Hjerteformet citronkage

af Le Creuset

 

Ingredienser

Til citronsiruppen

  • Saft fra 3 citroner
  • 100 g sukker
  • 125 ml vand

Til kagen

  • 375 g smør ved stuetemperatur
  • 375 g sukker (gerne finkornet)
  • Fintrevet skal af 3 citroner
  • 6 æg fra fritgående høns
  • 420 g kagemel
  • 15 ml bagepulver
  • 90 ml mælk

Til citronsmørcremen med schweizisk marengs

  • 120 g æggehvider ved stuetemperatur
  • 300 g sukker (gerne finkornet)
  • 400 g smør ved stuetemperatur
  • Fintrevet skal af 3 citroner

 

Fremgangsmåde

  1. Kog alle ingredienserne til citronsiruppen i en gryde. Skru ned, og lad det simre, til det har let sirupkonsistens. Afkøl.
  2. Forvarm ovnen til 160 °C (140 °C varmluft).
  3. Smør en hjerteformet springform og beklæd med bagepapir. Pisk smør, sukker og citronskal luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør godt imellem.
  4. Sigt mel og bagepulver. Tilsæt melblandingen og mælken til smør-sukkerblandingen. Rør til ensartet dej.
  5. Bag i ca. 80 minutter, eller til et kagespyd kommer rent op. Afkøl 20 minutter i formen, hæld citronsirup over, og lad køle helt af.
  6. Til smørcremen: Kog 1/3 gryde vand. Bland æggehvider og sukker i en skål. Sæt skålen over gryden uden at røre vandet. Rør til sukkeret er opløst, eller til blandingen når 70 °C.
  7. Kom blandingen i en røremaskine, og pisk til den er afkølet og blank. Tilsæt smør, og pisk sammen. Vend citronskal i, og rør ved lav hastighed til glat creme.
  8. Skær kagen over i to lag, og smør hindbærsyltetøj i midten. Læg lagene sammen, og glasér med citronsmørcremen.