Hjemmelavet Dubai-chokolade

- Sprød & cremet himmerigs­konfekt

 

Forestil dig et stykke chokolade, der sprækker med et knas, hvorefter du mødes af silkeblød pistaciecreme og gylden, sprød kadayif — alt pakket ind i rig, mørk chokolade. Den hjemmelavede Dubai-chokolade er en overdådig forening af sprødhed, sødme og cremet fyld. Den kontrastfulde tekstur og nøddeduften gør det til en uimodståelig oplevelse, der får tænderne til at løbe i vand fra første bid. Præcis som en lille bid af luksus — perfekt til en hyggestund, som værtindegave eller bare fordi du fortjener noget ekstra.

 

Chokoladeskaller

  • 400g mørk chokolade

 

Temperering (Microovn)

  1. Du starter med at tage 2/3 chokolade og, smelter den til 45°C. Det er vigtigt, at du varmer chokoladen i små intervaller og rører godt indimellem, så den ikke brænder på.
  2. Når du har ramt de 45°C, tilsætter du den sidste 1/3 af chokoladen og rører godt, så alt chokoladen bliver opløst,
  3. Når du rammer 31 er du klar til at støbe dine skaller.

 

Støbening af skaller

  1. Du hælder den tempereret chokolade i en sprøjtepose
  2. Fyld alle holder i formen helt op med chokolade
  3. Nu skal du banke formen maget ned i bordet for at få alle boblerne ud
  4. Når du kan se det ikke kommer flere luft bobler skal du vende formen med holderne ned af
  5. Nu skal du banke på bunden af formen så du for alt den overskydende chokolade ud af formen
  6. Skrab formen fri for det chokolade der skulle side på formen
  7. Sæt formen på siden og lad chokoladen sætte sig
  8. Når chokoladen har sat sig kan du fylde den med fyld
  9. Det er vigtigt du ikke fylder den helt op da du skal kunne lukke den
  10. Du lukke den ved at hælde tempereret chokolade på og skrabe den overskydende chokolade af

 

Dubai-chokoladefyld

Ingredienser

  • 40g pistacienødder
  • 40g fløde
  • 80g hvid chokolade
  • 40g smør
  • 80g frisk kadayif

 

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør og rist kadayif gyldent så det er sprødt
  2. Blend pistacienødder til de er blevet til en creme
  3. Kog fløden og hæld den over den hvide chokolade
  4. Tilsæt pistacienød-cremen og blend den til den er ensartet
  5. Den er nu klar til brug