Hjemmelavet karrygryde med kylling, grønkål og kikærter

- Opskrift af Le Creuset

Tag hul på en smagsoplevelse, hvor varme krydderier med sødme fra kokos og syrlige limegraf vågner til live i din gryde. I denne karrygryde mødes mør kylling, proteinrige kikærter og grønkål i skøn harmoni, simret til perfektion i din støbejernsgryde. En opfriskende ret – klar på under en time – der både tilfredsstiller og varmer fra første mundfuld

 


SVÆRHEDSGRAD: Middel

FORBEREDELSESTID: Under 30 min.

TILBEREDNINGSTID: Under 1 time

ANTAL PERSONER: 4-6


 

Ingredienser:

  • Kokosolie, til stegning
  • 2 rødløg, skåret i små tern
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 1½ spsk revet ingefær
  • 1 kg kyllingelår, uden skind og ben, skåret i halve | 80 ml (1/3 kop) kyllingefond
  • 1 dåse kokosmælk à 400 g
  • 3 laurbærblade
  • 1 dåse à 400 g kikærter, skyllet og drænet
  • 1 lille bundt grønkål, uden stilke og groft hakket
  • Lime skåret i både, frisk koriander og roti, til servering

 

     TIL KRYDDERIBLANDINGEN

  • 2 tsk spidskommenfrø
  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 tsk sorte peberkorn
  • 1 spsk birkes
  • 3/4 tsk. malet gurkemeje
  • 1 tsk garam masala
  • ½ tsk tørrede røde chiliflager
  • Skal af 1 lime

 

Fremgangsmåde

  1. Rist spidskommen- og korianderfrøene på en tør pande ved medium varme, indtil de dufter, ca. 3 minutter. Afkøl lidt, og overfør derefter til en krydderimølle. Tilsæt peberkorn og birkes. Puls, indtil det er fint, og hæld det i en lille skål. Tilsæt gurkemeje, garam masala, chili og limeskal.
  2. Varm 1 spsk kokosolie i Le Creuset’s runde Signature støbejernsgryde på 24 cm. Tilsæt løg og sautér dem over medium-lav varme i 12-15 minutter, indtil de er karamelliseret. Rør hvidløg og ingefær i og lad det stege i endnu et eller to minutter.
  3. Tilsæt krydderiblandingen til løgene sammen med endnu en spsk kokosolie. Kog i 1 minut under omrøring for at undgå, at krydderierne sætter sig fast. Tilsæt kyllingen, og rør den rundt i krydderierne. Smag let til med salt. Tilføj bouillon, og skrab alle de klistrede dele i bunden af gryden op.
  4. Tilsæt kokosmælk og laurbærblade. Sæt låget delvist på, og lad retten simre i cirka 35 minutter. Rør kikærter og grønkål i, og kog i yderligere 5 minutter. Serveres med dampet basmati eller varm roti, frisk koriander og lime.

 


 

Tip: Brug en solid støbejernsgryde – f.eks. Le Creuset fra H.W.Larsen – for optimal varmefordeling og simreresultat.

Server med dampet basmatiris, frisk koriander, lime og evt. hjemmelavet roti.