Græskarsuppe opskrift

Halloween har de sidste 10-15 år sneget sig ind blandt de danske højtider og fejres hvert år den 31. oktober. Det er en tradition de fleste kender med græskar, uhyggelige film og udklædning. Hos H.W. Larsen fejrer vi halloween, som vi fejrer alle andre traditioner: med godt køkkengrej. For som ordsproget siger: "Godt køkkenudstyr giver bedre madoplevelser".

Cremet græskarsuppe til (u)hyggelige efterårsdage

Når mørket falder på, og halloween nærmer sig, er der intet bedre end at varme sig på en skål dampende, cremet græskarsuppe. Denne opskrift er både nem at lave og fyldt med smag fra efterårets bedste råvarer – græskar, ingefær, chili og en smule fløde. Perfekt til en aften med græskarudskæring, filmhygge og familiehygge. Og ja, suppen kan selvfølgelig pyntes halloween-style med ristede kerner, edderkoppeformet bacon eller lidt dryppet creme fraiche. Velbekomme og happy halloween!

 

 

 


Opskrift på græskarsuppe

Ingredienser:

  • 1 hokkaido græskar
  • 4 kartofler
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • ½-1 (afhængig af hvor stærk du ønsker din suppe) rød chili uden kerner
  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 spsk citronsaft
  • ca. 2 dl vand
  • 1,5 dl fløde
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk spidskommen
  • Friskkværnet salt og peber.

Fremgangsmåde:

  1. Skyl græskarret og skær det midt over.
  2. Fjern kernerne og skær resten af græskarret i grove tern
  3. Skræl og snit gulerødder, kartofler og løg i grove tern.
  4. Sauter alle grøntsagerne i olivenolie i en stor gryde. Tilsæt vand til det dækker grøntsagerne.
  5. Tilsæt den rensede chili, ingefær og spidskommen.
  6. Kom låg på suppen og kog den under låg i 20-25 minutter.
  7. Blend suppen til den er helt glat og cremet.
  8. Rør citronsaft og fløde i. Smag suppen til med salt og frisk kværnet peber.
  9. Server med ristede græskarkerner, creme fraiche og godt brød. Top evt. med lidt ristet bacon.

Velbekomme og happy halloween :)

Udstyret du skal bruge: