Hjemmelavet Dubai-chokolade
- Sprød & cremet himmerigskonfekt
Forestil dig et stykke chokolade, der sprækker med et knas, hvorefter du mødes af silkeblød pistaciecreme og gylden, sprød kadayif — alt pakket ind i rig, mørk chokolade. Den hjemmelavede Dubai-chokolade er en overdådig forening af sprødhed, sødme og cremet fyld. Den kontrastfulde tekstur og nøddeduften gør det til en uimodståelig oplevelse, der får tænderne til at løbe i vand fra første bid. Præcis som en lille bid af luksus — perfekt til en hyggestund, som værtindegave eller bare fordi du fortjener noget ekstra.
Chokoladeskaller
Temperering (Microovn)
- Du starter med at tage 2/3 chokolade og, smelter den til 45°C. Det er vigtigt, at du varmer chokoladen i små intervaller og rører godt indimellem, så den ikke brænder på.
- Når du har ramt de 45°C, tilsætter du den sidste 1/3 af chokoladen og rører godt, så alt chokoladen bliver opløst,
- Når du rammer 31 er du klar til at støbe dine skaller.
Støbening af skaller
- Du hælder den tempereret chokolade i en sprøjtepose
- Fyld alle holder i formen helt op med chokolade
- Nu skal du banke formen maget ned i bordet for at få alle boblerne ud
- Når du kan se det ikke kommer flere luft bobler skal du vende formen med holderne ned af
- Nu skal du banke på bunden af formen så du for alt den overskydende chokolade ud af formen
- Skrab formen fri for det chokolade der skulle side på formen
- Sæt formen på siden og lad chokoladen sætte sig
- Når chokoladen har sat sig kan du fylde den med fyld
- Det er vigtigt du ikke fylder den helt op da du skal kunne lukke den
- Du lukke den ved at hælde tempereret chokolade på og skrabe den overskydende chokolade af
Dubai-chokoladefyld
Ingredienser
- 40g pistacienødder
- 40g fløde
- 80g hvid chokolade
- 40g smør
- 80g frisk kadayif
Fremgangsmåde
- Smelt smør og rist kadayif gyldent så det er sprødt
- Blend pistacienødder til de er blevet til en creme
- Kog fløden og hæld den over den hvide chokolade
- Tilsæt pistacienød-cremen og blend den til den er ensartet
- Den er nu klar til brug