde:

  1. Start med at ligge husblassen i blød
  2. Kog jordbær, sukker og peber op
  3. Og tilsæt husblassen
  4. Hæld det ude på at stykke bagepapir og lad det stivne
  5. og skær det så den passer med bunden

 

Jordbærmousse

Ingredienser:

  • 2 pasteuriseret ægge blommer
  • 3 dl fløde
  • 175g jordbærpure
  • 4 husblas

 

Fremgangsmetode:

  1. Lig hublasen i blød
  2. Varm jordbær purren op og smelt husblassen i
  3. Pisk fløden stiv og vend blommerne i
  4. Tilsæt purren med husblas og kom det i formen
  5. Lig nu jordbær indlægget på pistacie bunden
  6. Kom den oven på moussen
  7. Sæt kagen på frost til den er frossen

Samling af kagen

  • Tag indlægget og lig på bunden
  • Lav moussen og hæld lidt ned i formen
  • Kom nu bunden med indlægget ned i formen
  • Hæld resten af moussen på
  • Frys kage helt og tag den ud af formen

 

Pyntning af kagen

  • Sprayet den frosne kage med en lyserød velvetspray
  • Pyntede med dytter af jordbær broken gele du kan det er nemmer og lave dutter hvis du har den i sprøjte pose og skovsyre

 

Velvetspray

  • Man kan købe en
  • Eller man kan lave det ved og smelte lide delle hvid chokolade og kakaosmør sammen og tilfører den pulver farve man ønsker (hvis man har en airbrush)

KØKKENUDSTYR